Nors Eurolygoje komandoms liko sužaisti tik po vienas rungtynes, neatsakytų klausimų dėl galutinio komandų išsidėstymo turnyro lentelėje – labai daug. Tačiau turnyro tvarkaraštis toks, kad net penkerios paskutinio turo rungtynės vyks ketvirtadienį, o dar trejos, tarp jų ir žalgiriečių – penktadienį.

Tokia situacija sudaro sąlygas įvairioms sąmokslo teorijoms, kad komandos gali bandyti manipuliuoti situacija ir netgi rinktis sau parankesnius varžovus ketvirtfinalio etape.

Nors treneriai apie tai tiesiai šviesiai nekalba, Š. Jasikevičius neslepia, jog nėra patenkintas turnyro rengėjų sudarytu grafiku.

Apie tai „Žalgirio“ kalbėjo ir ketvirtadienio rytą, prieš komandos skrydį į Graikijos sostinę.

„Skelbiama, kad „Olympiakos“ komandą pastaruoju metu kamuoja traumos ir nėra aišku, ar graikams galės padėti grupė žaidėjų. Ar tai keičia pasiruošimo planą?
“, – prieš skrydį į Atėnus žurnalistai Kauno oro uoste paklausė Š. Jasikevičiaus.

– Ruošiamės tam, kad varžovai turės visus žaidėjus.Vakar pristatinėjome 14-15 krepšininkų, kad žinotume, prieš ką reikės žaisti. Laukiame informacijos, žinome, kad gali būti taip, jog ne visi žaidėjai jiems galės padėti, bet dauguma jų bus. Ir nuo to niekas nesikeičia.

– Graikai – geriausiai Eurolygoje besiginanti komanda. Kaip bandysite įveikti jų gynybą?

– Kaip visada, stengsimės išnaudoti jų silpnąsias puses, stengsimės žaisti kuo greičiau. Idealių komandų nėra. Turime ką atakuoti ir, daugiau-mažiau, stengsimės žaisti savo krepšinį.

– Jeigu visgi „Olympiakos“ turės rimtų nuostolių rotacijoje, kaip tų žaidėjų netektys pakeis varžovų žaidimą?

– Manau, kad Kostas Papanikolaou yra gerai besiginantis žaidėjas. Kimas Tilie taip pat gerai ginasi, ir jis turėtų žaisti, McLeanas irgi turėtų žaisti. Man atrodo, kad daugiau-mažiau žais visi.

– Kokia buvo žaidėjų reakcija po pralaimėtų paskutiniųjų LKL rungtynių Šiauliuose?

– Turėjome vieną treniruotę. Daug tų rungtynių, reakcija kaip ir normali. Jie žino, kad blogai žaidė, taip negalima, reikia atiduoti daugiau energijos ir manau, kad jie tai supranta.

–Keletą Eurolygos rungtynių praleidęs Axelis Toupane'as šiandien kartu su komanda vyksta į Graikiją. Ar tai reiškia, kad jis pasirodys penktadienio rungtynėse?

– Žiūrėsime. Vakar jis treniravosi, atrodė taip, kaip žmonės ir atrodo kažkiek laiko praleidę be žaidimo. Jis lėtesnis, bet vis tiek, manau, Axelis yra rotacijos žaidėjas. Jei ketvirtadienį vakarinėje treniruotėje viskas bus gerai, rytoj jis kažkiek jau turėtų žaisti.

– Kokia dabar „Olympiakos“ forma?

– Na, jie kenčia nuo traumų, negalėjo ilgą laiką žaisti visa jėga. Aišku, yra išreikštas vienas lyderis – Vassilis Spanoulis, kuris tikrai yra geros formos, todėl reikės jį pristabdyti, nes nuo jo prasideda visas žaidimas.

– Yra įvairiausių spekuliacijų, kaip pasiskirstys komandos po paskutiniojo Eurolygos turo. Ką galvojate apie tai, kad rungtynės, kuriose spręsis, kaip komandos išsidėlios turnyrinėje lentelėje, vyks ne vienu metu ir ne vieną dieną?

