Po dviejų kėlinių pasvaliečiai pirmavo tašku – 43:42.

Tačiau prasidėjus paskutiniam ketvirčiui „Pieno žvaigždžių“ sirgaliai galėjo ruoštis pergalės šventimui – šeimininkai pirmavo 65:54, o pridėjus svečiuose susikrautą pranašumą komandas skyrė net 29 taškai.

Stebuklo latviai nesukūrė ir „Pieno žvaigždės“ laimėjo 76:68 bei iškovojo Baltijos krepšinio lygos čempionų titulą.

Į pergalę „Pieno žvaigždes“ vedė Artūras Ausėjas, pelnęs 19 taškų.

„Jurmala“ ekipai atstovaujantis Denisas Krestininas per 23 min. pelnė 5 taškus.

„Pieno žvaigždės“: Arturas Austėjas 19 (3/5 dvit., 3/7 trit., 6/12 baudos), Jahenns-Ley Manigatas 15, Viačeslavas Bobrovas 13, Tomas Lekūnas 8, Lis Shoshi ir Nikita Balašovas po 6, Osvaldas Olisevičius 4, Martynas Varnas ir Šarūnas Valunta po 2, Ignas Fiodorovas 1 taškas.

„Jurmala“: Ervins Jonats 15, Edgars Jeromanovs 11, Haralds Karlis 9, Denisas Krestininas 5 taškai.

Universaliai rungtyniavęs ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandą į istorinį BBL čempionų titulą vedęs Jahennsas Manigat sulaukė ir asmeninio įvertinimo.

Atsakomajame mače Pasvalyje 23 naudingumo balus surinkęs gynėjas tapo naudingiausiu finalo krepšininku. Jis per 29 minutes pelnė 15 taškų, atkovojo 7 ir perėmė 3 kamuolius bei atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

„Daug dirbome dėl BBL titulo, – pabrėžė J. Manigat. – Žinojome, kad BBL laimime pirmąkart istorijoje. Mūsų laukia dar daug dalykų, ne tik BBL, bet ir Lietuvos čempionatas.

Man mano MVP titulas nesvarbus, džiaugiuosi už komandą. Esu komandos dalis, nesu savanaudis, ne aš vienas galėjau tapti naudingiausiu. Kai žaidžiame komandiškai, esame gera komanda, kurią sunku nugalėti“, – teigė klubo svetainei.

„Pieno žvaigždės“ tvirtą žingsnį pirmojo sezono trofėjaus link žengė dar pirmajame BBL finalo susitikime Jūrmaloje, kur vietos „Jurmala“ įveikė 98:80. Visgi krepšininkas teigė, jog prieš atsakomąjį mūšį į turimą pranašumą koncentruotasi nebuvo.

„Jurmala“ – gera komanda, žinojome, kad turime pranašumą, bet apie tai negalvojome. Jūrmalos ekipa mus spaudė, bet laimėjome dėl savo sirgalių. Esu laimingas dėl komandos draugų, gerai sužaidėme. Darėme klaidų, bet esame BBL čempionai, nėra daugiau ko norėti“, – pareiškė jis.

Istoriniu Pasvalio rungtynių metu sirgaliai beveik užpildė visą „Pieno žvaigždžių“ areną – mačą stebėjo tūkstantis sirgalių, tarp kurių buvo ir grupelė iš Latvijos. Tokiu aktyvumu džiaugėsi ir pats J. Manigat.

„Buvo puiku. Sirgaliai atliko gerą darbą, jų sirgaliai taip pat, jų dėka komanda sugrįžo į rungtynes ir vėl buvo intriguojanti kova. Mūsų sirgaliai liko rungtynėse 40 minučių, buvo audringi po teisėjų sprendimų, mums suteikė energijos, buvo puiku“, – emocijomis dalijosi „Pieno žvaigždžių“ vedlys.

Primename, pirmose finalo rungtynėse praėjusią savaitę Pasvalio „Pieno žvaigždės“ svečiuose 98:80 (20:21, 23:24, 31:17, 24:18) nugalėjo „Jūrmala“ (Latvija) ekipą.

BBL atsakomosiose mažojo finalo rungtynėse trečiadienį „Šiaulių“ klubas namuose 70:78 (20:30, 21:18, 16:9, 13:21) pralaimėjo Tartu universiteto (Estija) ekipai ir užėmė ketvirtąją vietą.

Pirmąsias rungtynes išvykoje „Šiauliai“ laimėjo mažesniu skirtumu – 88:86.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)