Penktadienį „Žalgirio“ arenoje vykęs mūšis buvo svarbus komandoms kovojant dėl pirmosios vietos reguliariajame sezone. Be to, Kauno ekipai tai buvo svarbus paskutinysis išbandymas prieš kitą savaitę prasidėsiančią Eurolygos ketvirtfinalio seriją su Pirėjo „Olympiakos“. Mačo svarbą supratę žalgiriečiai pademonstravo Eurolygos lygio gynybą, kuri „Lietuvos rytui“ buvo sunkiai įkandama.

„Kauniečiai žaidė labai agresyviai, o tai išmušė mus iš ritmo. Puolime negalėjome žaisti savo žaidimo, todėl mums buvo labai sunku. Gynyboje neturėjome daug problemų. Didžiausia problema buvo nesugebėjimas pasipriešinti agresyviai „Žalgirio“ gynybai“, – po rungtynių sakė 7 taškus pelnęs Travisas Petersonas.

„Agresyvi „Žalgirio“ gynyba išmušė mus iš vėžių ir neleido atlikti savo derinių. Negalėjome netgi įžaisti kamuolio, todėl pirmoje mačo pusėje turėjome didelių problemų. Po pertraukos vaizdas aikštelėje kiek pasikeitė, tada pradėjome patys žaisti agresyviau, vienu metu atradome savo ritmą ir bent jau kažkiek sugrįžome į rungtynes.

Vis dėlto norint prieš šią komandą laimėti, tikrai neužtenka sužaisti gerai pusę kėlinio. Neužtenka netgi dviejų gerų kėlinių. Žaidžiant prieš „Žalgirį“ visas 40 minučių reikia nedaryti net mažiausių klaidų. Tada galima kažko tikėtis. Šįkart tiesiog per daug klydome, tiek puolime, tiek gynyboje“, – pasakojo 8 taškus surinkęs Arnas Butkevičius.

„Kauno ekipa diktavo savo sąlygas, ji nustatė rungtynių tempą. Keli „Žalgirio“ žaidėjai tiesiog priekabiavo ir nedavė ramybės man bei įžaidėjams, jie neleido mums organizuoti puolimo. Dabar tenka nulenkti galvas ir pasveikinti varžovus su pergale“, – kalbėjo 5 taškus įmetęs Jimmy Baronas, kuriam pritaręs Ch. Krameris pabrėžė, jog akistatose su „Žalgiriu“ reikia žaisti daug agresyviau.

Žalgiriečiai daug bėgioja, nespėji sužiūrėti, o Artūras Milaknis jau stovi laisvas prie tritaškio linijos, bam, atsiliekame jau 10 taškų. Žaidžiant su tokia komanda reikia prisitaikyti ir patiems būti agresyviems. Tikiuosi, kad kitą kartą žaisime prieš „Žalgirį“ kitaip.
Chrisas Krameris

„Dėl „Žalgirio“ gynybos mes negalėjome organizuoti savo atakų, laisvai priimti kamuolio. Dėl to atakos užsitęsdavo, o tai mums buvo nepatogu. Rungtynių pradžioje mums nepavyko patiems duoti rungtynėms gero tono, todėl sąlygas diktavo varžovai.

Žalgiriečiai daug bėgioja, nespėji sužiūrėti, o Artūras Milaknis jau stovi laisvas prie tritaškio linijos, bam, atsiliekame jau 10 taškų. Žaidžiant su tokia komanda reikia prisitaikyti ir patiems būti agresyviems. Tikiuosi, kad kitą kartą žaisime prieš „Žalgirį“ kitaip“, – dėstė Ch. Krameris, pelnęs 6 taškus.

„Mes prametėme laisvų metimų, bet labiausiai viską apsunkino gera „Žalgirio“ gynyba. Ši komanda žaidžia labai komandiškai ir visą sezoną rodo gerą krepšinį Eurolygoje. Tikiuosi, kad jai pavyks patekti į finalo ketvertą“, – sakė 11 taškų pelnęs R. Giedraitis.

