Kol vyriausiasis ekipos treneris Šarūnas Jasikevičius atsakinėjo į klausimus Graikijos televizijos žurnalistui, o klubo sporto direktorius Robertas Javtokas kompiuteryje stebėjo, kaip klostosi įvykiai kitos Eurolygos ketvirtfinalio serijos rungtynėse tarp CSKA ir Maskvos srities „Chimki“, greta žurnalistų stabtelėjo „Žalgirio“ puolėjas E. Ulanovas.

Žalgirietis nuotaikingai papasakojo apie „nepastebimą“ incidentą komandos lėktuvui nusileidus Atėnų oro uoste, padarytas išvadas po balandžio pradžioje vykusių rungtynių su „Olympiakos“ ir verčiamą naują klubo istorijos lapą.
Teisybė, kad svarbiausi dalykai prasideda dabar. Pralaimėjęs tu krenti. Ir abi komandos tikrai nenorės patirti šio jausmo. Tai ir yra svarbiausia.
Edgaras Ulanovas

Į Atėnus žalgiriečiui atskrido antradienio popietę, o vos lėktuvui nusileidus Graikijos žiniasklaida paskelbė, kad „Žalgiris“ į Atėnus atvyko su ugnimi“ – dėl stabdžių gedimo buvo pažeista lėktuvo važiuoklė, todėl oro uosto tarnybos į tai reagavo pagal įprastines procedūras, link orlaivio buvo pasiųsti ugniagesių automobiliai.

Paskelbus apie įvykį nemenkas sujudimas kilo ir Lietuvos žiniasklaidoje, tačiau netrukus aistros buvo nuramintos informavus, kad jokio pavojaus nekilo nei įgulai, nei keleiviams. Anot E. Ulanovo, jis su komandos draugais net ir nesuprato, kad lėktuvui leidžiantis iškilo problemų.

„Tiesą sakant, niekas nieko nejautė, viskas įvyko įprastai sklandžiai. Nusileidome, ramiai atvažiavome į viešbutį ir vėliau viską jau perskaitėme žiniasklaidoje. Nieko pernelyg neįprasto ir nepastebėjome. Aišku, smagu, kad Atėnų oro uoste apsauga yra aukščiausio lygio“, – nusijuokė E. Ulanovas.

Pirėjuje žalgiriečiai vieši jau antrą kartą per pastarąsias tris savaites. Balandžio pradžioje vykusi viešnagė Graikijoje Kauno komandai buvo sėkminga – reguliarųjį sezoną „Žalgiris“ užbaigė pergale prieš „Olympiakos“ po pratęsimo – 86:85. Apskritai tai buvo jau antroji Š. Jasikevičiaus auklėtinių pergalė prieš OLY šį sezoną – pirmajame rate Lietuvoje graikai buvo įveikti 74:68.

„Ar per pusantros savaitės po paskutinių reguliariojo sezono rungtynių su OLY pavyko sklandžiai pasiruošti Eurolygos ketvirtfinaliui?“, – Krepšinis.lt paklausė E. Ulanovo.

– Pastarieji rezultatai LKL čempionate buvo tikrai neblogi („Žalgiris“ praėjusią savaitę namuose 94:47 sutriuškino Klaipėdos „Neptūną“ ir 77:66 įveikė Vilniaus „Lietuvos rytą“, – Krepšinis.lt), paskutinės rungtynės su „Lietuvos rytu“ tikrai neprastos.

O čia viskas vėl bus kitaip. Nauja istorija, aikštėje bus kiti krepšininkai. Vieni iš varžovų jau žaidė prieš mus, kiti – nežaidė, vieni kalba apie patirtį, kiti – apie statistinius skaičius, bet tiek mums, tiek graikams tai yra tarsi naujas sezonas, naujas etapas.

– Šį sezoną „Olympiakos“ įveikėte jau du kartus. Kad patektumėte į pusfinalį, turite laimėti dar tris sykius. Taigi, iš viso 5 pergalės per sezoną prieš vienus iš Eurolygos favoritų. Ar „Žalgiriui“ tai nėra pernelyg sunki užduotis?

– Aš pats nemanau, kad reikėtų galvoti apie skaičius. Prieš praėjusias rungtynes su „Olympiakos“ kažkas kalbėjo, kad tai nėra svarbios rungtynės ir jos mūsų komandai neturės jokios reikšmės. Bet mes vis tiek norėjome laimėti. Ir aš negaliu sakyti, kad penkios pergalės būtų pernelyg daug – mums tiesiog nebėra ką daugiau daryti, jeigu norime eiti toliau. Turėsime tai įvykdyti.

