Tokia situacija susiklostė po to, kai penktadienį paaiškėjo, kad finale žais dvi dublerių ekipos – Kauno „Žalgiris-2“ ir Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“. Jos abi negali patekti į LKL dėl šios lygos ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taisyklių, todėl vieta perėjimui atitektų kitai prizinę vietą užėmusiai komandai.

Toks sprendimas buvo priimtas 2017 metų balandžio 23 dieną LKF konferencijoje Kaune.

Ketvirtasis „Komandų automatinio perėjimo tarp krepšinio lygų tvarkos“ punktas skelbia:

„Jeigu, pasibaigus kiekvieno einamojo krepšinio sezono žemesnės krepšinio lygos čempionatui, 1-ąją vietą žemesnės krepšinio lygos čempionate iškovojusi komanda yra aukštesnės lygos dukterinė (dublerių) komanda, ji į aukštesnę lygą pakilti negali. Tokiu atveju teisę pakilti į aukštesnę lygą turi sekanti po dublerių, tačiau ne žemiau nei prizinę (III vietą) užėmusi komanda, jei ji atitinka vadybinei-organizacinei struktūrai, sporto bazės, biudžetui ir kitus aukštesnės lygos keliamus kriterijus (reikalavimus).“

Mažajame finale šiandien kovos Mezon NKL reguliariojo sezono nugalėtoja, Šakių „Vyčio“ komanda, ir antrąją vietą reguliariajame sezone užėmusi Marijampolės „Sūduva-Mantinga“.

Rungtynių dėl trečiosios vietos startas – 13.30 val., Jonavos sporto arenoje. Iš karto po šios dvikovos vyks snaiperių ir dėjimų konkursai, o 17 val. prasidės mūšis dėl pirmosios vietos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)