Dvikovos nugalėtojas paaiškėjo tik pačioje rungtynių pabaigoje. Dvikovos herojumi tapo Nikola Ivanovičius – jis perėmė kamuolį ir likus žaisti minutę išvedė „Budočnost“ ekipą į priekį.

Ši finalo serija buvo lydima skandalingų pareiškimų. Prieš ketvirtąsias rungtynes Belgrado klubas prabilo apie prastą teisėjų darbą ir netgi grasino, kad neatvyks žaisti.

Istorinis triumfas reiškia, kad pirmą kartą nuo 2003 metų Eurolygoje vėl bus Juodkalnijos komanda. Kartu tai Serbijos krepšinio fiasko – „Crvena Zvezda“ neapgynė ABA titulo, kurį buvo iškovojusi tris pastaruosius sezonus. Pirmą kartą jokia serbų komanda nedalyvaus pajėgiausio Europos klubų krepšinio varžybose.


Nugalėtojų treneris Aleksandras Džikičius spaudos konferencijoje pirmiausiai pasveikino Belgrado ekipą: „Tai labai gera komanda. Su ja labai sunku žaisti. Visos rungtynės buvo labai įtemptos, tačiau dabar esame ABA čempionai. Tai bus įrašyta į klubo istoriją. Tai vienintelis dalykas, kuris mus domina“.

Paklaustas apie visą chaosą žiniasklaidoje prieš paskutines rungtynes ir galimybę, kad dvikova apskritai neįvyks, A. Džikičius atsakė: „Esu 47 metų. Kai rungtynės pasiekia tokį įtampos tašką, tai normalu. Tačiau kas dabar tai prisimena? Neklausinėkite manęs tokių dalykų“.

A. Džikičius pažįstamas ir Lietuvos krepšinio gerbėjams - treneris 2011-2012 metų sezoną vadovavo Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandai.

Budočnost“: N. Gordičius 18, N. Ivanovičius 17, F. Barovičius 14, K. Gibsonas 7.

„Crvena Zvezda“: T. Rochestie 14, A. Omičius 12, O. Dorbičius ir J. Feldeine po 11.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)