Favoritu vadinamas Rusijos klubas, kuris šį sezoną laimėjo visas 20 rungtynių Europos taurės turnyre. Jei antradienį Krasnodaro klubas namie nugalės varžovus, jis pagerins lygos rekordą pagal iš eilės laimėtų mačų skaičių.

„Darussafaka“, kurios vyriausiojo trenerio Davido Blatto asistentu dirba Kęstutis Kemzūra, šį sezoną iškovojo 17 pergalių ir patyrė 3 nesėkmes. Pusfinalyje Turkijos klubas kiek netikėtai eliminavo Miuncheno „Bayern“.

Krasnodaro ir Stambulo ekipos demonstravo geriausią gynybą turnyre – atitinkamai į savo krepšį praleido 68,7 ir 71,2 taško.

„Lokomotiv Kuban“ krepšininkai pirmajame etape dukart įveikė Vilniaus „Lietuvos rytą“ – 93:85 ir 77:68. Europos taurės varžybose rungtyniavo ir Panevėžio „Lietkabelis“.

„Lokomotiv Kuban“ ir „Darussafaka“ tarpusavyje grumsis trečią kartą. 2015-2016 m. Eurolygoje ekipos pasikeitė pergalėmis.

Rusijos klubo gretose yra Jonas Mačiulis, bet jis negali žaisti Europos taurės varžybose, nes šį sezoną jau vilkėjo Madrido „Real“ aprangą. Lietuvis rungtyniauja VTB Jungtinės lygos turnyre.

Krasnodaro komanda Europos taurės varžybose jau triumfavo 2013 metais.

Tada Rusijos klubo garbę gynė Mantas Kalnietis ir Simas Jasaitis. Tuomet finale Rusijos klubas palaužė Bilabo krepšininkus. „Darussafaka“ dėl Europos varžybų titulo kausis pirmą kartą.

Nuo 2002 metų vykstantį Europos taurės turnyrą, kurį organizuoja Eurolyga, daugiausia kartų – tris – laimėjo „Valencia“. Po du sykius triumfavo „Lietuvos rytas“ ir „Chimki“.

Europos taurės turnyro laimėtojams atiteks kelialapis į kito sezono Eurolygos varžybas.

Finalo mūšius aukščiausia raiška (HD) tiesiogiai rodys vaizdo transliacijų internetu platforma viaplay.lt.

Transliacijų tvarkaraštis:

balandžio 10 d. 19.55 val. pirmosios finalo rungtynės,
balandžio 13 d. 20.10 val. antrosios finalo rungtynės,
balandžio 16 d. 19.55 val. trečiosios finalo rungtynės (jeigu reikės)

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)