Vienu pralaimėjimu mažiau turintis Kauno klubas į kovą su „Lietuvos rytu“ namuose stos balandžio 13-ąją – prieš pat startą Eurolygos ketvirtfinalio serijoje. R. Kurtinaitis svarbiame mače tikisi išvyti susikoncetravusį „Žalgirį“, kuris, anot stratego, akistatai su vilniečiais ruošis taip, kaip ruošiasi Eurolygos kovoms.

„Sėkmės akistatoje su „Žalgiriu“ atveju turėtume kauniečius aplenkti, bet žaisti Kaune nėra labai paprasta. Mes žinome, kokios puikios „Žalgiris“ yra formos. Žaidžiant prieš mus jiems netikėtumo faktoriaus nebūna, nes su mumis jie koncentruojasi žaisti taip, kaip su Eurolygos komandomis“, – kalbėjo R. Kurtinaitis.

Treneris taip pat pasidalino mintimis apie rungtynes su „Vytautu“, Traviso Petersono ir pasitikėjimo sulaukusio Deivido Sirvydžio žaidimą bei problemas, kurias „Lietuvos rytui“ reikia išspręsti.

„Porą kėlinukų „Vytautas“ kovojo, o po to jau nebekovojo. Žaidėme ką galėjome geriausią. Esu nepatenkintas tik kai kuriais taktiniais sprendimais, buvo broko, daug metimų neįmesta iš po krepšio. Tokių dalykų neturi būti. Šiaip rezultatas mus tenkina, tenkina pergalė.

Travisas Petersonas gerai meta tritaškius, ypač iš vietos stovėdamas. Mes tai išnaudojome, šiandien buvo gerai. Aišku, mums jo trūko praėjusiose rungtynėse, bet jis žaidžia gana stabiliai.

Rokas Giedraitis yra pasisukęs koją. Vakar jis sportavo, bet mes šiandien nenorėjome jo leisti, kadangi mūsų netrukus laukia dar dvejos rungtynės. Norime, kad jis pagytų.

Deividas Sirvydis žaidė visą ketvirtąjį kėlinį. Norėčiau iš jo daugiau energijos. Vaikui dar yra sunku, gali kažkokių dalykų nepadaryti, bet noriu, kad jis išsiskirtų agresyvumu, jaunumu. Aišku, tiek ilgai jam žaisti su vyrais yra nelengva.

Neturiu Deividui pretenzijų, viskas kaip ir gerai. Viską nurašau ant jaunumo, jam dar tik 17 metų. Jis labai perspektyvus, gerai treniruojasi, jei viskas taip vyks ir toliau, jis turėtų būti geras krepšininkas.

Mane neramina komandos žaidimo bangavimas, trūksta žaidimo kontrolės ir stabilumo. Tas nelygumas vyksta visą sezoną. Dabar kur kas geriau negu sezono pradžioje, bet tai vis tiek manęs netenkina. Turime būti stabilesni“, – kalbėjo R. Kurtinaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (133)