Lietuvos čempionai į kovą stos reguliaraus sezono turnyro lentelėje aukščiau finišavusių ir namų aikštės pranašumą turėsiančių graikų tvirtovėje.

Antrasis mačas taip pat Pirėjuje laukia balandžio 20 d., o į Kauną serija iki trijų pergalių persikels balandžio 24 d.

„Žalgirio“ arenoje parketas bus paklotas ant ledo – Kaune tuo metu vyks ir pasaulio ledo ritulio čempionato pirmo diviziono B grupės turnyras. Kaip jau skelbė Krepšinis.lt, „Žalgirio“ klubas iš anksto paprašė Eurolygos leisti ketvirtfinalio namų susitikimus rengti per ledo ritulininkų pirmenybių poilsio dienas.

Dėl to arenos personalui teks per naktį išmontuoti ledo aikštę supančius apsauginius stiklus ir tinklus bei kitą įrangą, o ant ledo pakloti parketą. Po krepšinio rungtynių viską reikės grąžinti į savo vietas.

Kadangi skubiai išmontuoti ledo aikštės bortus būtų pernelyg sudėtinga, vietų skaičius tribūnose būtų mažesnis nei įprasta. Krepšinį „Žalgirio“ arenoje gali stebėti 15,5 tūkst. žmonių, bet šįkart jų galės išsitekti apie 14 tūkst.

Jei prireiktų, ketvirtas serijos mačas Kaune vyktų balandžio 26 d., o visi taškai sudėti būtų gegužės 1 d. grumtynėms grįžus į Pirėjų.

Tokiu pačiu grafiku ketvirtfinalyje varžysis Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija) ir Vitorijos „Baskonia“ (Ispanija).

Kitos dvi poros – Maskvos CSKA (Rusija) ir Maskvos srities „Chimki“ (Rusija) bei Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija) ir Madrido „Real“ (Ispanija) – turės ilgesnę pertrauką persikėlimui į kitą miestą.

Šios komandos tarpusavyje kausis balandžio 17 d., 19 d., 25 d., 27 d. (jei prireiktų) ir gegužės 1 d. (jei prireiktų).

Primename, kad „Žalgiris“ reguliarųjį sezoną užbaigė šeštas (18 pergalių/12 pralaimėjimų), „Olympiakos“ – treti (19/11). Paskutiniame ture penktadienį Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai įveikė būtent būsimus oponentus, išvykoje laimėję po pratęsimo 86:85.

„Žalgirio“ ir „Olympiakos“ serijos tvarkaraštis

Balandžio 18 d. 21.15 val. (Lietuvos laiku) Pirėjas.

Balandžio 20 d. 21.15 val. Pirėjas.

Balandžio 24 d. 20.00 val. Kaunas.

Balandžio 26 d. 20.00 val. Kaunas. (jei prireiktų)

Gegužės 1 d. Pirėjas. (jei prireiktų)

Eurolygos ketvirtfinalio poros (užimta pozicija reguliariajame sezone):

Maskvos CSKA (1) – Maskvos srities „Chimki“ (8)

Stambulo „Fenerbahče“ (2) – Vitorijos „Baskonia“ (7)

Pirėjo „Olympiakos“ (3) – Kauno „Žalgiris“ (6)

Atėnų „Panathinaikos“ (4) – Madrido „Real“ (5)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)