Penktadienio vakaro rungtynėse Graikijoje vyriškos kovos netrūko – kai kurie krepšininkai aikštę paliko gerokai aplamdytais šonais.

Stiprų smūgį į jautrią vietą gavo Vasilije Micičius, mėlyne ant veido „pasipuošė“ ir Artūras Milaknis.

„Mačo metu susitrenkiau su Kostu Papanikolau. Mėlynė liko, bet nieko – išgyvensiu, – šyptelėjo „Žalgirio“ snaiperis. – Nepasiduoti, kovoti norėjo abi pusės. Tiek mes siekėme pergalės, tiek ir jie nenorėjo į Kauną keliauti atsilikdami 0-2.

Kova ir agresija iš jų pusės buvo žymiai didesnė nei pirmame mače, todėl žaidimas ir buvo toks „kietas“. Žengėme žingsnelį atgal ir patys taip agresyviai varžovams neatsakėme.“

Antrasis mačas už pirmąjį buvo gerokai emocingesnis. Netrūko techninių pražangų, kurias „Žalgirio“ ekipoje užsidirbo atsarginių suolas, Axelis Toupane'as ir Brandonas Daviesas. Amerikietis mačo pabaigoje ne juokais susikibo su varžovų aukštaūgiu Jameliu McLeanu, į krūtinę žalgirietį stūmė ir šeimininkų gynėjas Vangelis Mantzaris.

Negaliu sakyti, kad jie žaidė nešvariai, bet kažkas kažur daugiau palaikydavo, „išmušė“ mūsų derinius ir susidėjo klaidos. Mums reikia atsakyti tokia pat agresija, o gal ir žymiai stipriau.
Antanas Kavaliauskas
Anot Antano Kavaliausko, aikštės viduryje vargais negalais sugebėjusio sutramdyti susinervinusį A. Toupane'ą, emocijas sunkiai valdyti sekėsi dėl mačo įtampos ir svarbos.

„Tiesiog stengiesi laimėti, todėl įvairios reakcijos savaime suprantamos. Būtų keista, jei nebūtų emocijų – tada sakytume, kad rungtynės kažkam nerūpi, – kalbėjo aukštagis. – Varžovai už mus buvo agresyvesni ir puolime, ir gynyboje, todėl ir suklydome dukart daugiau nei pirmose rungtynėse.

Negaliu sakyti, kad jie žaidė nešvariai, bet kažkas kažkur daugiau palaikydavo, „išmušė“ mūsų derinius ir susidėjo klaidos. Mums reikia atsakyti tokia pat agresija, o gal ir žymiai stipriau.“

Pats į susistumdymą su oponentais įsivėlęs B. Daviesas teigė, kad nesusisvaldė apimtas emocijų.

„Tai tiesiog buvo kovinė būsena. Mes einame kautis, o jie mums niekuo nenusileidžia ir tokia kova vyks visos serijos metu, – teigė rezultatyviausiai „Žalgirio“ gretose žaidęs ir 20 taškų surinkęs aukštaūgis. – Mes kontroliuojame tai, ką sugebame.

O teisėjų darbo sukontroliuoti negalime. Kalbant apie mane, aš taip pat galėjau geriau save valdyti, tačiau žaidžiant aukščiausiame lygyje nutinka visko.“

Visi žalgiriečiai vieningai tvirtino, kad pagrindinė kova ketvirtfinalyje – dar priešakyje, o pirmieji du mačai – jau istorija, kurią reikia pamiršti.

„Manau, grįžti su pergale yra neblogas pasiekimas. Laimėti kartą Pirėjuje daug ką reiškia. Dabar Kaune reikės visos Lietuvos, visų sirgalių palaikymo.

Mums reikės tokios pat paramos, kaip „Olympiakos“ sirgaliai palaikė saviškius, o mes patys turime eiti į aikštę su dviguba energija“, – teigė A. Kavaliauskas.

„1-1 – geras rezultatas. Tikslas buvo negrįžti namo atsiliekant 0-2. Žinoma, bet kokiu atveju, norėjosi dar geriau. Tačiau dabar esame savo likimo šeimininkai.

Viskas priklausys nuo mūsų, kaip mes žengsime ant parketo. Turime gerą pavyzdį, kaip OLY žengė penktadienį į aikštę. Su tokia pat energija ir agresija turime mačą pradėti Kaune“, – jam pritarė ir A. Milaknis.

„Žalgirio“ ir „Olympiakos“ serijos tvarkaraštis

Balandžio 24 d. 20.00 val. Kaunas

Balandžio 26 d. 20.00 val. Kaunas

Gegužės 1 d. Pirėjas (jei prireiktų)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)