Nors CSKA komanda jau kurį laiką yra užsitikrinusi reguliariojo sezono nugalėtojos titulą ir laukia, kol paaiškės jos ketvirtfinalio varžovas, graiko Dimitrios Itoudžio treniruojamo kolektyvo gretose nėra jokio blaškymosi ar galvojimo apie pašalinius dalykus.

Praėjusią savaitę žiniasklaidoje buvo spekuliuojama, kad CSKA krepšininkai gali nepersistengti Eurolygos rungtynėse su kita Rusijos komanda – Maskvos srities „Chimki“, tačiau iš savo varžovų „armiečiai“ tąsyk paliko šlapią vietą – 90:73 laimėjo varžovų aikštėje.

VTB Jungtinės lygos rungtynėse šią savaitę – taip pat jokio atsipalaidavimo. Krasnojarsko „Jenisej“ klubas sutriuškintas 108:73.

Apie tai, kad komandą ir toliau stengiasi išlaikyti aukščiausioje kovinėje parengtyje, prieš ketvirtadienio skrydį į Kauną užsiminė ir CSKA strategas D. Itoudis.

Dimitrios Itoudis

„Žalgiris“ – viena iš komandų, bandančių pasinaudoti proga ir užimti kuo geresnę vietą lentelėje prieš atkrintamąsias. Visą sezoną žalgiriečiai žaidė solidžiai, jie bus nepaprastai motyvuoti per likusias rungtynes.

Be to, juos palaikys sausakimša arena. Ir mes laukiame sunkių rungtynių puikioje atmosferoje – puikiai žinome, ką reiškia žaisti Kaune, – kalbėjo 47-erių krepšinio specialistas iš Graikijos. – Tačiau mes irgi būsime nusiteikę žaisti rimtai. Daug metų mūsų požiūris nesikeičia – siekiame laimėti kiekvienas rungtynes, ir tai jau parodėme prieš savaitę žaisdami su „Chimki“.

Treneriui pritarė ir buvęs žalgirietis, pernai Kauno klubui atstovavęs prancūzas Leo Westermannas, būtent praėjusią savaitę su „Chimki“ sužaidęs geriausias savo rungtynes Eurolygoje CSKA gretose.

„Žalgiris“ šį sezoną žaidžia labai solidžiai. Artėjančios rungtynės jiems bus labai svarbios – tiek iš istorinės, tiek iš turnyro lentelės perspektyvos.

Bus puikios rungtynės, puiki kova prieš pilną žiūrovų areną. Mes esame tam pasirengę ir nekantraujame žaisti su kauniečiais“, – dėstė traumas išsigydęs prancūzas, Chimkų komandai atseikėjęs 14 taškų ir surinkęs 11 naudingumo balų.

Prieš „Žalgirį“ L. Westermannas žais pirmą kartą. Kai komandos pirmojo rato rungtynėse susitiko Maskvoje (CSKA laimėjo 94:91), prancūzas buvo traumuotas. Galutinis pirmojo rato rungtynių rezultatas neatspindi įvykių aikštėje – CSKA krepšininkai pergalę užsitikrino iš anksto, o rezultatą paskutinėmis minutėmis sušvelnino Š. Jasikevičiaus į aikštę mesti jaunieji žalgiriečiai.

Sunkiai sulaikomas CSKA gretose tąsyk buvo Willas Clyburnas, pelnęs 26 taškus ir surinkęs 34 naudingumo balus. Nando De Colo pridėjo 25 taškus, 10 rezultatyvių perdavimų ir net 37 naudingumo balus.

„Žalgirio“ gretose pasižymėjo 20 taškų surinkęs Vasilije Micičius.

Apskritai CSKA į Kauną atvyksta po šešerių iš eilės Eurolygoje laimėtų rungtynių. Paskutinį sykį turnyre maskviečiai suklupo vasario 8 d., kai rungtynėse be gynybos 99:103 nusileido Valensijos „Basket“.

Tiesa, paskutinė viešnagė Kaune maskviečiams nebuvo labai sėkminga. Praėjusį sezoną sausio mėnesį žalgiriečiai namuose varžovus įveikė 79:74, nors iš aikštės tąsyk buvo išvytas Š. Jasikevičius.

„Žalgirio“ ir CSKA mačas Kaune penktadienį prasidės 20 val.

Pralaimėjimo atveju „Žalgirio“ situacija turnyro lentelėje taptų dar sudėtingesnė – dvikova su CSKA turnyro ketvirtfinalyje taptų sunkiai beišvengiama.

Eurolygos turnyro lentelė po 28 turų

CSKA krepšininkai į Kauną atskrenda vėlų ketvirtadienio vakarą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)