Visgi vyriausiasis žalgiriečių treneris Šarūnas Jasikevičius neskubėjo nurašyti Klaipėdos „Neptūno“ ir bandė pakelti pralaimėjimą 47 taškais patyrusių varžovų žaidėjų savivertę.

„Nedaug tokių rungtynių būna per sezoną, kai viena komanda žaidžia gerai, o kitai viskas nesiseka. Manau, kad jie yra daug geresnė komanda, nei tai parodė šiandien“, – savo nuomonę išsakė Šaras.

– „Neptūnas“ nepataikė vieno tritaškio metimo. Ar tai buvo „Žalgirio“ gynybos nuopelnas?, – klausimo spaudos konferencijoje sulaukė Š. Jasikevičius.

– Pirmoje pusėje žaidėme labai gerai puolime ir galbūt tai išmušė juos iš vėžių, o gynyboje buvo klaidų, bet jiems tikrai šiandien nesisekė.

– Šiandien viena iš tų retų dienų, kai „Žalgiris“ neturėjo problemų LKL rungtynėse. Kaip tai paaiškinti?

– Nelabai yra laiko ruoštis specialiai LKL. Prieš tai žaidėme daug svarbių rungtynių. Vyrai šiandien buvo šviežesni nei Alytuje, bet šiaip yra labai sunku pasirengti Lietuvos čempionato kovoms – tokių rungtynių esmė – krepšininkų atsigavimas.

– Gytis Masiulis šiandien daug laiko rungtyniavo lengvojo krašto puolėjo pozicijoje. Ar tai lėmė Axelio Toupane'o diskvalifikacija?

– Tai minučių skirstymas, o jam tokie dalykai į naudą, gerai pažiūrėti į krepšinį iš kitos pusės.

Nedaug tokių rungtynių būna per sezoną, kai viena komanda žaidžia gerai, o kitai viskas nesiseka.
Šarūnas Jasikevičius

Klaipėdos „Neptūno“ strategas Kazys Maskvytis po skaudaus pralaimėjimo sunkiai rinko žodžius.

„Sunku kalbėti po tokių rungtynių. Pirmoje pusėje nežaidėme nei gynyboje, nei puolime. Antroje pradėjo kiek geriau gintis, bet neatradome puolimo, neradome pasitikėjimo savo jėgomis ir tai mus nužudė“, – sakė uostamiesčio komandos treneris.

– Kaip į komandos žaidimą sekasi įsilieti naujokui Jameelui McKay'ui?

– Prastai. Neblogai sužaidė paskutines rungtynes, bet šiaip jis naujokas ir nežaidžia taip, kaip mes tikimės.

– Kas nutiko, kad „Neptūnui“ nepavyko pataikyti nė vieno tritaškio?

– Kad ir kaip būtų gaila, esame priklausomi nuo savo puolimo ir nepataikyti tritaškiai mus išmušė iš vėžių, o „Žalgiriui“ buvo lengva gintis.

Beviltiškai atrodžiusi Klaipėdos ekipa Kaune užfiksavo šio sezono „Betsafe-LKL“ rezultatyvumo antirekordą.

Tuo metu žalgiriečiams tai buvo pergalė pačia solidžiausia persvara šiame sezone. Iki šiol šį LKL sezoną didžiausiu pranašumu „Žalgirio“ laimėtos rungtynės įvyko rugsėjo 25 dieną, kai kauniečiai namie 42 taškų persvara nušlavė Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (106:64).

„Žalgiris“po pastarųjų rungtynių išliko vienvaldžiu LKL turnyro lentelės lyderiu. „Neptūnas“ savo ruožtu LKL turnyro lentelėje lieka trečias.

LKL turnyro lentelė

Penktadienio vakarą LKL čempionato gerbėjų laukia tikras desertas – Kaune tarpusavyje ginklus surems „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“. Žalgiriečiai pralaimėjimo atveju turnyro lentelėje smuktelėtų į antrąją poziciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)