Šaltiniai Pirėjo klube graikų portalui SDNA patvirtino, kad K. Papanikolau sveikatos būklė nepagerėjo ir trečiadienį lengvasis karšto puolėjas „Olympiakos“ ekipai tikrai nepadės.

Kad smarkiai abejoja dėl K. Papanikolau dalyvavimo rungtynėse, dar mačo išvakarėse pripažino OLY treneris Ioannis Sfairopoulas, o mačo dieną buvo priimtas galutinis sprendimas.

Kol kas lieka neaišku, ar „Olympiakos“ gales padėti latvis Janis Strelniekas. Nugaros skausmų kurį laiką kamuotas gynėjas antradienį dalyvavo vakarinėje treniruotėje, tačiau visu 100 proc. žaisti jis nėra pasirengęs. I. Sfairopoulas su asistentais tik pries pat mačą nuspręs, ar latvį verta registruoti pirmam ketvirtfinalio mačui.

Tuo metu traumas išsigydę prancūzas Kimas Tillie ir graikas Georgios Printezis pries „Žalgirį“ trečiadienio vakarą tikrai žais.

Būtent į 33-ejų metų 206 cm ūgio veteraną G. Printezį, praleidusi abejas reguliariojo sezono rungtynes su „Žalgiriu“, daug vilčių deda ir „Olympiakos“ treneris, ir jo komandos draugai.

„Georgios sugrįžimas – didelis pastiprinimas mums. Visų pirma, tai milžiniška patirtis, kurios reikia tokiose atsakingose rungtynėse. Džiaugiamės, kad vėl turime jį rikiuotėje“, – dukart Eurolygos čempiono sugrįžimo į OLY gretas svarbą įvertino tvirtino gynėjas Bobby Brownas.

„Tai yra vienas iš kertinių mūsų komandos žaidėjų. Su juo rikiuotėje mes tikrai būsime stipresni. Tačiau, bet kuriuo atveju, mes visi turime būti pasirengę rimtam iššūkiui“, – jam pritarė ir kitas OLY legionierius Brianas Robertsas.

„Nors Georgios krepšinio nežaidė beveik mėnesį, jis yra patyręs žaidėjas ir žino, kaip kovoti atsakingose rungtynėse. Taip, forma nebus ideali, tačiau mums jo sugrįžimas yra labai svarbus“, – tokios pačios nuomonės buvo ir I. Sfairopoulas.

Georgios Printezis

Tuo metu žalgirietis Edgaras Ulanovas G. Printezio sugrįžimo faktorių įvertino savitai.

„Taip, Printezis yra svarbus žmogus tiek puolime, tiek gynyboje. Kai jis yra aikštelėje, OLY tikrai atrodo geriau, atsiranda geresnis balansas po krepšiu ir ties tritaškio linija, varžovai turi daugiau opcijų.

Bet kai su jais žaidėme anksčiau, kai kurių OLY lyderių taip pat nebuvo, tačiau atsiskleidė kiti krepšininkai. Todėl sunku teigti, ar dėl Printezio prisijungimo mums bus sunkiau, ar jiems bus lengviau. Tiesiog visiems bus vienodai sunku“, – kalbėdamas su Krepšinis.lt dėstė Kauno ekipos puolėjas.

Šį sezoną Eurolygoje OLY gretose G. Printezis sužaidė 25 rungtynes (visas pradėjo starto penkete), per kurias vidutiniškai pelnė po 12,6 taško, atkovojo po 5,1 kamuolio ir rinko po 14,8 naudingumo balo.

Rezultatyviau už G. Printezį OLY gretose rungtyniavo tik Vassilis Spanoulis (vid. 13,1 taško), o pagal atkovotus kamuolius jį pranoko tik serbas Nikola Milutinovas ( vid. 5,8 atk. kam.). Pagal vidutinš naudingumą kartu su N. Milutinovu komandoje dalijosi 1-2 vietas.

Nerungtyniausiantis K. Papanikolau aikštėje pasirodė per 22 rungtynes, vidutiniškai pelnė po 8,2 taško, atkovojo po 4,5 kamuolio ir rinko po 11,5 naudingumo balo.

Žaidimo NBA lygoje patirties turintis K. Papanikolau dalyvavo tik vienose šio sezono rungtynėse su „Žalgiriu“, tąsyk pelnė 11 taškų ir atkovojo 2 kamuolius.

„Žalgirio“ ir „Olympiakos“ serijos tvarkaraštis

Balandžio 18 d. 21.15 val. (Lietuvos laiku) Pirėjas.

Balandžio 20 d. 21.15 val. Pirėjas.

Balandžio 24 d. 20.00 val. Kaunas.

Balandžio 26 d. 20.00 val. Kaunas. (jei prireiktų)

Gegužės 1 d. Pirėjas. (jei prireiktų)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)