Prieš laukiančią dvikovą mintimis pasidalino žalgiriečių strategas Šarūnas Jasikevičius, kuris turėjo naujienų dėl komandos sudėties, be to, prisiminęs Aarono White'o traumą, darkart įvertino „Lietkabelio“ aukštaūgio Žygimanto Skučo žaidimo stilių.

– Jūsų manymu, kuriose vietose CSKA yra pažeidžiama?

– Na, jie kaip ir visos komandos turiu silpnų pusių, bet jų reikia ieškoti. Mes pastaruoju metu nepristabdome Eurolygos grandų. Antroje sezono pusėje „Real“, „Baskonia“, „Fenerbahce“ mums įmesdavo labai daug taškų. Puolime mes sugebame susikurti progas, bet gynyba bus pagrindinė mūsų užduotis.

– Gynyba prasidės nuo įžaidėjų?

– Taip. Kaip ir visuomet gynyba prasideda nuo įžaidėjų. „CSKA“ turi daug gerų gynėjų, viskas sukasi aplink juos. Tai šiuolaikinė komanda ir tokie metodai jau eilę metų yra naudojami NBA ir Eurolygoje. Opcijų pas juos tikrai daug.

– Ar rytoj rungtyniaus Axelis Toupane'as ir Aaronas White'as?

– Toupane'o rytoj nebus. Dėl White'o spręsime po treniruotės. Labai džiaugiamės dėl jo, nes galvojome, kad jau praradome jį ilgam laikui, todėl toks jo progresas džiugina ir man nėra labai svarbu ar jis žais ryt, ar ne.

– Kokia A. Toupane'o situacija. Kiek jis ilgai negalės rungtyniauti?

– Mes ir patys nežinome. Daromi tyrimai, nieko nerandama, bet jam vis skauda. Sunku kažką ir pasakyti. Reikia atlikti daugiau testų ir žiūrėti.

– Kokią įtaką „Žalgirio“ žaidimui turi šių dviejų žaidėjų netektys?

– Kaip ir sakiau sezono pradžioje, norėjome atletiškumo, o Toupane'as ir White'as tai mums davė. Axelis jau ir sezono antroje pusėje pradėjo demonstruoti ir gerą žaidimą puolime, o Aaronas žaidžia daugiau, mažiau stabiliai visą sezoną. Tai rotacijos žmonės ir reikės kažkam juos pakeisti.

– Maskvoje „Žalgiris“ turėjo problemų, kai CSKA žaidė per priekinę liniją. Ar jų aukštaūgiai tiesiog geresni, ar tą dieną nesisekė „Žalgirio“ priekinei linijai?

– CSKA aukštaūgiai žino savo rolę ir daro savo darbą. Kyle'as Hinesas tai daro jau daugiau nei 10 metų Eurolygoje, o Othello Hunteris šiuo metu žaidžia geriausią savo krepšinį, nes yra prisitaikęs prie sistemos ir žino, ko treneris iš jo nori, tačiau, kaip ir minėjau, svarbiausi yra gynėjai.

– Su „Chimki“ komanda puikias rungtynes sužaidė Leo Westermanas. Ar stebėjote jo situaciją?

– Reikia pripažinti, kad Leo sužaidė kitų žaidėjų sąskaita. Bet vėl iš jo jaučiasi didžiulė energija. Teko su juo bendrauti, tai labai džiaugiuosi, kad vėl matome jį žaidžiantį aukščiausio lygio krepšinį.

– Prisiminus teisėjavimą rungtynėse su „Lietkabeliu“ ar skaitėte ekspertų išvadas po rungtynių?

– Man juokingos tos išvados. Aš antrą kartą tokios pagarbos Skučui neduosiu. Taip, aš žiūrėjau įrašus, klaidų buvo, bet būtent ta situacija su White'u, tai žmogus gali kristi vienaip ar kitaip, bet Skučas visada krenta ne ten, kur reikia ir tai matosi plika akim.

***

Pirmąjį „Žalgirio“ ir „CSKA“ tarpusavio susitikimą po atkaklios kovos 94:91 laimėjo maskviečiai.

Nors CSKA komanda jau kurį laiką yra užsitikrinusi reguliariojo sezono nugalėtojos titulą ir laukia, kol paaiškės jos ketvirtfinalio varžovas, graiko Dimitrios Itoudžio treniruojamo kolektyvo gretose nėra jokio blaškymosi ar galvojimo apie pašalinius dalykus.

Praėjusią savaitę žiniasklaidoje buvo spekuliuojama, kad CSKA krepšininkai gali nepersistengti Eurolygos rungtynėse su kita Rusijos komanda – Maskvos srities „Chimki“, tačiau iš savo varžovų „armiečiai“ tąsyk paliko šlapią vietą – 90:73 laimėjo varžovų aikštėje.

VTB Jungtinės lygos rungtynėse šią savaitę – taip pat jokio atsipalaidavimo. Krasnojarsko „Jenisej“ klubas sutriuškintas 108:73. Apie tai, kad komandą ir toliau stengiasi išlaikyti aukščiausioje kovinėje parengtyje, prieš ketvirtadienio skrydį į Kauną užsiminė ir CSKA strategas D. Itoudis.

„Žalgirio“ ir CSKA mačas Kaune penktadienį prasidės 20 val. Pralaimėjimo atveju „Žalgirio“ situacija turnyro lentelėje taptų dar sudėtingesnė – dvikova su CSKA turnyro ketvirtfinalyje taptų sunkiai beišvengiama.

Eurolygos turnyro lentelė po 28 turų

CSKA krepšininkai į Kauną atskrenda vėlų ketvirtadienio vakarą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)