Kevinui Pangosui nerandant savojo žaidimo, kanadietį pavadavęs B. Udrihas penktadienį per 20 minučių pelnė 6 taškus (2/3 dvitaškiai, 2/2 baudos), atkovojo 4 kamuolius ir surinko 10 naudingumo balų. Atakų organizatorius kalbėdamas apie rungtynes pagrindine pergalės priežastimi įvardino solidžią gynybą.

„Pirmoje mačo pusėje puikiai rungtyniavome gynyboje. Tai leido susikrauti didelį pranašumą. Rungtynių pabaigoje padarėme keletą klaidų, kurios kiek atkūrė intrigą, bet smagu, jog vis tiek laimėjome užtikrintai. Buvome susikoncentravę. Ypač svarbu buvo susikaupti gynyboje. Mums tai padaryti pavyko, o šį susikaupimą atspindi ir rezultatas“, – kalbėjo B. Udrihas.

Po pergalės prieš „Lietuvos rytą“ lyderio poziciją „Betsafe-LKL“ turnyrinėje lentelėje sutvirtinęs Kauno klubas šią savaitę neturėjo rungtynių Eurolygoje, todėl, anot slovėno, didelės reikšmės rungtynės su „Lietuvos rytu“ žalgiriečiams buvo labai naudingos. Įžaidėjas sakė, jog Rimas Kurtinaitis neklydo sakydamas, kad „Žalgiris“ akistatai su sostinės ekipa ruošiasi tarsi Eurolygos kovai.

„Tai buvo svarbios rungtynės aiškinantis reguliariojo sezono nugalėtojų klausimą. Namų aikštelės pranašumas atkrintamosiose varžybose visada yra reikšmingas, todėl, suprasdami šio mačo svarbą, ruošėmės jam labai atsakingai. Norėjome pasirodyti gerai ir dėl to, jog ankstesnius du mačus šalies čempionate vilniečiams pralaimėjome.

Mums tai buvo paskutinis jėgų išbandymas prieš Eurolygos atkrintamąsias, todėl pasiruošimas išties buvo labai rimtas. Tiesa, manau, jog treneriai nebuvo patenkinti ketvirtadienio treniruote. Pasistumdę su „Lietuvos rytu“ apšilome kovai dėl Eurolygos finalo ketverto. Tai buvo geras apšilimas, nes turėjome galimybę žaisti kietai“, – dėstė B. Udrihas.

Nuo sausio Kaune rungtyniaujantis B. Udrihas su „Lietuvos rytu“ susitiko pirmą kartą. Ankstesnes akistatas atakų organizatorius praleido dėl sveikatos problemų, o po pirmojo susidūrimo su vilniečiais aikštelėje jis teigė, kad principiniai varžovai turi potencialo mesti „Žalgiriui“ iššūkį finalinėse „Betsafe-LKL“ kovose.

„Atrodo, kad „Lietuvos rytas“ yra gera komanda. Tiesa, neseku jos žaidimo ir pamatau tik tai, ką prieš tarpusavio akistatas parodo mūsų treneriai. Žinau, jog Vilniaus ekipai nesiseka taip, kaip ji to norėtų, Europos taurėje sezonas nebuvo labai sėkmingas, bet dvi pergalės prieš mus parodė, kad jie gali žaisti“, – kalbėjo B. Udrihas.

Po truputį Kaune apsipratęs B. Udrihas pastaruoju metu svarbiose rungtynėse yra vis svarbesnis „Žalgirio“ ginklas. Iš pradžių tik vietiniame fronte žibėjęs slovėnas tapo žmogumi, kuriuo Šarūnas Jasikevičius gali pasitikėti, kai komandai būna sunku.

B. Udrihas buvo vienas pagrindinių pergalės kalvių ne tik prieš „Lietuvos rytą“ ar Klaipėdos „Neptūną“, bet ir prieš Pirėjo „Olympiakos“ ar Maskvos CSKA. Visose šiose akistatose slovėnas žaidė bent po 20 minučių ir sėkmingai vadovavo „Žalgirio“ žaidimui.

„Man sekasi vis geriau ir geriau, kiekvienose rungtynėse jaučiuosi vis patogiau. Manau, kad pagaliau pasiekiau neblogą sportinę formą. Prieš atvykdamas į Kauną, porą mėnesių niekur nežaidžiau, todėl man reikėjo laiko norint įgauti ritmą.

Vėliau man nepasisekė, susirgau, iškritau iš rikiuotės mėnesiui. Vis dėlto dabar aš jau perprantu sistemą ir tai, ko treneris iš manęs nori. Kiekvieną kartą išbėgęs ant parketo jaučiuosi gerai. Tikiu, kad lemiamose sezono kovose galiu būti vienas „Žalgirio“ lyderių“, – sakė B. Udrihas.

Pagerėjusiu B. Udriho žaidimu po paskutiniųjų Eurolygos reguliariojo sezono rungtynių su „Olympiakos“ džiaugėsi ir Š. Jasikevičius: „Su Beno išėjimu į aikštelę mūsų žaidime atsiranda ramybės. Radome gal ne vedlį, bet paprasčiausiai žmogų, kuris sustato žmones į savo vietas“.

Tiesa, pats 35 metų 191 cm ūgio krepšininkas tiki ir savo galimybėmis būti vedliu. Patyręs įžaidėjas tikisi Eurolygos atkrintamosiose būti vienu pagrindinių „Žalgirio“ ginklų puolime bei atvesti komandą į finalo ketvertą.

„Pasitikiu savimi, vis labiau manimi pasitiki ir treneris, todėl aš stengiuosi jo nenuvilti bei žaisti vis geriau. „Žalgiris“ šiemet yra labai sėkminga komanda. Noriu svariai prie to prisidėti, noriu padėti šiai komandai pasiekti Eurolygos finalinį ketvertą. Toks yra planas“, – sakė B. Udrihas.

Gruodžio pabaigoje sutartį iki sezono galo su „Žalgiriui“ sudaręs B. Udrihas jau tada žinojo, jog atvyksta į Eurolygos atkrintamųjų varžybų lygio komandą. Visuomet Kauno klubu tikėjęs slovėnas žada, jog žalgiriečiai ketvirtfinalio serijoje su „Olympiakos“ atiduos visas savo jėgas.

„Dar prieš man atvykstant, komanda buvo Eurolygos stipriausiųjų aštuntuke, todėl prieš pasirašant sutartį žinojau, jog šansai žaisti atkrintamosiose yra dideli. Smagu, kad išties pavyko padaryti tai, kas tikrai nėra lengva ir nustebinti daugybę žmonių. „Žalgiris“ šiemet yra puikus.

Visi Eurolygos klubai yra panašaus pajėgumo, tačiau mūsų vyrukai pasistengė daugumą jų pranokti. Treneriai atliko puikų darbą mus paruošiant kiekvienoms rungtynėms, todėl mes tikrai nusipelnėme būtų ketvirtfinalyje. O kadangi jau esame ten, stengsimės padaryti viską, kad eliminuotume Pirėjo ekipą“ – atsisveikindamas tarė B. Udrihas.

Šį sezoną „Betsafe-LKL“ čempionate B. Udrihas vidutiniškai įmeta po 8,5 taško, atkovoja po 2,7 kamuolio ir atlieka po 4,6 rezultatyvaus perdavimo, o Eurolygoje – po 3,2 taško, 1,3 atkovoto kamuolio bei po 1,6 rezultatyvaus perdavimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)