„Malonu dėl tokio pripažinimo, kuris verčia labiau stengtis“, – pabrėžė L. Birutis, pirmą kartą pripažintas mėnesio naudingiausiuoju. Apdovanojmas aukštaūgiui bus įteiktas jau rytoj, kai „Šiauliai“ savo aikštėje priims Kauno „Žalgirį“.

L. Birutis kovą rinkdavo po 26,4 naudingumo balo – tai net penkiais naudingumo balais daugiau nei antras geriausias lygos krepšininkas.

Per penkerias rungtynes aukštaūgis pelnydavo po 17,4 taško (68,6 proc. dvitaškių), atkovodavo po 8,4 kamuolio ir blokuodavo po 1,6 metimo.

Pagal šias tris statistikos kategorijas L. Birutis yra geriausias šio sezono „Betsafe–LKL“ žaidėjas.

„Tai pirmi normalūs mano metai LKL, – atviravo L. Birutis, kuris debiutavo lygoje praėjusių metų balandį apsivilkęs Prienų–Birštono „Vytauto“ marškinėlius. – Iš pradžių buvo sunku, reikėjo priprasti prie greičių, jėgos perėjus iš NKL. O dabar stengiuosi kovoti dėl kiekvienos pergalės.“

„Šiaulių“ komanda kovą laimėjo svarbias rungtynes prieš „Neptūną“, „Juventus“ ir „Pieno žvaigždes“, o favoritams „Žalgiriui“ ir „Lietuvos rytui“ pralaimėjo atitinkamai 9 ir 10 taškų.

Be L. Biručio, į simbolinį penketuką taip pat pateko jo komandos draugas Donatas Sabeckis, kitas gynėjas Dovis Bičkauskis ir puolėjai Rokas Giedraitis bei Edgaras Želionis.

D. Bičkauskis buvo geriausias tarp gynėjų – Utenos „Juventus“ krepšininkas rinkdavo po 20,2 naudingumo balo, o žaisdamas prieš Klaipėdos „Neptūną“ pasirodė geriausiai per karjerą LKL – surinko 33 naudingumo balus.

D. Sabeckis kovą maitino kamuoliais L. Birutį, rinkdavo po 19,2 naudingumo balo ir tapo lygos lyderiu pagal rezultatyvius perdavimus.

E. Želionis buvo stipriausias tarp puolėjų – „Neptūno“ aukštaūgis rinkdavo po 20,2 naudingumo balo, o uostamiesčio komanda per šį mėnesį nutraukė Vilniaus „Lietuvos ryto“ pergalių seriją.

„Lietuvos ryto“ atstovas R. Giedraitis taip pat pateko į penketuką su 16,6 naudingumo balo vidurkiu – kovo mėnuo R. Giedraičiui buvo geriausias šį sezoną.

Šį kartą vietos penketuke neatsirado dviem vidurio puolėjams, kurie naudingumu stebino kovo mėnesį. Net dukart sezono rekordą pasiekęs ir 42 naudingumo balus surinkęs „Juventus“ aukštaūgis Mindaugas Kupšas vidutiniškai rinkdavo po 23,2 balo, „Lietuvos ryto“ centras Martynas Echodas rinkdavo po 20,40 naudingumo balo, bet abu jie centro poziciją simboliniame penketuke užleido L. Biručiui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)