B. Daviesas pastaruoju metu įgavo pagreitį ir tapo vienu „Žalgirio“ lyderių. Amerikietis prieš savaitę pergalingame mače su Maskvos CSKA pasiekė asmeninį Eurolygos rezultatyvumo rekordą pelnydamas 17 taškų, o jau netrukus jis gerino asmeninius rekordus ir „Betsafe-LKL“.

Visada tikėjau „Žalgirio“ sėkme. Manau, jog ja tikėjo kiekvienas klubo žaidėjas, o šis tikėjimas ir leido demonstruoti nugalėtojų charakterį bei su visais kovoti kaip lygūs su lygiais.
Brandonas Daviesas

Nors kauniečiai pirmadienį sensacingai pralaimėjo „Šiauliams“, B. Daviesas šiose rungtynėse surengė geriausią sezono pasirodymą – pelnė 25 taškus bei surinko net 33 naudingumo balus. 26 metų 208 cm ūgio krepšininkas už gerą sportinę formą dėkoja „Žalgirio“ treneriams.

„Jaučiuosi labai gerai. Taip jaustis sezono pabaigoje yra didelis pliusas, todėl dabar stengiuosi padėti komandai kaip tik galiu. Mes turime labai sumanius trenerius. Jie visi patys yra buvę krepšininkai, todėl supranta, kaip svarbu rūpintis savo kūnu ir duoti jam poilsio.

Toks suvokimas yra integruojamas į mūsų treniruotes. Komandos personalas nuolat stengiasi, kad išvengtume traumų. Trenerių ir komandos personalo dėka kiekvienas žalgirietis šį sezoną jaučiasi labai gerai ir demonstruoja geriausią savo formą“, – kalbėjo B. Daviesas.

Pastaruoju metu vis solidžiau rungtyniaujantis aukštaūgis Pirėjuje bendraudamas su Krepšinis.lt taip pat pasidalino mintis apie būsimą akistatą su „Olympiakos“, sėkmingą Kauno ekipos sezoną ir norą laimėti Eurolygą.

– Ką „Žalgiris“ ir B. Daviesas turi padaryti norėdamas penktadienį nugalėti Pirėjo komandą? – Krepšinis.lt paklausė B. Davieso.

– Mes tiesiog turime žaisti savo žaidimą. „Olympiakos“ yra labai gera komanda, tačiau laikydamiesi savo žaidimo plano galime ją įveikti. Aš pats turiu žaisti taip, kaip žaidžiau pastaruoju metu – agresyviai ir protingai. Turiu įnešti savo indėlį į „Žalgirio“ komandinio žaidimo dėlionę.

– Vis dar nėra aišku, su kuria komanda kovosite atkrintamosiose varžybose. Galbūt „Olympiakos“ yra palankus varžovas?

– Tiesiog norime laimėti šias reguliariojo sezono rungtynes, o visa kita nutiks taip, kaip yra lemta. Stengiamės negalvoti apie turnyrinę lentelę ir potencialius varžovus, paliekame tai treneriui.

Apie atkrintamąsias varžybas galvosime vėliau. Dabar mūsų tikslas yra žaisti gerą krepšinį ir nugalėti „Olympiakos“ šį penktadienį. Atvykome į Graikiją po pralaimėjimo LKL čempionate, todėl dabar esame labai motyvuoti sugrįžti į pergalių kelią.

– „Olympiakos“ gretas išretino traumos. Rungtynes penktadienį praleis net trys svarbūs šeimininkų aukštaūgiai. Ar tai šansas sužibėti Kauno ekipos priekinei linijai?

– Pirėjo klubas turi ilgą atsarginių suolelį. Taip, jie turi daug traumuotų krepšininkų, bet tuo pačiu jie turi daug žaidėjų, kurie gali pasitempti ir kompensuoti netektis.

Turime į rungtynes žiūrėti rimtai ir negalvoti apie varžovų praradimus. Reikia kautis taip, tarsi ant parketo būtų visi pajėgiausi žaidėjai.

– Pastaruoju metu gerinote asmeninius rezultatyvumo rekordus. Galbūt žaidžiate geriausią krepšinį savo karjeroje?

– Išties, jaučiuosi labai gerai. Manau, kad labai gerai rūpinuosi savo kūnu. Taip jaustis sezono pabaigoje yra didelis pliusas, todėl dabar stengiuosi padėti komandai kaip tik galiu.

– Priešingai nei Pirėjo klubui, „Žalgiriui“ šį sezoną gana retai tenka susidurti su traumomis. Ar tai yra viena svarbiausių komandos sėkmės priežasčių?

– Mes turime labai sumanius trenerius. Jie visi patys yra buvę krepšininkai, todėl jie supranta, kaip svarbu rūpintis savo kūnu ir duoti jam poilsio. Toks suvokimas yra integruojamas į mūsų treniruotes.

Komandos personalas nuolat stengiasi, kad mes išvengtume traumų. Trenerių ir komandos personalo dėka kiekvienas žalgirietis šį sezoną jaučiasi labai gerai ir demonstruoja geriausią savo formą.

– Ar vasarą pasirašydamas sutartį su „Žalgiriu“ numanėte, jog atvykstate į Eurolygos atkrintamųjų varžybų komandą?

– Tai visada buvo tikslas. Kad ir kokioje komandoje žaisčiau, visada esu pasiruošęs kovoti dėl čempionų titulo, kad ir kokia lyga tai būtų. Žinojimas, kad yra dėl ko kovoti, skatina mane tobulėti. Nuostabu, jog šis sezonas Eurolygoje mums klostosi taip gerai.

Mes jau nustebinome daug žmonių, bet tai dar ne pabaiga. Aš visada tikėjau, jog galime nugalėti bet kurį klubą. Taip, daug Eurolygos komandų turi didesnius biudžetus ir itin pajėgias sudėtis, bet kai žengi ant parketo, visa tai lieka popieriuje.

Visada tikėjau „Žalgirio“ sėkme. Manau, jog ja tikėjo kiekvienas klubo žaidėjas, o šis tikėjimas ir leido demonstruoti nugalėtojų charakterį bei su visais kovoti kaip lygūs su lygiais.

Man labai patinka būti šios kovotojų komandos dalimi. Aš myliu „Žalgirį“, noriu su šia komanda laimėti kuo įmanoma daugiau rungtynių ir pamėginti pasiekti Eurolygos viršūnę.

Galutinė Eurolygos rikiuotė paaiškės po penktadienio rungtynių.

Eurolygos rikiuotė po ketvirtadienio rungtynių (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai):

1.CSKA246
2.Fenerbahce219
3.Olympiacos1910
4.Panathinaikos1911
5.Real1811
6.Žalgiris1712
7.Baskonia1614
8.Chimki1614
9.Maccabi1316
10.Unicaja1317
11.Brose1118
12.Barcelona1119
13.Crvena Zvezda1119
14.Valencia1118
15.AX Armani1020
16.Anadolu Efes723

Likusios Eurolygos 30 turo rungtynės:

Penktadienis

19.00 val. „Olympiakos“ – „Žalgiris“

21.00 val. „Valencia“ – „Maccabi“

21.30 val. „Real“ – „Brose“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)