Nesugebėję įsigyti ilgamečio „Olympiakos“ atakų organizatoriaus, „Panathinaikos“ vadovai žvilgsnį nukreipė į Kauną bei iš „Žalgirio“ prisiviliojo L. Lekavičių. Vietą lietuviui Atėnų klube užleidęs 27 metų 195 cm ūgio krepšininkas mano, jog „žalieji“ gavo tai, ko ieškojo.

„Lukas yra solidus atakų organizatorius. Graikijoje jis pritapo neblogai, kiekviename mače jis žaidžia vis geriau. Galiu drąsiai teigti, jog „Panathinaikos“ įsigijo gerą ir talentingą krepšininką.

Pats esu labai laimingas Pirėjuje, todėl nemačiau priežasties išvykti. Čia yra mano namai, esu čia septynerius metus, o dėl naujo kontrakto iš viso būsiu klube praleidęs bent dešimtmetį.

Pasikviesdami Luką, „Panathinaikos“ gavo tai, ko ieškojo, jis yra naudingas pagalbininkas. Su juo tikrai susitiksime Graikijos lygos finale, galbūt ir Eurolygos finalo ketverte“, – dėstė V. Mantzaris.

Kalbėdamas apie L. Lekavičių, „Olympiakos“ senbuvis prisiminė savo karjeros pradžią. Save su „Panathinaikos“ nariu palyginęs graikas pareiškė taip pat esantis dėkingas Šarūnui Jasikevičiui.

„Aš ir Lukas turime šį tą bendro: abu ne tik esame geriausių Graikijos įžaidėjų Nicko Calatheso ir Vassilio Spanoulio pagalbininkai, abu esame dėkingi už pamokas ir Šarūnui Jasikevičiui“, – sakė V. Mantzaris.

2007 metais karjerą Atėnų „Peristeri“ ekipoje pradėjęs V. Mantzaris kelerius metus buvo „Panathinaikos“ garbę gynusio Š. Jasikevičiaus varžovu, o 2010 metais jie tapo treniruočių partneriais.

Nors Pauliui Jankūnui jau 33-eji, žaidžia jis taip, tarsi būtų 25-erių.
Vangelis Mantzaris

Atsisveikinęs su „Panathinaikos“, Š. Jasikevičius kurį laiką liko Atėnuose su neseniai pagimdžiusia žmona, o naujam sezonui ruošėsi su „Peristeri“ ekipa.

2010 metų rudenį dabartinis „Žalgirio“ strategas išvyko į Vilniaus „Lietuvos rytą“, o iš jo patirties pasisėmęs V. Mantzaris po metų iš „Peristeri“ pakėlė sparnus į „Olympiakos“.

„Praeityje turėjau garbės kartu su Šaru treniruotis „Peristeri“ ekipoje. Porą mėnesių buvome bendraklubiai, o šio laikotarpio niekada nepamiršiu. Man jis padėjo tobulėti ir judėti į priekį.

Nuo to laiko Šaras man labai patinka kaip žmogus. Jis buvo puikus žaidėjas, dabar jis yra nuostabus treneris, kurio dėka „Žalgiriui“ sekasi taip gerai“, – kalbėjo Graikijos rinktinės narys.

Šį sezoną įvairių traumų kamuotas, tačiau po truputį įsibėgėjantis V. Mantzaris per rungtynes Eurolygoje vidutiniškai įmeta po 4,4 taško, atkovoja po 2,2 kamuolio ir atlieka po 1,9 rezultatyvaus perdavimo.

Už gynybinius sugebėjimus vertinamas dukart Eurolygos čempionas Pirėjuje bendraudamas su Krepšinis.lt žurnalistu taip pat papasakojo apie „Olympiakos“ pasiruošimą mačui su „Žalgiriu“ ir išskyrė pagrindinius Kauno ekipos pranašumus.

– Vangeli, ką traumų išretinta „Olympiakos“ komanda privalo padaryti, norėdama nugalėti „Žalgirį“? – Krepšinis.lt paklausė V. Mantzario.

– Turime kontroliuoti tempą ir nenusileisti kovoje po krepšiais. Tai yra du esminiai dalykai. „Žalgiris“ yra labai gera ir organizuota komanda, turinti atletiškus ir stiprius aukštaūgius. Mums su jais bus labai sunku, nes patys neturėsime trijų priekinės linijos žaidėjų.

Nors turime daug traumų, ypač priekinėje linijoje, mums tai nėra kažas naujo. Per daug metų jau prie to pripratome. Dešimtyje esame rungtyniavę ne kartą ir ne du. Visi klubo žaidėjai žino, ką tokioje situacijoje reikia daryti.