Niekas nieko nejautė, viskas įvyko įprastai sklandžiai. Nusileidome, ramiai atvažiavome į viešbutį ir vėliau viską jau perskaitėme žiniasklaidoje. Nieko pernelyg neįprasto ir nepastebėjome. Aišku, smagu, kad Atėnų oro uoste apsauga yra aukščiausio lygio.
Edgaras Ulanovas

– Šį kartą „Olympiakos“ gretose jau bus ir traumas išsigydę Georgios Printezis su Kimu Tillie. Ar pasirengimas šiam mačui iš esmės skyrėsi nuo to, kurį treneriai organizavo prieš paskutines reguliariojo sezono rungtynes Pirėjuje?

– Taip, kadangi Printezis yra svarbus žmogus tiek puolime, tiek gynyboje. Kai jis yra aikštelėje, OLY tikrai atrodo geriau, atsiranda geresnis balansas po krepšiu ir ties tritaškiu, varžovai turi daugiau opcijų. Bet kai su jais žaidėme anksčiau, kai kurių OLY lyderių taip pat nebuvo, tačiau atsiskleidė kiti krepšininkai. Todėl sunku teigti, ar dėl Printezio prisijungimo mums bus sunkiau, ar jiems bus lengviau. Tiesiog visiems bus vienodai sunku.

– Atkrintamosiose kiekviena komanda tiesiog privalo rasti papildomų rezervų. Kuo „Žalgiris“ galėtų nustebinti „Olympiakos“ lyginant su rungtynėmis prieš pusantros savaitės?

– Praėjusiose rungtynėse „Olympiakos“ žaidėjai dažnai atakuodavo laisvi iš toli, nes mes nesusitvarkydavome su Vassiliu Spanouliu, kuris išdraskydavo mūsų gynybą ir atmesdavo kamuolį. Mes pasižiūrėjome tas klaidas, norėtųsi jų nekartoti.

Vėlgi, V. Spanoulį stabdyti bus labai svarbu, tai bus viena pagrindinių užduočių. O ją apsunkins ir faktas, kad publikos šį kartą bus žymiai daugiau, nei praėjusiose rungtynėse (susitikimą stebės pilnutėlė arena, per 11 tūkst. žiūrovų, – Krepšinis.lt). Viską parodys rungtynės, bet kur tobulėti visada yra, ypač atkrintamosiose.

– Patys keliaudami čia jautėte, kad dabar jau atvykstate į atkrintamąsias varžybas, o ne į eilines rungtynes?

– Žinoma, kad taip. Pastarąsias kelias dienas treniruojamės visiškai kitaip susikaupę, norisi kokybiškiau atlikti užduotis, kiekvieną detalę. Žinome, kad atkrintamosios yra visai kitos svarbos rungtynės – svarbiausias sezono etapas. Tačiau, žiūrint iš kitos pusės, „Olympiakos“ yra tokioje pačioje situacijoje. Manau, bus geras krepšinis.

– „Olympiakos“ reguliariojo sezono įvykius bando braukti į šalį ir apie buvusius pralaimėjimus „Žalgiriui“ nekalba. Anot graikų, tai jau istorija ir absoliučiai viskas prasideda iš naujo. Kokios pozicijos laikosi žalgiriečiai?

– Na, mes šį sezoną jau sukūrėme istoriją (18 pergalių reguliariajame sezone ir 6-oji vieta turnyro lentelėje, – red. past.). Varžovai irgi turėjo visko – pergalių, pralaimėjimų. Ir teisybė, kad svarbiausi dalykai prasideda dabar. Pralaimėjęs tu krenti. Ir abi komandos tikrai nenorės patirti šio jausmo. Tai ir yra svarbiausia.

„Žalgirio“ ir „Olympiakos“ serijos tvarkaraštis

Balandžio 18 d. 21.15 val. (Lietuvos laiku) Pirėjas.

Balandžio 20 d. 21.15 val. Pirėjas.

Balandžio 24 d. 20.00 val. Kaunas.

Balandžio 26 d. 20.00 val. Kaunas. (jei prireiktų)

Gegužės 1 d. Pirėjas. (jei prireiktų)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)