Tai reiškia, kad „Vytis“ išsaugojo viltis žaisti LKL pirmenybėse, kadangi to padaryti negali abi finalininkės – Kauno „Žalgirio“ dubleriai ir Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“.

Praėjusį sezoną tos pačios prabos medalius „Vytis“ iškovojo mažojo finalo serijoje nugalėjus Raseinių „Rasus“.

„Vytis“ savo pranašumą pademonstravo susitikimo pradžioje, kuomet dar pirmojo kėlinio viduryje pelnė septynis taškus be jokio marijampoliečių atsako ir šovė į priekį 25:10.

Vis dėlto sūduviečiai po skaudžių Šakių komandos smūgių sugebėjo atsigauti. Ketvirtį jie pradėjo 11:1, o sudėjus su antruoju kėliniu, atkarpa buvo laimėta net 28:4 ir taip priartėjo (48:51).

Per šią įspūdingą sūduviečių atkarpą „Vytis“ spėjo suklysti 6 kartus ir pataikyti viso labo 1 metimą iš 11.

Tiesa, Šakių klubas netrukus atkuto. „Vytis“ dar tame pačiame trečiajame kėlinyje penkis taškus iš eilės, ketvirtojo pradžioje pridėjo dar keturis iš eilės ir skirtumas tarp komandų vėl pakilo iki dviženklio (69:59).

Vėliau „Sūduva-Mantinga“ dar mėgino sugrįžti, tačiau nesėkmingai – medalius iškovojo „Vytis“.

Tuo metu sūduviečiai pirmą kartą po trejų metų liko už apdovanojimų pakylos borto. 2015-aisiais Suvalkijos klubas laimėjo bronzos medalius, o pastaruosius dvejus metus į viršų kėlė čempionų taurę.

Vytis“: Edvinas Jezukevičius ir Gytis Radzevičius (9 atk. kam.) po 21, Šarūnas Vingelis 14, Paulius Beliavičius 11, Brianas Wanamakeris 9.

„Sūduva-Mantinga“: Žygimantas Šimonis 18, Aurimas Kieža ir Ernestas Ežerskis po 16, Rokas Stankevičius 13.

„Smagu, kad vyrai susikaupė po to kartėlio, kurį patyrėme vakar, ir parodė, kad jie tikrai yra verti to, ką šiandien pasiėmė, – po dvikovos sakė A. Jasilionis. – Prieš rungtynes buvo akcentuojama, kad turime ateiti ir pasiimti to, kas mums priklauso.“

Pirmąją vietą Mezon NKL reguliariajame sezone iškovojęs „Vytis“ iškovojo 36 pergales iš 39 galimų, vėliau dominavo ir ketvirtfinalyje, trejas rungtynes laimėdami vidutine 31,7 taško persvara, tačiau pusfinalyje atsimušė į „Žalgirio-2“ sieną – 77:82.

„Buvo labai sunku, nes per vienas rungtynes visas darbas nuėjo šuniui ant uodegos, – sakė naudingiausias „Vyčio“ žaidėjas Gytis Radzevičius. – Nebuvo lengva, bet pasikalbėjome su vyrais, treneris nuteikė ir ėjome neturėdami ką prarasti.

Smagu sezoną pabaigti pergale, kad ir kaip bebūtų. Aišku, tikslai buvo aukščiausi, bet bronza šiai dienai džiugina. Žiūrint į viso sezono perspektyvą – tikrai ne, bet smagu laimėti tą bronzą.“

Šis laimėjimas suteikė „Vyčiui“ galimybę siekti vietos LKL pirmenybėse. Pagal LKF patvirtintus nuostatus, jeigu NKL finale žaidžia dvi dublerių komandos, kelialapis į aukštesnę lygą atitenka trečiąją vietą užėmusiai komandai.

Anot G. Radzevičiaus, šis tikslas prieš mažojo finalo dvikovą motyvavo papildomai.

„Prieš sezoną klubo vadovai kėlė tikslą patekti į LKL. Kai pralaimėjome „Žalgiriui-2“, galvojome, kad tą šansą praradome, bet taisyklių dėka tas tikslas išliko. Tai ir buvo pagrindinė motyvacija šiandien kovoti“, – sakė G. Radzevičius.

Paskutiniame sezono mače jis pelnė 21 tašką ir atkovojo 9 kamuolius, o visą sezoną fiksavo 16,1 taško ir 6,5 atkovotų kamuolių vidurkius. Ar tokie rodikliai reiškia, kad ir pačiam G. Radzevičiui laikas į LKL?

„Norėčiau to, nes jaučiu, kad NKL jau pasiekiau savo lygį, – atsakė G. Radzevičius. – Prieš sezoną irgi buvo tikslas žengti į LKL. Ar tai bus su „Vyčio“ komanda, ar su kita komanda, žiūrėsime vasarą.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)