Kazio Maksvyčio auklėtiniai namuose 90:71 (23:18, 23:18, 28:15, 16:20) pranoko ketvirtadienį BBL čempionų titulą iškovojusius Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (11/18) krepšininkus.

Iki šiol vidutiniškai po 6 taškus per rungtynes „Betsafe-LKL“ čempionate rinkęs B. Fieldsas šįkart per 19 minučių pelnė 21 tašką, atkovojo 4 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Pralaimėtojų gretose išsiskyrė Osvaldas Olisevičius, per 32 minutes įmetęs 15 taškų.

Uostamiesčio ekipa pergalės link žygiuoti pradėjo antrajame kėlinyje, kai po spurto 14:4 jai pavyko įgyti dviženklį pranašumą 41:30.

Po didžiosios pertraukos šeimininkai įjungė dar aukštesnę pavarą ir nebepaliko varžovams jokių vilčių. Po trijų kėlinių Gedimino Petrausko kariauna atsiliko 51:74.

Paskutinis kėlinys tebuvo formalumas, kurio metu klaipėdiečiai kontroliavo situaciją ir neleido varžovams priartėti.

Kitose rungtynėse staigmeną pateikė Utenos „Juventus“ (11/18) vyrai, kurie savo arenoje 105:95 (23:14, 24:27, 28:27, 30:27) pamokė Panevėžio „Lietkabelį“ (18/11).

Karjeros rungtynes sužaidusio Dovio Bičkauskio vedamas „Juventus“ pademonstravo, kad žaisti gali ir be lyderių. Vos septyniese prieš „Lietkabelį“ kovoję uteniškiai iškovojo itin svarbią pergalę kovoje dėl 5-7 vietų.

Be Anthony Irelando, Larono Dendy ir Maksymo Korniienko kovęsi „Juventus“ krepšininkai tiesiog įspūdingai mėtė tritaškius (jų pataikė net 15 iš 20, tai yra 75 procentus – Krepšinis.lt) ir palaužė praėjusio LKL sezono vicečempionus.

Šie trys legionieriai kartu per rungtynes vidutiniškai Utenos ekipai renka net po 33,8 taško, tačiau „Juventus“ ekipoje atsirado kam juos pakeisti.

D. Bičkauskis sužaidė rezultatyviausias ir naudingiausias karjeros rungtynes šalies pirmenybėse ir pelnė 30 taškų (4/5 tritaškiai, 9 rez. perd.) bei surinko 36 naudingumo balus.

Ne ką prasčiau pasirodė ir Arvydas Šikšnius, kuris pataikė 7 tritaškius iš 9 ir pelnė 26 taškus.

„Lietkabelio“ ekipoje puikiai atrodė Žanis Peineris, kuris pelnė 29 taškus ir surinko 34 naudingumo balus. Tai buvo ir rezultatyviausios, ir naudingiausios latvio rungtynės „Betsafe–LKL“ pirmenybėse.

15 taškų atseikėjo antroje mačo pusėje tritaškiais prapliupęs Simas Jasaitis (5/8 tritaškiai).

„Juventus“ ekipa ketvirtojo kėlinio metu pirmavo 86:74, tačiau po S. Jasaičio trijų iš eilės tritaškių panevėžiečių deficitas ištirpo iki 5 (83:88).

Ties tuo „Lietkabelis“ nesustojo. Iškart tritaškį smeigė ir Ž. Peineris, po kurio taškų skirtumas buvo jau tik 2 taškai.

Į štai šią tritaškių seriją atsakymą turėjo ir D. Bičkauskis. Įžaidėjas pelnė 5 taškus iš eilės ir vėl leido uteniškiams laisviau kvėpuoti. Per likusį laiką komandos keitėsi rezultatyviomis atakomis, tačiau „Lietkabeliui“ priartėti arčiau nebepavyko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)