„Olympiakos“ šokiruotas – prarastas namų aikštės pranašumas, dėl kurio taip sunkiai kovota 30 reguliariojo sezono rungtynių. Tačiau ar išties „Žalgiris“ galėjo nustebinti? Priklauso, kaip pažiūrėsi. Ketvirtfinalyje susitiko trečia ir šešta komandos, atrodo, skirtumas nemažas, tačiau nereikia pamiršti, kad „Žalgiris“ Pirėjo komandą šį sezoną įveikė visus tris kartus, du iš jų – per pratęsimą“, – rašo graikų sporto kanalas SDNA, po atkrintamųjų varžybų starto gvildenantis „Olympiakos“ nesėkmės priežastis.

Pirmose Eurolygos ketvirtfinalio serijos iki 3 pergalių rungtynėse Kauno „Žalgiris“ trečiadienį išvykoje po pratęsimo 87:78 (12:23, 20:15, 18:21, 19:16; 15:6) nugalėjo turnyro vicečempionę Pirėjo „Olympiakos“ ir serijoje išsiveržė į priekį 1-0.

Pirėjo komandos strategas Ioannis Sfairopoulas per spaudos konferenciją dūrė pirštu į teisėjavimą, kuris, anot jo, buvo parankesnis žalgiriečiams. „Olympiakos“ trenerio nuomone, tai Šarūno Jasikevičiaus spaudimo arbitrams rezultatas. Tačiau SDNA tuo neketina teisinti pralaimėjimo.

„Aišku, tokiose rungtynėse kiekvieno švilpuko svarba yra dviguba ar net triguba. Galbūt arbitrų sprendimai finišo tiesiojoje buvo palankesni „Žalgiriui“, tačiau „Olympiakos“ vyrams čia nereikėjo sustoti. Juk kitose rungtynėse gali būti atvirkščiai. Ir apskritai „Olympiakos“ nereikėtų skųstis teisėjavimu Eurolygoje. Tiesiog Pirėjo komanda turi būti geresnė nei Kauno ir laimėti“, – rašo SDNA.

Ši komanda turi labai aiškią ir plačią Š. Jasikevičiaus žaidimo filosofiją. Galbūt ji neturi tokios kokybės kaip „Olympiakos“, bet ji neįtikėtinai drausminga per rungtynes. Nuo pirmos iki paskutinės minutės aikštėje pildomas Šaro planas. Ir visa tai – su įspūdingu intensyvumu. Ir jei šis „Žalgiris“ nepasiekia to, ko nori, per pagrindinį laiką, tai išpildo viską iki galo per pridėtas penkias minutes.
SDNA portalas

Leidinys taip pat pabrėžia, kad Lietuvos čempionai turi daug daugiau jėgos nei „Olympiakos“. Prie to prisidėjo Kosto Papanikolaou trauma, neseniai į aikštę grįžę ir žaidimo ritmo dar nesuradę Georgios Printezis, Vangelis Mantzaris ir Janis Strelniekas.

Be viso to, strigo ir Nikolos Milutinovo žaidimas. Pagalbos iš komandos draugų „Kill Bill“ pravarde šaukiamas lyderis Vassilis Spanoulis sulaukė nedaug, pažymi leidinys. O „Žalgiris“ tokių bėdų neturėjo – tiesiog žaidė tuo pačiu tempu nuo pirmos iki paskutinės minutės ir šventė pergalę.

Lietuvos čempionai pirmoje dvikovoje turėjo du žaidėjus, tempusius komandą – Keviną Pangosą (20 taškų) ir Brandoną Daviesą (21). O uoga ant torto galima pavadinti Artūrą Milaknį (16) su jo tolimais metimais.

„Žalgiris“ yra puikiai sukomplektuota komanda – gynėjų ir aukštaūgių grandis veikia nepriekaištingai. Todėl ją ir matome šiame turnyro etape. Ir niekas nežino, kur jos kelias baigsis šį Eurolygos sezoną. Ši komanda turi labai aiškią ir plačią Š. Jasikevičiaus žaidimo filosofiją. Galbūt ji neturi tokios kokybės kaip „Olympiakos“, bet ji neįtikėtinai drausminga per rungtynes. Nuo pirmos iki paskutinės minutės aikštėje pildomas Šaro planas. Ir visa tai – su įspūdingu intensyvumu. Ir jei šis „Žalgiris“ nepasiekia to, ko nori, per pagrindinį laiką, tai išpildo viską iki galo per pridėtas penkias minutes“, – rašo SDNA portalas.

„Olympiakos“ serijoje atsilieka 0-1 ir turi daug problemų, kurioms išspręsti yra 48 valandos iki kitos dvikovos.

„Žalgiris“ niekuomet nenustoja žaisti krepšinio. Atrodo, kad šios komandos žaidėjams visai nerūpi nei rezultatas, nei rungtynių laikas. Atrodo, kad jiems apskritai niekas be žaidimo nerūpi.
Nikas Varlas

„Arena penktadienį vėl bus pilnutėlė ir visi norės pažiūrėti, kaip I. Sfairopoulo auklėtiniai reaguos po pralaimėjimo, ar perlips psichologinį barjerą, ar turės užtektinai kuro. Jei „Olympiakos“ patirs antrą pralaimėjimą, tai Belgradas atrodys tolimas ir nepasiekiamas kaip miražas. Tai yra tai, apie ką raudonai baltųjų sirgaliai nekalba net juokaudami“, - rašo SDNA.

Kitas graikų sporto portalas „Nova Sport“ tvirtina, kad Š. Jasikevičiaus „Žalgiris“ visų rungtynių metu iš taikiklio nepametė pagrindinio tikslo – pergalės: „Su geru planu ir kantrybe jie smogė tuomet, kai to labiausiai reikėjo“.

Graikų žiniasklaidoje galima įskaityti ir aiškią žinutę Pirėjo komandai – nesustoti. Atrodo, tai supranta ir graikų žurnalistų kalbinti „Olympiakos“ žaidėjai.

„Neturėtume stovėti ir verkti. Nėra laiko galvoti, kas buvo blogai pirmose rungtynėse. Reikia tinkamai pasiruošti antrai dvikovai ir padaryti viską, kad penktadienį serijos rezultatas būtų 1-1, – kalbėjo Ioannis Papapetrou. – Akivaizdu, kad kitas rungtynes turime laimėti“.

Jam pritarė Jamelis McLeanas: „Tai mūšis, kuris su vienomis rungtynėmis nesibaigė. Turime susikoncentruoti, išvalyti galvas ir laimėti.“

Vienas iš Eurolygos ekspertų Nikas Varlas teigė, kad šis „Žalgiris“ jam primena 2011-2012 metų sezono „Olympiakos“ komandą, kuri nužygiavo iki čempionų titulo.

„Primena dėl vienos priežasties – „Žalgiris“ niekuomet nenustoja žaisti krepšinio. Atrodo, kad šios komandos žaidėjams visai nerūpi nei rezultatas, nei rungtynių laikas. Atrodo, kad jiems apskritai niekas be žaidimo nerūpi“, – savo tinklaraštyje mintimis apie „Žalgirį“ pasidalino N. Varlas.

Likęs serijos tvarkaraštis

Balandžio 20 d. 21.15 val. Pirėjas.

Balandžio 24 d. 20.00 val. Kaunas.

Balandžio 26 d. 20.00 val. Kaunas. (jei prireiktų)

Gegužės 1 d. Pirėjas. (jei prireiktų)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)