Pralaimėtojų gretose rezultatyviausiai žaidęs Nando De Colo po mačo teigė, jog smūgis Kaune taps spyriu į užpakalį, kurio dėka CSKA vėl rimtai kibs į darbus. 18 taškų pelnęs prancūzas žadėjo, kad tokios pažeidžiamos Rusijos komandos daugiau nepamatysime.

„Kauno ekipa šioms rungtynėms pasiruošė daug geriau. Nežaidėme šio mačo taip, kaip turėtume. „Žalgiris“ rungtyniavo daug geriau už mus, o mes tai leidome. Dabar turime sureaguoti į tokį rezultatą ir grįžti prie darbo.

Prieš išvykdamas sakiau, kad „Žalgiris“ augs. Taip ir nutiko, todėl komanda visiškai pelnytai pateko į atkrintamąsias.
L. Westermannas

Nemanau, kad tokių pralaimėjimų patirsime Eurolygos ketvirtfinalyje. Nesvarbu, su kuria komanda žaisime, atkrintamosioms varžyboms tikrai būsime pasiruošę geriau nei šiam susitikimui.

Kaunas turi stiprią komandą, kuri visada išlieka vieninga bei žaidžia gerą krepšinį. Visi „Žalgirio“ žaidėjai gerai supranta vienas kitą, o šis supratimas jiems leidžia puikiai žaisti komandiškai“, – įvardindamas „Žalgirio“ stiprybes atsisveikino N. De Colo.

Kitas CSKA prancūzas Leo Westermannas galingu „Žalgirio“ žaidimu nė kiek nesistebi. Praėjusį sezoną Kaune rungtyniavęs atakų organizatorius tiki, kad atkrintamosiose žalgiriečiai gali būti dar stipresni.

„Šis „Žalgirio“ sezonas man nėra staigmena. Palikdamas šią komandą mačiau didelį jos potencialą. Prieš išvykdamas sakiau, kad „Žalgiris“ augs. Taip ir nutiko, todėl komanda visiškai pelnytai pateko į atkrintamąsias.

Šiemet „Žalgiris“ yra stipresnis nei pernai. Kaip ir minėjau, komanda nuolat auga. Šis augimas vis dar vyksta ir dabar, todėl tai nėra galutinis „Žalgirio“ pajėgumas. Visi klubo žaidėjai yra solidūs, o svarbiausia, kad jie puikiai sutaria“, – kalbėjo L. Westermannas.

5 taškus į buvusios komandos krepšį įmetęs atletas įvardino žalgirietį, kuris kitas gali pakelti sparnus į Eurolygos superklubą.

Nuostabų sezoną žaidžia K. Pangosas, kuris parodo, jog aikštelėje gali atlikti daugybę dalykų. Neabejoju, kad jis sugebėtų įsitvirtinti bet kuriame klube. Jis tikrai galėtų žaisti ir CSKA“, – teigė L. Westermannas.

Itin nesėkmingai mačas Kaune susiklostė CSKA vidurio puolėjui Othello Hunteriui, kuris greitai rinkosi pražangas ir pelnė tik 3 taškus. Nedaugžodžiavęs amerikietis pareiškė, kad svečiai sužaidė siaubingai.

„Pralaimėjome, nes žaidėme siaubingai. Galime kaltinti tik save. Leidome „Žalgiriui“ žaisti savo komandinį krepšinį bei nepasinaudojome jo silpnybėmis. Man patinka, kaip „Žalgiris“ žaidžia. Visi šio klubo krepšininkai yra šaunūs atletai. Tai tikrai įdomi komanda“, – sakė O. Hunteris.

O. Hunterio tautietis Victoras Ruddas, penktadienį pelnęs 6 taškus, pabrėžė „Žalgirio“ norą laimėti, prabilo apie Kauno ekipos trūkumus ir liaupsino nugalėtojų gretose rezultatyviausiai žaidusį Brandoną Daviesą.

„Mūsų varžovai žaidė kietai. Jie tikrai norėjo laimėti šį susitikimą. Noro iš žalgiriečių neatimsi, ypač kai juos palaiko tokia sirgalių minia. „Žalgiris“ žaidė gerai nuo pirmos iki paskutinės minutės.

Kauno ekipa žaidžia gerą komandinį krepšinį, ji turi gerus aukštaūgius ir greitus gynėjus. Manau, kad iki pilnos laimės komandai trūksta tik geresnio dvitaškių pataikymo procento ir poros aukšto meistriškumo gynėjų.

Smagu žiūrėti, kaip „Žalgiris“ žaidžia visą šį sezoną. Aišku, nebuvo smagu nusileisti 20 taškų skirtumu, bet kauniečiai buvo to verti. Atkrintamosiose varžybose taip žaisti negalėsime.

Man patinka visi, „Žalgirio“ žaidėjai, o į CSKA gretas mielai pasikviesčiau B. Daviesą. Esame pažįstami, jis gerai pritapo Kaune ir dėl to sparčiai tobulėja. Prieš mus jis žaidė puikiai“, – dėstė V. Ruddas.