Reikia pasistengti kad mūsų netekčių nesijaustų. Reikia, kad visi likę žaidėjai pasitemptų ir kompensuotų atsiradusias netektis. Ypatingai teks pasitempti po krepšiais. Kova dėl atšokusių kamuolių šiame mače gali tapti labai svarbiu faktoriumi.

– Esate aukščiausias „Olympiakos“ gynėjas (195 cm). Ko gero esate vienas iš žaidėjų, iš kurių komanda dabar lauks papildomos pagalbos?

– Taip, aš esu aukštas įžaidėjas, todėl būsiu pagrindinis priekinės linijos žaidėjų pagalbininkas po krepšiais. Darysiu viską, ko tik reikės treneriui. Kadangi praradome daug ketvirtos pozicijos žaidėjų, turėsiu labai pasistengti kovojant dėl atšokusių kamuolių.

Taip pat turėsiu sunkiai darbuotis gynyboje stabdant „Žalgirio“ perimetro žaidėjus. Artūras Milaknis gali pataikyti iš bet kur, Kevinas Pangosas ir Vasilije Micičius taip pat yra labai efektyvūs taškų rinkėjai. Aišku, aš taip pat pasistengsiu būti agresyvus puolime bei pelnyti taškus, kai tik mano komandai to reikės.

– Kurio „Žalgirio“ krepšininko žaidimas jums palieka didžiausią įspūdį?

– Sunku išsirinkti vieną. K. Pangosas yra labai geras žaidėjas, šį sezoną tapęs tikra Eurolygos žvaigžde. Man labai patinka ir A. Milaknis, kuris yra nuostabus snaiperis. Kiekvienai gerai komandai reikia tokio žaidėjo.

Puikiai vis dar žaidžia ir patyręs Paulius Jankūnas. Nors jam jau 33-eji, žaidžia jis taip, tarsi būtų 25-erių. „Žalgiris“ turi daug gerų žaidėjų ir be šio trejeto, todėl mūsų laukia labai sunkios rungtynės, bet tikiuosi, jog sugebėsime laimėti.

– Dėl traumos nežaidėte pirmojoje klubų tarpusavio akistatoje. Kaune nebuvo ir neseniai „Olympiakos“ gretas papildžiusio Bobby Browno. Kaip judu pakeisite savo komandą, lyginant su pirmojo rato rungtynėmis?

– Tikiuosi, kad galėsiu būti „X faktorius“ ir staigmena rytojaus rungtynėse. Sezono pradžioje negalėjau padėti komandai taip, kaip to norėjau, bet dabar jau jaučiuosi gerai. Netrukus prasidės lemiamos sezono kovos dėl titulų, todėl tikiuosi geriausią savo žaidimą demonstruoti būtent šioje sezono stadijoje.

Galbūt staigmena taps ir Bobby Brownas, kuris yra labai patyręs žaidėjas. Nors jis vis dar pratinasi prie komandos draugų, jis mums padeda. Mudu tikrai esame pajėgūs nustebinti „Žalgirį“ ir padėti savo komandai laimėti.

– Per pastarąjį mėnesį „Olympiakos“ pralaimėjo tris mačus į atkrintamąsias varžybas nepatekusiems Eurolygos klubams. Jūsų bendraklubiai dėl to kaltino prastą nusiteikimą, koks tas nusiteikimas yra prieš mačą su „Žalgiriu“?

– Pastarąjį mėnesį neretai žaidėme be energijos. Tikiuosi, kad akistatoje su „Žalgiriu“ energijos turėsime pakankamai. Mums tai yra svarbios rungtynės, nes tikimės likti trečiojoje pozicijoje.

Pralaimėjimo atveju galime nukristi į ketvirtąją poziciją, o to visai nenorime. Mums reikia šios pergalės, todėl pasistengsime padaryti viską, kad ją iškovotume.

Rungtynės su „Žalgiriu“ – geras šansas pasitikrinti jėgas prieš galimą komandų akistatą atkrintamosiose varžybose. Tai taip pat yra galimybė atsitiesti po nesėkmingo mačo Malagoje. Be to, norime gerai pasirodyti prieš savo sirgalius.

– Didelė tikimybė, jog ketvirtfinalyje susitiksite būtent su „Žalgiriu“. Ar tai palankus varžovas Pirėjo ekipai?

– Manau, jog mūsų laukia įdomiausios ir mažiausiai nuspėjamos atkrintamosios varžybos Eurolygos istorijoje. Visi klubai turi skirtingus žaidimo stilius bei yra pavojingi savaip. Bet kuri komanda gali būti eliminuota jau ketvirtfinalyje.

Manau, jog gerus šansus patekti į finalinį ketvertą turi ir Kauno klubas, todėl tikrai nelaikau jo palankesniu varžovu už kitus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)