Veteranas po rungtynių bendraudamas su žurnalistais pasakojo apie lemiamą ataką ir po jos „Žalgirio“ gynyboje atsivėrusias spragas, kurios vos nekainavo Vassilio Spanoulio tritaškio ir pergalės. Anot veterano, ateities kovose kauniečiai besigindami būtinai turi geriau komunikuoti.

„Paskutiniosios atakos metu viskas buvo statoma ant Edgaro Ulanovo. Jis turėjo žaisti pikenrolą su įžaidėju. Tas pavyko, bet paskutinėje fazėje varžovų centras ėjo blokuoti Edgaro, todėl man pasisekė atkovoti kamuolį.

Blogai, kad V. Spanoulis pabaigoje dar sugebėjo atlikti lengvą metimą. Treneriai pasakė, kad viską reikia keisti... Vėl grįžtame prie tos mūsų gynybos.

Tokių dalykų negali būti: laimime vienu tašku ir leidžiame išsimesti laisvą metimą žmogui, kuris tokių metimų yra primėtęs ne tik tokiuose mačuose, bet ir Eurolygos finaliniuose ketvertuose.

Tai eilinį kartą parodo, kad reikia daugiau komunikuoti ir kreipti į tai daugiau dėmesio“, – dėstė 15 taškų į „Olympiakos“ krepšį įmetęs P. Jankūnas.

Kalbėdamas apie rungtynių eigą, puolėjas pripažino, jog perimti iniciatyvą leido trenerio kalba rūbinėje, kuri įkvėpė slogiai startavusius žalgiriečius žaisti savo žaidimą ir kovoti.

„Jeigu būtume pradėję žaisti taip, kaip ruošėmės ir turėjome žaisti, nuo pat pradžių, nebūtų reikėję įspūdingo sugrįžimo, būtume žaidę taškas į tašką. Kas žino, kaip tuomet viskas būtų buvę.

Pirmoje pusėje leidome varžovams daryti, ką jie norėjo. Jie buvo agresyvesni nei mes, tai yra blogai, bet per didžiąją pertrauką gavome pylos ir žingsnis po žingsnio pradėjome žaisti savo žaidimą.

Po pertraukos pagaliau žaidėme savo žaidimą gynyboje, atsirado ir kažkoks agresyvumas. Todėl ir pavyko ištraukti rungtynes“, – sakė P. Jankūnas.

Pirmą kartą karjeroje į Eurolygos atkrintamąsias varžybas patekęs P. Jankūnas tiki, kad „Žalgiris“ gali kovoti su bet kuriuo varžovu, todėl ketvirtfinalio serija tikrai bus įdomi.

„Sezono pabaigą reikia vertinti gerai. Patekome į atkrintamąsias, iškovojome pergalę. Aišku, buvo rungtynių, kurias irgi galėjome laimėti, bet pralaimėjome. Vis dėlto vertinti tikrai galima gerai.

Nėra svarbu, su kuo kovoti ketvirtfinalyje. Kas atiteks, su tuo ir žaisime bei kausimės. Abi Graikijos komandos yra labai atletiškos ir pasižyminčios kontaktiniu krepšiniu. Manau, kad kovos bus atkaklios ir labai įdomios“, – kalbėjo P. Jankūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)