Dėl išlikimo Ispanijos čempionate kovojantis klubas paskutinėmis sekundėmis 80:79 (22:19, 21:27, 24:19, 13:14) palaužė San Pablo „Burgos“ (10-19).

Pergalę „Joventut“ dovanojo lemiamomis akimirkomis žibėjęs S. Kulvietis, kuris pelnė paskutiniuosius 7 klubo taškus.

Likus žaisti 2 minutes „Joventut“ atsilikinėjo 73:77, bet lietuvis pataikė dvitaškį, pridėjo baudų metimus, o likus žaisti minutę komandas skyrė 2 taškai – 77:79.

Galiausiai, likus žaisti 6 sekundes užsidegęs S. Kulvietis švystelėjo tritaškį, kuris pasiekė tikslą ir tapo pergalingu.

Iš viso puolėjas per 23 minutes pelnė 17 taškų (1/3 dvitaškiai, 3/5 tritaškiai, 6/6 baudos), atkovojo 4 kamuolius ir surinko 20 naudingumo balų.

Šiose rungtynėse buvo laukiama pastaruosius tris mėnesius dėl riešo traumos nežaidusio „Burgos“ lietuvio Deivido Gailiaus sugrįžimo.

Vis dėlto po ilgos pertraukos su sportine apranga mačą stebėjęs Lietuvos rinktinės narys ant parketo neišbėgo.

San Pablo ekipa lieka keturioliktoje čempionato vietoje, o Badalonos komanda ją prisivijo ir pakilo į penkioliktąją poziciją.

Tiesa, „Joventut“ turi tiek pat pergalių, kiek ir „nesaugią“ priešpaskutinę septynioliktąją poziciją užimanti Saragosos „Tecnyconta“.

„Burgos”: Johnas Jenkinsas 16, Corey Fisheris ir Sebas Saizas po 14.

„Joventut“: Saulius Kulvietis 17, Demitrius Congeris 16, Jerome'as Jordanas 14.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)