Anot L. Lekavičiaus, trečiadienio vakarą prasidedančioje „Žalgirio“ ir Pirėjo „Olympiakos“ rungtynių serijoje lemtingu veiksniu gali tapti namų arenos pranašumas, kuris priklauso Graikijos klubui.

„Turiu daug puikių bičiulių iš savo buvusios komandos – Kauno „Žalgirio“, su jais bendrauju ir žinau, kad Lietuvoje kilo didžiulis ažiotažas „Žalgiriui“ patekus į atkrintamąsias varžybas.

Skaitau Lietuvos žiniasklaidą, visa Lietuva yra sužavėta „Žalgirio“ pasirodymu ir žaidimu Eurolygoje.

Po labai ilgos pertraukos Lietuvos komanda pateko į atkrintamąsias, klubo sirgaliai ir miestas eina iš proto dėl to. Manau, visi bilietai bus netrukus parduoti, nes lietuviai myli krepšinį, o „Žalgiris“ turi neeilinę galimybę pratęsti savo sezoną atkrintamosiose.

„Žalgiris“ privalės labai gerai žaisti mūsų priešų – Pirėjo „Olympiakos“ arenoje. Manau, kad namų pranašumas gali tapti kertiniu šios akistatos akcentu. Labai sunku žaisti Pirėjuje, manau, per atkrintamąsias ji bus užpildyta“, – teigia L. Lekavičius.

Anot įžaidėjo, „Žalgiris“ nėra labai patyrusi komanda, joje trūksta Eurolygos atkrintamųjų varžybų patirties turinčių krepšininkų.

„Tai gali būti lemiamas veiksnys. Kauno ekipa su didesne energija privalės žaisti greičiau, tačiau tą padaryti bus sudėtinga“, – mintimis apie artėjančią Kauno komandos kovą su Pirėjo klubu dalinosi Lukas Lekavičius.

Jis – taip pat Eurolygos atkrintamųjų rungtynių debiutantas, o „Panathinaikos“ dėl vietos finaliniame ketverte susikaus su Madrido „Real“ klubu.

Anot Luko, nors būsima serija ir labai svarbi, savo draugų ir bičiulių šiuo metu Atėnuose jis nelaukia.

„Esu susikoncentravęs būsimoms kovoms. Pasakiau savo draugams, kad nevyktų į Atėnus šiuo metu. Man reikia būti susikaupusiam. Tačiau po atkrintamųjų jau yra išsirikiavusi visa eilė draugų ir šeimos narių, laukiančių vizito Graikijoje. Netrukus bus vasara, oras čia puikus. Ir aš labai lauksiu progos mėgautis atmosfera Atėnuose kartu su jais“, – pažymėjo gynėjas.

Vertindamas „Pao“ sezoną Lukas pažymėjo, kad jo atstovaujama komanda dažnai kenčia nuo vadinamojo „išvykų sindromo“ – varžovų arenoje rungtyniauja kur kas prasčiau nei namie.

„Mes atkrintamosiose, pasiekėme pirmąjį tikslą ir dėl to esu labai laimingas. Tai pirmas kartas mano karjeroje, kai žaisiu atkrintamosiose varžybose ir esu labai motyvuotas prieš jas.

Pasiekėme aukštą poziciją reguliariajame sezone, bet negalime sustoti. Žaidėme pakankamai banguotai, mūsų žaidimo kreivė tai kilo, tai leidosi žemyn, trūksta stabilumo. Pralaimėjome daug išvykos rungtynių ir, kiek įmanoma, turime taisyti šią situaciją. Nežinau, kodėl taip yra. Namuose žaidžiame išties gerai, tačiau svečiuose stringame.

Tačiau tikiuosi, kad akistatoje su „Real“ ekipa galėsime pasigirti sėkmingu žaidimu ir išvykos mačuose“, – kalbėjo L. Lekavičius.

Pasak lietuvio, sezono viduryje traumas išsigydžiusiems ar atvykusiems krepšininkams nebuvo paprasta rasti savo vietą komandoje, tačiau dabar visos problemos – jau praeityje.

„Vienas sudėtingiausių dalykų mūsų ekipoje – naujų žaidėjų integracija. Ypač kai vaikinai prisijungė sezono viduryje, tai ypač nelengva mūsų strategui Xavi Pascualiui, kuris turi aibę taktinių gudrybių ir platų puolimo arsenalą.

Reikėjo laiko naujiems komandos nariams, tačiau visi kartu esame virš dviejų mėnesių ir per tą laiką kaip komanda tapome geresni. Mike'as Jamesas yra vienas geriausių mūsų atakuojančių žaidėjų, mano manymu, jis vienas geriausių visoje Eurolygoje.

Andreianas Payne'as puikiai kovoja dėl atšokusių kamuolių. Su šiais dviem vaikinais esame tikrai stipresni“, – dėstė įžaidėjas.

„Mes visi žinome, kad atkrintamosiose rungtynėse žaidžiamas visai kitas krepšinis.

Tačiau negalime vien tik apie jas galvoti. Turime žaisti savo žaidimą ir negalvoti apie mums tenkantį spaudimą. Privalome žengti ant parketo, kovoti, atiduoti 100 proc. jėgų ir stengtis laimėti“, – pridūrė L. Lekavičius.

Esu susikoncentravęs būsimoms kovoms. Pasakiau savo draugams, kad nevyktų į Atėnus šiuo metu. Man reikia būti susikaupusiam. Tačiau po atkrintamųjų jau yra išsirikiavusi visa eilė draugų ir šeimos narių, laukiančių vizito Graikijoje. Netrukus bus vasara, oras čia puikus. Ir aš labai lauksiu progos mėgautis atmosfera Atėnuose kartu su jais
Lukas Lekavičius

„Namų aikštės pranašumas mums yra labai svarbus. Kiekvienas žino, kad turime vienus geriausių sirgalių visoje Europoje.

Tą žinos ir Madrido ekipa. Manau, daugelis komandų nenori žaisti su mumis vien dėl sirgalių. Jie – didžiulis mūsų pranašumas. Dėl jų mes turėjome stengtis ir laimėti kuo daugiau rungtynių reguliariajame sezone, kad turėtume namų aikštės pranašumą. Mes pasiekėme šį tikslą ir esame dėl to laimingi.

Madrido „Real“ – gera komanda, mėgstanti žaisti greitai. Jos gretose – pakankamai daug talentingų vyrukų, tokių kaip Facundo Campazzo ar, žinoma, Luka Dončičius.

„Real“ turi gerus snaiperius ir talentingus vidurio puolėjus. Visa komanda yra puikiai sukomplektuota, neturinti akivaizdžių silpnų pusių. Mes turėsime žaisti išmintingai, neleisti varžovams pajausti savo žaidimo ir pelnyti lengvus taškus.

Tikiuosi, mes tą galime padaryti. Laukia įdomi akistata. Takomanda, kuri sėkmingiau žais gynyboje, ta turės daugiau šansų laimėti“, – mano L. Lekavičius.

„Panathinaikos“ ir „Real“ komandos savo seriją iki trijų pergalių pradės jau antradienio vakarą. Pirmosios dvejos rungtynės bus žaidžiamos Atėnuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)