Eurolygos lyderiai patyrė vos šeštą nesėkmę per 29 turus, kritę Kaune rezultatu 73:85.

Svečiai pirmavo tik pačioje mačo pradžioje, vėliau sekė iniciatyvą turėjusiam „Žalgiriui“ įkandin, kol galiausiai ketvirtame kėlinyje praleido mirtiną dūrį, pralaimėję 4 min. atkarpą 0:16.

CSKA žaidimas penktadienį nė iš tolo neatitiko šešerius pastaruosius metus į finalo ketverto turnyrus iškopdavusios ekipos standartų, todėl nuo V. Gomelskio kliuvo ne vienam krepšininkui.

Komentatorius pusę rungtynių peikė Othello Hunterio veiksmus po abiem krepšiais, Willo Clyburno pasirodymą įvertino žodžiu „siaubas“, stebėjosi, kodėl treneris Dimitris Itoudis į aikštę leidžia Andrejų Voroncevičių.

„Jis žaidžia labai blogai, daugiau padeda varžovams, o ne savo komandai“, – pastarąjį CSKA aukštaūgį negailestingai peikė V. Gomelskis.

Pašaipų neišvengė ir buvęs žalgirietis Leo Westermannas, kuomet antro kėlinio pabaigoje leido į baudos aikštelę įkirsti Kevinui Pangosui, kuris atliko rezultatyvų perdavimą du taškus su varžovo pražanga pelniusiam Pauliui Jankūnui.

„Net ir mane mokino, kad leidęs žaidėjui prasiveržti privalai jį vytis ir uždengti galimą perdavimą. Įsivaizduojate, kada tai buvo – dar prieš 50 metų“, – dėl krepšinio abėcėlės nesilaikymo širdo 64-erių ekspertas.

CSKA niekaip nepavykstant perlaužti rungtynių eigos, V. Gomelskis keliskart „užvažiavo“ mačo arbitrams.

Komentatorius pratrūko, kuomet prieš pat didžiąją pertrauką į greitą ataką nubėgęs Edgaras Ulanovas pelnė du taškus su varžovo pražanga. V. Gomelskio nuomone, Emilio Perezas neturėjo fiksuoti Kyle'ui Hinesui taisyklių pažeidimo.

„Jis apskritai neturėjo teisės švilpti, nes iš tos pozicijos, kurią užėmė, negalėjo nieko matyti. O gal jis švilpė „iš intuicijos“? Galiu pacituoti savo tėtį. Kartą vienas teisėjas jam teisinosi, kad sprendimą padiktavo intuicija. O tėtis nepagalvojęs replikavo: intuicija – prostitucijos motina“, – eteryje pamokslavo V. Gomelskis.

Beje, prieš tai jis atkreipė dėmesį, kad „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius nevengia su ispanų arbitrais pasikalbėti jų gimtąja kalba. Mačui Kaune teisėjavo net du ispanai: E. Perezas ir Danielis Hierrezuelo. Kartu su jais dirbo ukrainietis Borisas Ryžikas, kurį V. Gomelskis prieš keletą metų viešai išvadino išsigimėliu, tiesa, vėliau teisėjo atsiprašė.

Dvikovos metu V. Gomelskis lygino „Žalgirio“ ir CSKA krepšininkų pražangų skaičių, o pabaigoje šią statistikos kategoriją apibendrino savotiškai.

„Matote, teisėjai irgi jau supranta, kad „Žalgiris“ laimėjo, – likus 3 min. po abejotinos kauniečių pražangos dėstė komentatorius. – Todėl ir ėmė lyginti pražangų santykį, nes dabar jis kaip ir nesižiūri... Tai – visiškai suprantama psichologinė reakcija. Bet nesakau, kad CSKA šiandien buvo nuteisėjautas. Patys CSKA žaidėjai užsiimdavo prastas pozicijas gynyboje, todėl ir prasižengdavo.“

Iš viso „Žalgiris“ penktadienį metė 26 baudų metimus, svečiai – 12.

Šią temą po rungtynių palietė ir D. Itoudis, tiesa, graikas kalbėjo diplomatiškai.

„Jau ketvirtame mače iš eilės niekaip negalime patekti prie baudų metimų linijos, nepaisant to, kaip agresyviai žaidžiame, kaip stengiamės“, – pastebėjo CSKA vairininkas.

Jei D. Itoudis dėl turnyrinės reikšmės jo komandai neturinčio rezultato nesikrimto, V. Gomelskiui pralaimėjimas Kaune buvo skaudesnis.

Komentatorius vos „Žalgiriui“ pakilus į lemiamą spurtą ir įgijus dviženklę persvarą užsiminė, kad rungtynių pabaiga gali būti tik formalumas. Nors iki jos tuo metu dar buvo likusios 7 žaidimo minutės.

„Apmaudu pralaimėti stebint tokiai auditorijai. Man tai tikrai apmaudu“, – rekordinio dydžio publiką – 15 525 žiūrovų – surinkusioje „Žalgirio“ arenoje niūriai finalinės sirenos laukė V. Gomelskis.

O pastebėjęs tribūnose Estijos rinktinės marškinėliais vilkintį ir „Žalgirį“ palaikantį aistruolį, šviesaus atminimo ilgamečio SSRS rinktinės ir CSKA trenerio A. Gomelskio sūnus kraipė galvą.

„Ką, ir šis vyrukas serga už Lietuvą? Nemanau, greičiau čia estas, kuris nusiteikęs prieš Rusiją“, – spėjo komentatorius, pasigedęs arenoje „Žalgirio“ veteranų – pirmiausia Arvydo Sabonio – veidų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (595)