Dar vienas CSKA legionierius iš JAV užsiminė žinantis apie istorinę Rusijos ir Lietuvos klubų priešpriešą. Jau trejus metus Maskvoje žaidžiantis Cory Higginsas teigė, jog tai yra pajėgiausias jo matytas „Žalgiris“.

„Fanų palaikymo pakylėti žalgiriečiai tiesiog žaidė geresnį ir labiau jėga paremtą krepšinį. Būtent jėga, komandinis žaidimas ir gynyba yra pagrindiniai „Žalgirio“ pranašumai. Tokio stipraus „Žalgirio“ dar nesu matęs.

Žinau, jog anksčiau tarp CSKA ir „Žalgirio“ buvo didelė priešprieša, kuri dabar yra prislopusi. „Žalgiris“ šįkart parodė galintis vėl mesti mums iššūkį. Tai ne veltui yra atkrintamųjų varžybų ekipa“, – sakė 6 taškus pelnęs C. Higginsas.

Daugiau apie principinės dvikovos reikšmę papasakoti galėjo CSKA klubo rusai. Viktoras Chriapa teigė, jog didelio priešiškumo tarp komandų negali būti dėl skirtingų jų tikslų.

„Žinoma, Sovietų Sąjungos laikais matyto priešiškumo nebeliko, bet akistata vis tiek yra principinė. Abi komandos mėgsta kovoti viena prieš kitą.

Vis dėlto mūsų tikslai skirtingi. „Žalgiriui“ šis mačas buvo svarbus, o mums jau nelabai, todėl atsipalaidavome. Atsipalaidavimas kainavo mums pergalę.

Šįkart žalgiriečiai buvo labiau motyvuoti. Mes jau esame užsitikrinę pirmąją vietą, o jie dar kovoja dėl aukštesnės pozicijos. Šis motyvacijų skirtumas ir nulėmė tokį rezultatą.

Eurolygoje yra stipresnių klubų, bet kai „Žalgiris“ taip dega noru laimėti, jis tampa bene sunkiausiai sustabdomu klubu. Taip yra dėl fanų palaikymo ir komandinio žaidimo“, – pasakojo V. Chriapa.

Ant parketo neišbėgęs 35-erių puolėjas, paklaustas, kurį žalgirietį norėtų matyti savo klube, įvardino Šarūno Jasikevičiaus asistentą Darių Songailą, su kuriuo CSKA garbę kartu gynė 2002-2003 metais.

„Norėčiau iš „Žalgirio“ pavogti D. Songailą, su kuriuo čia kartu jau esame rungtyniavę. Darius buvo geras žaidėjas, o dabar jis šauniai treniruoja kauniečių aukštaūgius“, – tinklalapiui Krepšinis.lt sakė ilgametis Rusijos rinktinės žaidėjas V. Chriapa.

Andrey Vorontsevich, Paulius Jankūnas

Tuo metu Andrejus Voroncevičius, į žalgiriečių krepšį įmetęs vos 2 taškus, principinėje akistatoje išskyrė „Žalgirio“ sirgalių indėlį. 30-metis aukštaūgis pareiškė, kad fanų dėka žalgiriečiai rungtyniauja tarsi ant sparnų.

„Manau, kad istorinė priešprieša vis dar yra reikšminga. Tai šauni dviejų klubų istorija. Kaip ir kiekvieną kartą, rungtynėse su CSKA į „Žalgirio“ areną susirenka gausybė sirgalių, kurių palaikymas šeimininkams tikrai padeda.

Visi žalgiriečiai yra geri žaidėjai. Jų akyse dega noras laimėti, dėl pergalių jie labai stengiasi ir demonstruoja pavydėtiną energiją. Sirgalių palaikymas leidžia jiems skraidyti. Dėl to žaisti Kaune visada yra labai sunku.
A. Voroncevičius

Kai „Žalgiris“ pajaučia žaidimą, jis pradeda pataikyti visus savo metimus. Įsibėgėję žalgiriečiai buvo nesustabdomi. „Žalgiris“ yra puiki komanda, turinti gerus žaidėjus, gerą trenerį ir gerus fanus.

Šio sezono Eurolygoje nėra silpnų komandų. Visi gali nugalėti visus, todėl labai daug kas priklauso tiesiog nuo noro. Manau, jog „Žalgiris“ šiandien pergalės norėjo gerokai labiau nei mes.

Visi žalgiriečiai yra geri žaidėjai. Jų akyse dega noras laimėti, dėl pergalių jie labai stengiasi ir demonstruoja pavydėtiną energiją. Sirgalių palaikymas leidžia jiems skraidyti. Dėl to žaisti Kaune visada yra labai sunku“, – kalbėjo A. Voroncevičius.

Septynioliktąją pergalę į savo sąskaitą įsirašęs ir į šeštąją turnyrinės lentelės vietą pakilęs „Žalgiris“ reguliarųjį sezoną užbaigs kitą savaitę, kai penktadienį išvykoje surems ginklus su Pirėjo „Olympiakos“ klubu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)