Tiesioginius konkurentus kovoje dėl išlikimo LKL „Vytautas“ pranoko jų pačių aikštėje 96:79.

Prieniškiams tai buvo antros pagal rezultatyvumą rungtynės nuo praėjusio sausio, kai į komandą su gausia filmavimo kamerų palyda atvyko broliai LiAngelo ir LaMelo Ballai. O kartu – vos antra pergalė per beveik keturis mėnesius.

„Vytauto“ situacija – vis dar labai sudėtinga, bet viltis per likusius šešis turus pasivyti dviem pergalėmis daugiau surinkusį „Nevėžį“ V. Šeškaus auklėtiniai ketvirtadienį pakurstė.

„Sužaidėme geras rungtynes, kaip komanda. Kitaip nei praėjusiose rungtynėse su „Nevėžiu“, nebeleidome jiems kartoti metimų, netgi laimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių. Pirmoje rungtynių pusėje tritaškių pataikymas irgi buvo labai geras. O antroje atsilaikėme, kai kada ir šiek tiek sekėsi. Labai gerai, kad išlaikome įtampą turnyro lentelėje, spaudžiame Kėdainius. Dabar jie negali atsipalaiduoti, visko dar gali būti. Manau, dar pakovosime dėl devintos vietos, padarysime viską. Aišku, kartu ir lauksime „Nevėžio“ nesėkmių“, – spaudos konferencijoje kalbėjo V. Šeškus.

„Vytautas“ vertėsi be į Italiją šią savaitę išvykusio Tomo Dimšos, kuris ketvirtadienį oficialiai papildė Varezės „Pallacanestro“.

Be to, V. Šeškaus sprendimu ant suolo buvo palikti Martynas Linkevičius, Gediminas Maceina ir LaMelo Ballas.

„Praradome T. Dimšą, bet žaidėme tikrai ne blogiau – kai kada net geriau, geriau judėjo kamuolys. Būdavo, kad Tomas jį užlaikydavo. Bet ne vieno žmogaus išvykimas buvo esmė. Vyrai žinojo, patys kalbėjo, kad čia mums – jau kaip paskutinės rungtynės. Jie žinojo, kad po jų gali būti ir visokių sankcijų... Ir šiandien, kitaip nei viso sezono metu, pagaliau išpildėme derinius“, – permainas vertino treneris.

Pasak jo, anksčiau bandant į komandos žaidimą įtraukti visus krepšininkus, „išeidavo košė“. V. Šeškus neslėpė, kad jam patogiau remtis mažesne rotacija.

„Man vienas žaidėjas pasakė: treneri, jūs per daug geras. Šiandien kai kurie buvo palikti ant suolo, nes kiti realiai gerai žaidė. Matote, Utenos „Juventus“ laimi ir šešiese žaisdami. Dėl to, kad tie krepšininkai žino, jog žais bet kokiu atveju, jiems nėra mandražo, kad bus greitai pakeisti. O mes turėjome 14 žaidėjų. Rungtynėse su Vilniaus „Lietuvos rytu“ keičiau juos kaip ledo ritulyje. Manau, daugiau taip nedarysiu, laikysiuosi tokios taktikos kaip šiandien“, – apsisprendė ilgametis „Vytauto“ strategas.

O kalbėdamas apie brolius Ballus, V. Šeškus pažymėjo pagerėjusią atmosferą ant komandos atsarginių suolo.

„Sakyčiau, Gelo sužaidė jam idealų minučių skaičių – 18, vienu momentu mus tikrai „patraukė“. Aišku, gindamasis jis dar pralaimi dvikovas, bet visiems taip būna. Tik nereikia perdėtai reaguoti ant atsarginių suolo – sakyčiau, šiandien to dar buvo, bet žymiai mažiau.

Melo? Jis turi nugaros traumelę, bet turbūt norėtų žaisti. Vis dėlto nepykite, šioje situacijoje negaliu jam to leisti. Manęs žmonės tikrai nesuprastų. Žais tie, kurie tikrai žaidžia“, – kalbėjo V. Šeškus.

Tuo metu „Nevėžiui“ pralaimėjimas ne tik atnaujino grėsmę nusiristi į paskutinę LKL poziciją, bet į smogė ambicijoms iš aštuntos vietos išstumti Alytaus „Dzūkiją“ bei prasibrauti į atkrintamąsias varžybas.

„Absoliučiai nesigynėme, visur – klaidos. Ypač – aukštaūgių: vienas prieš vieną „apžaidinėja“ kaip nori, ką nori. Jokios koncentracijos. Be to, neįmanoma laimėti taip kovojant dėl atšokusių kamuolių. Gal žaidėjai galvoja, kad gali laimėti puse jėgos? Kiekvienam reikia apie save pamąstyti“, – po rungtynių piktas buvo treneris Ramūnas Cvirka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)