– Galvoju, kad tai yra blogai. Turime žaisti visi vienu metu. Aišku, yra sunki situacija su televizijomis, transliacijomis, visi nori eterio, visi nori dėmesio.

Bet iš sportinio principo pusės, kuris yra svarbiausia, manau, kad visi turėtų žaisti vienu metu ir negalėtų rinktis, arba būtų kažkas nuspręsta iš anksčiau.

– Ar „Žalgiriui“ yra didelis skirtumas, kokią vietą užimti?

– Manau, kad taip. Visu pirma, tai yra sportinis principas, visada norisi būti aukščiau. Iš kitos pusės, jei jau žaisti, tai geriau prieš trečią nei prieš pirmą komandą, nes pirma komanda per trisdešimt rungtynių įrodė, kad yra geresnė.

***

Pergalės Pirėjuje atveju, „Žalgiris“ liktų šeštoje turnyrinės lentelės vietoje, o palankiai susidėliojus aplinkybėms galėtų palypėti ir iki penktosios pozicijos.

Tačiau net ir patyrę pralaimėjimą Graikijoje žalgiriečiai gali likti 6-oje pozicijoje. Tam yra reikalingi Vitorijos „Baskonia“ (16/13) ir Maskvos srities „Chimki“ (16-13) pralaimėjimai ketvirtadienio rungtynėse.

Jei bent viena iš šių komandų švęs pergalę, „Žalgiris“ kris vienu laipteliu žemyn, iki 7-osios vietos, o jei tiek baskai, tiek rusai laimės abi rungtynes, tokiu atveju, dėl pralaimėtų tarpusavio susitikimų, kauniečiai reguliarųjį sezoną užbaigs 8-oje turnyrinės lentelės vietoje.

Rungtynių pradžia penktadienį – 19 val.

Tiesa, kol kas nėra žinoma, ar „Olympiakos“ komandai penktadienio rungtynės su „Žalgiriu“ dar kažką lems turnyrinės lentelės prasme.

Jei ketvirtadienį vyksiančiame kitame paskutinio turo mače Atėnų „Panathinaikos“ išvykoje nusileis Milano „Armani Olimpia“ krepšininkams, „Olympiakos“ dar prieš akistatą su „Žalgiriu“ savo kišenėje jau turės trečios vietos rezervaciją ir teoriškai galės pernelyg nesiplėšyti.

Tokiu atveju, įveikusi „Žalgirį“ OLY sau į ketvirtfinalio porą greičiausiai gautų Vitorijos „Baskonią“, o pralaimėjusi – greičiausiai „Žalgirį“, todėl graikams atsiras praktinė galimybė rinktis.

Tačiau kol kas visa tai – tik teoriniai pasvarstymai, o realiau apie galimus poslinkius turnyro lentelėje galima bus kalbėti po ketvirtadienio vakaro mačų.

„Žalgiris“ Eurolygoje vis dar gali finišuoti nuo 5 iki 8 vietos.Ir apskritai, kol kas vis dar gajūs net penki situacijos susidėliojimo variantai paskutiniame ture. Kas gali laukti „Žalgirio“, siūlome pasiskaityti čia.

Visos penktojo turo dvikovos

Ketvirtadienis

20.00 val. CSKA – „Crvena Zvezda“

20.15 val. „Fenerbahče“ – „Unicaja“

21.45 val. „AX Armani“ – „Panathinaikos“

22.00 val. „Barcelona“ – „Chimki“

22.00 val. „Baskonia“ – „Anadolu Efes“

Penktadienis

19.00 val. „Olympiakos“ – „Žalgiris“

21.00 val. „Valencia“ – „Maccabi“

21.30 val. „Real“ – „Brose“

Eurolygos rikiuotė likus vienam turui:

1.CSKA236
2.Fenerbahče218
3.Olympiakos1910
4.Real1811
5.Panathinaikos1811
6.Žalgiris1712
7.Baskonia1613
8.Chimki1613
9.Maccabi1316
10.Unicaja1217
11.Brose1118
12.Crvena Zvezda1118
13.Unicaja1118
14.AX Armani1019
15.Barcelona1019
16.Anadolu Efes623

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)