Prasidėjus paskutinei ketvirčio minutei, Ignas Sargiūnas pelnė 2 taškus ir padidino svečių persvarą (73:70), tačiau Taurantas Tamošiūnas iš karto į tai atsakė tritaškiu ir rezultatą išlygino (73:73).

Komandos dar kartą apsikeitė taškais (75:75), o pagrindiniu mačo didvyriu tapo I. Sargiūnas, kuris iki rungtynių pabaigos likus sekundei, atliko reidą krepšio link bei pelnė 2 taškus ir išplėšė pergalę jauniesiems žalgiriečiams.

Iki trečiojo kėlinio pabaigos likus kiek mažiau nei 5 minutėms, Martynas Sajus pelnė 2 taškus ir sušvelnino svečių atsilikimą iki 3 taškų (46:49), tačiau tai buvo paskutinieji žalgiriečių taškai trečiajame ketvirtyje.

Tuo netruko pasinaudoti „Šilutė“. Andrius Globys ir Oetjenas Calebas atseikėjo po dvitaškį, o atkarpą 6:0 vainikavo Deivido Pogužinsko dėjiimas ir šeimininkai prieš prasidedant ketvirtajam kėliniui, atitrūko 9 taškų persvara (55:46).

Vis tik žalgiriečiai lemiame kėlinyje grįžo į rungtynes. Matas Jogėla surinko 5 taškus iš eilės, o Martynas Arlauskas lanką sudrebino itin galingu dėjimu ir kauniečių deficitas siekė 2 taškus (57:59).

„Šilutė“ sužaidė kiek sėkmingesnę atkarpą ir įgijo 5 taškų pranašumą (68:63), tačiau vienos atakos metu kauniečiai surinko 5 taškus. M. Jogėla smeigė tritaškį, o tuo pat metu buvo prasižengta kitoje aikštelės dalyje ir Gytis Masiulis gavo teisę mesti 2 baudų metimus, kuriuos jis ir realizavo.

Pusfinalyje „Žalgiris-2“ susitiks su reguliaraus sezono nugalėtojau ir puikią formą atkrintamosiose demonstruojančiu Šakių „Vyčiu“.

„Šilutė“: Taurantas Tamošiūnas 21, Modestas Žaunieriūnas 14, Calebas Oetjenas 11.

„Žalgiris-2“: Matas Jogėla 24, Gytis Masiulis 16 (19 atk. kam.), Martynas Sajus 12, Ignas Sargiūnas 10.

NKL finalo ketvertas – balandžio 13-14 d. Jonavoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)