Savo mintimis apie „Žalgirio“ istorinį žygį Eurolygoje pasidalino ir kiti „Lietuvos ryto“ krepšininkai, kurie kalbėdami apie Kauno ekipos stiprybes akcentavo komandinį žaidimą. Sostinės ekipos žaidėjai teigė, jog principiniai jų varžovai turi pilnai sukomplektuotą sudėtį, kurioje sunku įžvelgti silpnų vietų.

„Kauno komanda yra labai gerai subalansuota ir turi labai mažai silpnų vietų. Bandėme tų silpnų vietų ieškoti, bet... jie mus apžaidė ir tiek“, – teigė vienintelis penktadienį „Lietuvos ryto“ gretose nepasižymėjęs krepšininkas Artūras Jomantas, su kuriuo sutiko Eurolygos ketvirtfinalio baigtį prognozavęs T. Petersonas, pareiškęs, jog „Žalgiriui“ netrūksta nieko.

„Kauniečiai labai gerai žaidžia kartu. Kiekvienas šios puikiai sukomplektuotos komandos žaidėjas bet kada gali įmesti 10 ar 15 taškų bei tapti pergalės raktu. Kauno ekipai dabar nieko netrūksta. Netrūksta metikų, gerai besiginančių žaidėjų, pikenrolo meistrų, netrūksta ir aukštaūgių. Jie turi viską.

Manau, kad „Žalgiris“ turi gerus šansus prieš „Olympiakos“. Jau reguliariajame sezone pamatėme, jog kauniečiai graikams nenusileidžia. Namuose „Žalgiris“ rungtyniauja puikiai, todėl tikiu, jog laimėję bent vieną mačą išvykoje jie gali dukart triumfuoti namuose ir laimėti seriją 3-1.
Travisas Petersonas

Manau, kad „Žalgiris“ turi gerus šansus prieš „Olympiakos“. Jau reguliariajame sezone pamatėme, jog kauniečiai graikams nenusileidžia. Namuose „Žalgiris“ rungtyniauja puikiai, todėl tikiu, kad laimėję bent vieną mačą išvykoje jie gali dukart triumfuoti namuose ir laimėti seriją 3-1.

Panašu, kad „Žalgiris“ dabar turi pajėgiausią įmanomą sudėtį. Nė vienas žaidėjas nėra traumuotas, o tai yra labai geras ženklas. Ketvirtfinalio serijoje viskas priklausys nuo žaidėjų noro. Manau, kad žalgiriečiai gali būti Eurolygos finalo ketverte“, – kalbėjo T. Petersonas.

Sėkmės atkrintamosiose varžybose „Žalgiriui“ palinkėjo ir J. Baronas, taip pat teigęs, jog Kauno ekipa puikiai išnaudoja savo stiprybes, dėl kurių nepastebimos lieka bet kokios silpnybės. Įdomios Eurolygos ketvirtfinalio serijos tikisi ir A. Butkevičius.

„Žalgiriečiai puikiai išnaudoja savo stiprybes. Visi jie žino savo užduotis ir gerai jas atlieka. Jie žaidžia vieningai, o toks žaidimas veda juos į priekį. Linkiu Kauno ekipai didžiausios sėkmės Eurolygos atkrintamosiose varžybose.

Manau, kad ketvirtfinalyje „Žalgiriui“ gali pasisekti. Taip sėkmingai atlikdami savo užduotis puolime ir gynyboje žalgiriečiai gali pasiekti labai daug. Jie atlieka nuostabų darbą. Jei jie ir turi silpnybių, jie jų neparodo“, – kalbėjo J. Baronas.

„Eurolygos atkrintamosiose visos komandos geros ir apylygės. „Žalgiris“ jau ne kartą įrodė, kad gali nugalėti ir grandus tiek namuose, tiek išvykoje. Aš manau, kad ketvirtfinalis bus labai įdomus“, – sakė A. Butkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)