Po rungtynių „Lietuvos ryto“ vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis pripažino kauniečių pranašumą. Vilniečių strategas spaudos konferencijoje teigė, kad nepaisant pralaimėjimo, rungtynės jo komandai blogos nebuvo.

„Noriu pasveikinti „Žalgirį“ su puikiomis rungtynėmis, sveikinu trenerį Šarūną ir visą jų kolektyvą, kurie gerai pasiruošė rungtynėms. Šios rungtynės parodė, kad skiriasi Eurolygos ir Europos taurės komandos. Lemiamais momentais daug klydome, nepasirinkome reikiamų sprendimų“, – kalbėjo R. Kurtinaitis.

Vilniečių strategas pasidžiaugė, kad Eurolygoje prieš grandus laimintis „Žalgiris“ turėjo paprakaituoti, kad iškovotų pergalę.

„Žalgiris“ irgi nebuvo labai rezultatyvus, tačiau pabaigoje pasinaudojo mūsų klaidomis. Jau minėjau, kad tokio pobūdžio rungtynės nėra rezultatyvios. Tai daugiau nervų karas. Pirmoji rungtynių pusė baigėsi 30:20. Manau, kad sustabdyti tokią komandą, kurios visa Europa nesustabdo, 30 taškų per du kėlinius – mums tai yra geras pasiekimas.

Mūsų snaiperiai neįmetė, nepataikėme daug lengvų metimų iš po krepšio. Įmetus tuos metimus rezultatas galėjo būti kitoks. Buvome kelis sykius paleidę rungtynes, tačiau vis pavykdavo grįžti. Manau, rungtynės nebuvo labai blogos.

Techninis brokas neleido prisiartinti. „Žalgiris“ irgi turėjo bėdų, nelaimėjo taip paprastai. Šiuo metu „Žalgiris“ yra stipresnis. Laimėti Kaune kiekvieną kartą yra neįmanoma“, – po pralaimėjimo Kaune sakė R. Kurtinaitis.


„Lietuvos ryto“ vienam iš lyderių Chrisui Krameriui mačas Kaune nebuvo sėkmingas. Įžaidėjas pataikė 2 iš 10 metimų ir pelnė 6 taškus. Tačiau R. Kurtinaitis priekaištų įžaidėjui neturėjo.

„Jam šiandien gal nesiklostė. Neturėjau didelių priekaištų Chrisui. Ne visada žaidėjo lygis matuojamas taškais. Jis yra racionalus krepšininkas su dideliu IQ, komanda kitaip žaidžia, kai jis yra aikštelėje, kad ir neįmeta.

Jis žino, kaip elgtis su kamuoliu. Lemiamu momentu įmetė tritaškį, gal šiek tiek per vėlai, bet viskas su juo gerai. Jis nebuvo toks rezultatyvus kaip kad paskutinėse keliose rungtynėse, kai įmetė po 20 taškų, tačiau didelių priekaištų jam neturiu“, – apie Ch. Kramerio žaidimą kalbėjo R. Kurtinaitis.

Pralaimėjimas neleido „Lietuvos rytui“ aplenkti kauniečių turnyrinėje lentelėje, visgi R. Kurtinaitis to nesureikšmino, komandoms iki sezono pabaigos lieka dar daug sunkių rungtynių.

„Dar yra daug rungtynių, kurias irgi reikia laimėti. Šitomis rungtynėmis dar niekas nesibaigia. Nežinau, kaip „Žalgiriui“, bet mes turime iš visų jėgų žaisti išvykoje prieš tą patį „Lietkabelį“ ir „Neptūną“.

Jei būtume laimėje, kurį laiką būtume pirmoje vietoje. Mums svarbu buvo sužaisti geras rungtynes“, – sakė R. Kurtinaitis.

LKL rikiuotė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškai):

1.ŽALGIRIS27426
2.LIETUVOS RYTAS25625
3.NEPTŪNAS22822
4.LIETKABELIS191119
5.ŠIAULIAI121812
6.PIENO ŽVAIGŽDĖS121812
7.JUVENTUS111911
8.DZŪKIJA9219
9.NEVĖŽIS8228
10.VYTAUTAS6246

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)