Raudonarmiečius „Žalgiris“ namuose įveikė 85:73. Tai – vos antroji pergalė prieš CSKA nuo 2000-ųjų, kuomet pradėta skaičiuoti naujosios Eurolygos istorija. Maža to, ji išsaugo viltis kauniečiams pabėgti iš aštuntosios vietos ir ketvirtfinalyje išvengti reguliariojo sezono nugalėtojų titulą jau užsitikrinusio Maskvos klubo.

„Nuostabi pergalė, vienos geriausių mūsų rungtynių šiame sezone, be jokių klausimų. Tikiuosi, toliau laikysimės šios linijos, o gal ir dar pagerinsime žaidimą atkrintamosiose varžybose“, – įvertino Š. Jasikevičius.

Penktadienio vakarą „Žalgirio“ treneriui net nereikėjo prarėkti balso, kaip paprastai nutinka net ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse. Anot specialisto, komanda kone idealiai vykdė išankstinius susitarimus.

„Momentais galėjau tiesiog mėgautis vaizdu aikštėje. Vaikščiojau prie suoliuko, bandžiau atrodyti ramus, bet viduje buvau labai patenkintas.

Šiandien labai daug ką išpildėme, darėme mažai klaidų. Dvi dienas sakiau žaidėjams, kad neturėsime jokių šansų laimėti, jei varžovai įmes daugiau nei 80 taškų. Pavyko numušti CSKA rezultatyvumo vidurkius, ir tai yra puikus pasirodymas. Tai – toks „Žalgiris“, kokį norime matyti. Taip ginantis arena irgi sužvėrėja. Gynyba, mūsų aukštaūgių agresija ir puikus dviejų įžaidėjų žaidimas buvo raktas į pergalę“, – komentavo Š. Jasikevičius.

Jei po krepšiu madas diktavo Brandonas Daviesas ir Antanas Kavaliauskas, visam paradui šįkart vadovavo ne tik Kevinas Pangosas – gruodį į Kauną atvykęs Beno Udrihas pelnė 9 taškus ir sužaidė rezultatyviausias rungtynes Eurolygoje.

„Tiek Kevinas, tiek Beno įnešė daug ramybės, priėmė gerus sprendimus, padėjo prisitaikyti prie varžovų gynybos kaitaliojimo. Kai aikštėje du protai, komanda visai kitokia. Ir gintis būna daug lengviau, kuomet puolama logiškai, neklystant.

Beno dabar ir treniruotėse geriau atrodo. Jis dar gali pagerinti fizinį pasiruošimą, o tokios rungtynės jam turi pridėti pasitikėjimo. Beno pakvietėme, nes jis turi didžiulę patirtį, o kiti mūsų įžaidėjai – jauni. Benas turi juos papildyti ir šiandien tai suveikė“, – veterano iš Slovėnijos indėliu džiaugėsi Š. Jasikevičius.

O paklaustas, kokią įtaką žaidimui turėjo Aarono White'o galingas dėjimas paskutiniame kėlinyje, pradėjęs šeimininkų pergalingą spurtą, treneris juokavo.

„Žmonės visada laukia tokių epizodų, o įsivaizduokite, kiek dar būna išgėrę alaus iki ketvirto kėlinio pradžios. Jie jau patys būna užsikūrę, o dar tokie dėjimai... Viskas logiška.

Ši pergalė – fanų. Jiems tai buvo labai svarbios rungtynės, o žaidėjai tai pajautė. Neapsakomas jausmas, kai prieš mėnesį išperkami visi bilietai“, – „Žalgirio“ arenos lankomumo rekordu (mačą stebėjo 15 525 žiūrovai) žavėjosi Š. Jasikevičius.

Tuo metu CSKA vairininkas Dimitris Itoudis pernelyg nesigraužė dėl turnyrinės reikšmės jo auklėtiniams nebeturinčios nesėkmės.

Graikas parideno akmenuką į arbitrų daržą, bet tiesiogiai jais nesiskundė ir žadėjo kitokį CSKA žaidimą atkrintamosiose varžybose.

„Žalgiris“ buvo geresnė komanda didžiąją rungtynių dalį. Motyvacija sporte yra magiškas dalykas – šiandien mums jos trūko. Skirtumas po pirmos rungtynių dalies galėjo būti ir didesnis, nes mes prastai gynėmės, galima sakyti, visai nesigynėme. Kita vertus, jau ketvirtame mače iš eilės niekaip negalime patekti prie baudų metimų linijos, nepaisant to, kaip agresyviai žaidžiame, kaip stengiamės. Vis dėlto turiu prisiimti kaltę – ateičiai komandą paruošti reikia žymiai geriau. Negaliu priekaištauti žaidėjams, nes šiame sezone mūsų pasirodymas iš esmės yra geras, reikia tik pasiruošti atkrintamosioms“, – lemiamų kovų jau laukė D. Itoudis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (237)