Kadangi mačo išvakarėse kasose greta arenos buvo telikę maždaug 300 neišparduotų bilietų, Pirėjuje beveik neabejojama – rungtynėse su „Žalgiriu“ šeimininkus palaikys sausakimša, per 11 tūkst. sirgalių talpinanti arena.

Ir graikai OLY gretose po ilgokos pertraukos vėl matys vieną iš savo numylėtinių – į rikiuotę sugrįžo vienas iš emocinių Pirėjo komandos lyderių – 33-ejų veteranas Georgios Printezis.

Tiek patyręs puolėjas iš Graikijos, tiek aukštaūgis prancūzas Kimas Tillie (abu praleido paskutines „Žalgiriui“ pralaimėtas reguliariojo sezono rungtynes) jau dalyvauja OLY treniruotėse ir tikrai pasirodys aikštėje per pirmąsias ketvirtfinalio rungtynes.

Kadangi greičiausiai žais ir kurį laiką nugaros skausmų kamuotas latvis Janis Strelniekas, „Olympiakos“ lazarete lieka tik vienas traumuotas žaidėjas.
Turėsime mums svarbų Printezį, neblogą formą demonstruoja komandos lyderis Vassilis Spanoulis, tačiau aš dar kartą pakartosiu, kad mes „Žalgirio“ žaisdami pavieniui neįveiksime. Reikia bendro visos komandos žaidimo – jeigu į priekį temps tik vienas žmogus, serijoje tu nenugalėsi. Ir mes turime demonstruoti geriausią kokį tik galime krepšinį.
Ioannis Sfairopoulas
Iš viso ilgo buvusio traumuotų žaidėjų sąrašo nesitreniruoja vienintelis kelio skausmus jaučiantis puolėjas Kostas Papanikolau. Kada jis prisijungs prie ekipos, šeimininkų treneris I. Sfairopoulas atsakymo kol kas neturi.

„Traumuotųjų sąrašas trumpėja, bet K. Papanikolau situacija yra prasčiausia. Jam sudaryta atskira programa, su komanda jis kol kas nesitreniruoja, – mačo išvakarėse Lietuvos žurnalistams teigė „Olympiakos“ treneris. – Rikiuotėje jau turėsime Printezį ir Tillie, tačiau Georgios nežaidė beveik mėnesį, Kimas – dešimt dienų. Visgi jie yra patyrę krepšininkai ir žino, kaip kovoti atsakingose rungtynėse.

Apskritai sunkiausia ir yra tai, kad mes ilgą laiką nesitreniravome kartu.

Nesisekė visą sezoną, beveik visus 9 mėnesius turėjome traumuotų žaidėjų. Ir tai yra rimtas iššūkis – sustyguoti kartu nesitreniravusios komandos žaidimą – tačiau su savo patirtimi mes pabandysime išspręsti šį keblumą.“

Du kartus šį sezoną „Žalgirio“ pranašumą reguliariajame sezone jau turėjęs pripažinti graikų treneris įsitikinęs, kad jo komandos laukia labai sunki serija.

„Žalgiris“ yra labai pajėgi komanda. Aš tą sakiau dar prieš paskutines rungtynes, kai jie buvo atvykę čia, į Pirėjų. Turėsime mums svarbų Printezį, neblogą formą demonstruoja komandos lyderis Vassilis Spanoulis, tačiau aš dar kartą pakartosiu, kad mes „Žalgirio“ žaisdami pavieniui neįveiksime. Reikia bendro visos komandos žaidimo – jeigu į priekį temps tik vienas žmogus, serijoje tu nenugalėsi. Ir mes turime demonstruoti geriausią kokį tik galime krepšinį“, – tvirtino strategas.

Paklaustas, ar G. Printezio ir Pauliaus Jankūno dvikova bus viena iš kertinių šiame mače, V. Sfairopoulas gūžtelėjo pečiais.

„Taip, P. Jankūnas yra svarbus žaidėjas „Žalgiryje“, bet Kauno komanda turi ir daugiau problemų galinčių sukelti krepšininkų. Aš saviškiams jau kartojau, kad varžovai mėgsta žaisti komandinį krepšinį. Jankūnas yra svarbus, tačiau jis nėra vienas“, – pabrėžė I. Sfairopoulas.

„Aš labai tikiuosi, kad susirinkę arenoje fanai mums padės. Visą sezoną kovojome dėl savo aikštės pranašumo, jį turime ir dabar bandysime juo pasinaudoti. Tikimės išlaikyti savo žaidimo filosofiją tiek puolime, tiek gynyboje – žaidėjai žino, ko aš reikalauju. Svarbiausia laikytis sudaryto žaidimo plano“, – teigė jis.

Pirmosios Eurolygos ketvirtfinalio serijos iki trijų pergalių rungtynės Pirėjuje trečiadienį Lietuvos laiku prasidės 21.15 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)