Net ir be svarbiausių žaidėjų likęs Utenos klubas atlaikė pratęsimą ir 91:87 pateikė staigmeną Klaipėdoje įveikdamas „Neptūną“.

„Juventus“ žaidė aštuoniese – rungtynių išvakarėse iš rikiuotės iškrito vieni lyderių Anthony Irelandas ir Arvydas Šikšnius.

Nepaisant to, uteniškiai pirmavo didžiąją dalį rungtynių ir nutraukė šešių pralaimėjimų iš eilės seriją.

Mindaugas Kupšas pelnė 27 taškus, atkovojo 14 kamuolių ir surinkdamas 42 naudingumo balus pakartojo jam pačiam priklausantį sezono naudingumo rekordą.

Dovis Bičkauskis pridėjo 22 taškus, 9 rezultatyvius perdavimus ir sužaidė geriausias karjeros rungtynes.

„Neptūno“ negelbėjo geriausios Laimono Kisieliaus sezono rungtynės – puolėjas surinko 22 taškus.

„Juventus“ išbarstė 16 taškų pranašumą, bet galėjo išplėšti pergalę besibaigiant ketvirtajam kėliniui. Likus 5,8 sek. M. Kupšas stojo prie baudų metimo linijos „Juventus“ atsiliekant vienu tašku, bet pataikė tik antrą baudos metimą ir komandos žaidė pratęsimą.

Lemiamas jame tapo Simo Buterlevičiaus tritaškis likus pustrečios minutės – „Juventus“ perėmė kontrolę 87:85.

Netrukus „Neptūnas“ prametė tris metimus paeiliui, o S. Buterlevičius dviem taikliais baudos metimais atitolino „Juventus“ ir įtvirtino pranašumą.

„Juventus“ revanšavosi „Neptūnui“ už nesėkmę praėjusį šeštadienį – Utenoje „Neptūnas“ laimėjo 90:81. Tuomet S. Galdikas sužaidė sezono rungtynes surinkęs 30 naudingumo balų, šį sykį „Neptūno“ kapitonas pelnė tik 2 taškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)