Buvęs Arvydo Sabonio komandos draugas „Real“ ekipoje, lietuvių kilmės krepšininkas Joe Arlauckas portalui Eurohoops.net pareiškė, kad geriausia komanda galima būtų laikyti Maskvos CSKA (ką ir atspindi turnyrinė Eurolygos lentelė), tačiau jam didžiausią įspūdį paliko Lietuvos čempionai.

„Vaizdas, kaip ši komanda kovoja kiekvienose rungtynėse ir kokią pergalės kultūrą į rūbinę atnešė Šarūnas Jasikevičius, negali nepatikti. Nuo kitų sezonų dabartinį „Žalgirį“ gali atskirti pagal pergales išvykoje.

Tai nėra ta komanda, kurią visi įpratę matyti tik tvarkaraštyje. Kauniečiai laimėjo Malagoje, Barselonoje, Valensijoje, Stambule prieš „Fenerbahce“, o Atėnuose pralaimėjo po pergalingo metimo su rungtynių sirena. Tai tikrai nėra ta komanda, su kuria kas nors norėtų susidurti atkrintamosiose varžybose“, – sakė Eurolygos ekspertas ir laidų vedėjas J. Arlauckas.

Jasikevičius yra milžinišką įtaką savo komandai padaręs treneris. Iš esmės, „Žalgiris“ gali būti vadinamas jo asmeniniu projektu arba „kūriniu“.
Eurolygos ekspertas Dimitris Karydas

Jam pritarė kitas Eurolygos analitikas Vladimiras Stankovičius: „Lenkiu galvą prieš Kauno „Žalgirį“, istorinį klubą šalyje, kur krepšinis yra beveik religija.

Jis laimėjo 17 rungtynių žaisdamas atakuojantį ir patrauklų akiai krepšinį. Žalgiriečiai pelno vidutiniškai daugiau nei 81 tašką per rungtynes ir atlieka po 19,6 rezultatyvaus perdavimo. Komanda be superžvaigždžių, tačiau su įvairaus lygio žaidėjais. Skaičiai tik patvirtina komandinę „Žalgirio“ dvasią“.

Lietuvos čempionus portalui Eurohoops.net gyrė ir graikų ekspertas Nikas Varlas, teigęs, kad kauniečiai lygoje pranoko patys save.

„Žalgiris“ nusipelno komplimentų. Charizmatiškas treneris su puikiu bei protingu vietinių ir užsienio žaidėjų pasirinkimu gali kaip lygus kovoti su Eurolygos milžinais. Tai „Žalgiris“ jau įrodė“, – kalbėjo jis.

Jei reikėtų jau dabar rinkti geriausią Eurolygos trenerį, dauguma ekspertų nedvejodami laurus atiduotų Š. Jasikevičiui.

„Jis yra milžinišką įtaką savo komandai padaręs treneris. Iš esmės, „Žalgiris“ gali būti vadinamas jo asmeniniu projektu arba „kūriniu“. Kaune jis įgyvendino daug naujų idėjų, ypač puolime ir padėjo prasibrauti į atkrintamąsias varžybas, aplenkdamas klubus su daug didesniu biudžetu ir žvaigždėmis“, – pastebėjo Eurolygos ekspertas Dimitris Karydas.

V. Stankovičius tvirtino, kad dauguma trenerių puikiai atliko savo darbą reguliariajame sezone, tačiau Šaro talentas abejingų nepaliko.

„Tai, kad jis buvo nuostabus įžaidėjas, padeda jam ir einant trenerio pareigas. Jis eina tuo pačiu keliu kaip ir Pablo Laso, Željko Obradovičius bei kiti. Kai jis perėmė „Žalgirio“ vairą, komandos pergalių procentas nuo 16,7 išaugo iki 58,6. Atkrintamosiose varžybose Kauno ekipa bus itin neparankus varžovas ir rimtas kandidatas į finalo ketvertą Belgrade“, – sakė jis.

Prie Š. Jasikevičiaus pavardės minimas ir Vitorijos „Baskonia“ strategas Pedro Martinezas, padėjęs savo auklėtiniams įšokti į nuvažiuojantį atkrintamųjų varžybų traukinį.

Anot J. Arlaucko, į MVP titulą šįmet pretenduoja Luka Dončičius: „Jis daro dalykus, kurių niekas nematė ir veikiausiai daugiau nematys. Tačiau pagyrų nusipelno ir Tornike Šengelija, sucementavęs visą „Baskonia“ komandą“.

Be minėtų dviejų krepšininkų į MVP titulo vardą Eurolygos ekspertų nuomone dar pretenduoja „Panathinaikos“ variklis Nickas Calathesas, rungtynėse rinkdamas kone po trigubą dublį.

Primename, kad paskutines reguliariojo sezono Eurolygos rungtynes „Žalgiris“ penktadienio vakarą išvykoje žais su Pirėjo „Olypmpiakos“.

Ką apie jas galvoja Š. Jasikevičius ir kokia yra turnyrinė situacija galite pasiskaityti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)