Penktadienį Pirėjo ekipai pavyko pasiekti revanšą. Taikos ir draugystės rūmuose gausiai susirinkusių sirgalių palaikomi Ioannio Sfairopouloso auklėtiniai nugalėjo Šarūno Jasikevičiaus kariauną 79:68 bei išlygino serijos iki trijų pergalių rezultatą 1-1. Tai reiškia, jog komandos turės sužaisti dar bent du susitikimus Kaune, o jei prireiks, penktajam mačui vėl grįš į Graikiją.

„Olympiakos“ antrajame serijos susitikime į priekį vedė žibėjęs Jamelas McLeanas. Sezono rungtynes sužaidęs aukštaūgis per 31 minutę pelnė 21 tašką, atkovojo 4 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus. Po pergalės amerikietis žiniasklaidai papasakojo, jog komandą geram pasirodymui įkvėpė Vassilio Spanoulio ir Georgioso Printezio kalba.

„Žalgiriečiai pavogė iš mūsų pirmąsias rungtynes, jie gerai žaidė ir šį kartą, tačiau mes nenorėjome atsilikti 0-2. Mus stipriai paveikė emocinga V. Spanoulio ir G. Printezio kalba. Jie aiškino, jog jokiu būdu negalime dar kartą suklupti savo aikštėje. Jie sakė, jog žaisdami kartu, mes galime laimėti. Taip ir nutiko, mes parodėme, ką galime.

Dabar turime vykti į Lietuvą ir pasiimti dar nors vieną pergalę. Tai nelengva užduotis, nes kauniečiai bus mums pasiruošę. Būtų fantastiška laimėti Kaune abu mačus, bet tai padaryti bus ypatingai sunku. Būsime patenkinti ir laimėję bent kartą, o tuomet viską išspręsime sugrįžę namo penktajam susitikimui“, – kalbėjo J. McLeanas.

Graikai po penktadienio rungtynių liaupsino J. McLeanui kelias minutes pailsėti leidusį Giorgiosą Bogrį, kuris žaidė nepaisant traumos ir nors nepelnė taškų, atstovėjo gynyboje ir negadino vaizdo aikštelėje. Pats vidurio puolėjas džiaugėsi galimybe padėti savo komandai bei teigė, jog „Žalgiris“ šioje ketvirtfinalio serijoje vis dar turi pranašumą.

„Kadangi turime bėdų su traumomis, visi turėjome pasitempti ir atiduoti visas jėgas. Mes pasimokėme iš savo klaidų ir gynyboje buvome nuostabūs. Pergalę lėmė tokių rungtynių patirtis. Pranašumą serijoje vis dar turi „Žalgiris“. Ši komandos žaidėjai puikiai žino, ką jiems reikia padaryti. Jie mėgins du kartus laimėti namie ir užbaigti seriją“, – sakė G. Bogris.

„Olympiakos“ nusimetė favoritų etiketę ir apie artėjančias akistatas su „Žalgiriu“ išvykoje kalba atsargiai. Tokį patį toną išlaiko ir Graikijos žurnalistai, kurie po penktadienio rungtynių džiaugėsi dėl pagaliau prieš „Žalgirį“ iškovotos pirmosios pergalės bei taip pat teigė, jog bent viena pergalė Kaune jau būtų geras rezultatas.

„Šįkart „Olympiakos“ krepšininkai žaidė daug kiečiau, turėjo daugiau energijos ir buvo labiau pasiruošę psichologiškai. Žaidėjai darė viską, ką galėjo. To paties komandai reikės ir Kaune. Kol kas visa jėga dar nerungtyniavo G. Printezis ir Kostas Papanikolaou, išvykos rungtynėse bus reikalingas daug solidesnis jų žaidimas“, – rašė „Eurohoops“ žurnalistas Nikos Varlas.

Tuo metu SDNA apžvalgininkas Tolis Kotzias rašydamas apie rungtynes sutiko su Š. Jasikevičiumi, sakiusiu, jog teisėjai buvo palankesni šeimininkams. Žurnalistas taip pat vadino žalgiriečius serijos favoritais ir užsiminė apie jų galimybes pakartoti Eurolygą laimėjusios 1999 metų komandos sėkmę.

„Pirėjo komandai pergalės reikėjo labiau, todėl ji šįkart žaidė gerokai kiečiau. Keliauti į Kauną atsiliekant 0-2 ir keliauti ten išlyginus rezultatą 1-1 yra labai didelis skirtumas. Tiesa, favoritas yra „Žalgiris“. Šios komandos nekamuoja traumos, ji šiuo metu yra stipresnė. Be to, jos pusėje dabar yra ir namų aikštelės pranašumas.

Š. Jasikevičius nenori prarasti auksinės galimybės atvesti šią komandą į finalo ketvertą, todėl Kaune laukia labai sunkūs mūšiai. Žalgiriečiai nori kartoti 1999 metų sėkmę. Tai būtų milžiniškas pasiekimas komandai ir visai krepšinio valstybei. Manau, kad Šaras ir jo žaidėjai tikrai yra pajėgūs nužygiuoti iki finalo.

Šaras kritikuoja teisėjus ir tam yra priežasčių. Antrajame serijos susitikime teisėjai tikrai neskriaudė „Olympiakos“, tačiau pirmosiose rungtynėse švilpukai buvo palankesni „Žalgiriui“. Vienose rungtynėse teisėjai tau padės, kitose – ne. Toks jau tas žaidimas.

Traumų kamuojami G. Printezis, Kimas Tillie, G. Bogris, Janis Strelniekas, J. McLeanas ir K. Papanikolaou atiduoda visas jėgas, savo darbą daro ir V. Spanoulis, tačiau kituose serijos mačuose „Olympiakos“ klubui reikės dar daugiau. Bus reikalingas dar svaresnis visų žaidėjų indėlis.

Tai, ką daro Š. Jasikevičius, yra pavydėtina. Jo dėka Eurolygos ketvirtfinalio serijos favorite tapo, komanda, kurioje svarbų vaidmenį atlieka „Panionios“ ir „Kavala“ klubuose nežibėjęs Antanas Kavaliauskas, keista metimo technika pasižymintis Edgaras Ulanovas ir kiti krepšininkai, kuriais dauguma komandų netikėjo.

Vis dėlto „Žalgiris“ neturi to, kuo gali pasigirti „Olympiakos“ – tokių svarbių rungtynių patirtimi. Įtampa auga, bilietus į finalo ketvertą Belgrade dar prieš serijos pradžią nusipirkę graikai – sunerimę. Trečiosios rungtynės bus labai svarbios. Galbūt jau jose bus matyti, ar serija dar sugrįš į Pirėjų“, – rašė T. Kotzias.

„Žalgirio“ ir „Olympiakos“ serijos tvarkaraštis

Balandžio 24 d. 20.00 val. Kaunas
Balandžio 26 d. 20.00 val. Kaunas
Gegužės 1 d. Pirėjas (jei prireiktų)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)