Šį sezoną „Kibirkštis“ marijampolietėms buvo nusileidusi 3 iš 4 žaistų kartų, o paskutinį sykį „Sūduvos“ arenoje laimėjo beveik prieš ketverius metus – 2014 m. balandį.

Atsakomosios pusfinalio serijos rungtynės balandžio 4 dieną vyks Vilniuje. Mačas „Lietuvos ryto“ arenoje prasidės 20 val.

„Kibirkštis“ šįkart geriau pradėjo rungtynes ir po dešimties minučių pirmavo 5 taškais, tačiau jau antrame ketvirtyje aikštės šeimininkės perėmė iniciatyvą ir pačios išsiveržė į priekį 3 taškais. Antroje mačo pusėje ir toliau rungtynės svyravo tarsi ant svarstyklių.

Trečiame kėlinyje žaidimo kontrolė vėl priklausė „Kibirkščiai“, vilnietės išlygino rezultatą, o netrukus jį ir persvėrė. Viskas sprendėsi per paskutines 10 minučių, kur sostinės ekipa sėkmingiau sužaidė lemiamas minutes, gerą atkarpą pridėjo legionierės Shenita Landry ir Deanna Mayza ir „Kibirkštis“ šventė pergalę pirmoje rungtynėse.

„Pergalę lėmė kova iki galo“, – iš karto po mačo sakė „Kibirkšties“ trenerė Jurgita Štreimikytė-Virbickienė. - Tikėjome savo jėgomis, varžovės mus provokavo mesti tritaškius metimus, mes pirmoje pusėje jų visiškai nepataikėme, tačiau merginos nepalūžo ir toliau bandė. Visas rungtynes išlaikėme koncentraciją, sėkmingai „lipome ant lentos“.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė Laura Juškaitė. Kapitonė per 37 minutes pelnė 20 taškų, atkovojo 8 ir perėmė 4 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus bei surinko 27 naudingumo balus.
„Labai džiaugiuosi šia pergale“, – teigė L. Juškaitė. – Smagu, kad seriją pradėjome pergale, o dar išvykoje. Tikimės, kad tokios pačios rungtynės bus ir Vilniuje. Mus visi vadina jauna komanda, tačiau LMKL žaidžiame jau ketvirtą sezoną, tai patirties tikrai turime“.

D.Mayza pelnė 15 taškų (7 rez. per.), S.Landry – 11 (8 atk. kam.), Laurita Jurčiūtė – 10, Irina Michailova – 7, Gabija Meškonytė – 6 (4 per.), Agnė Bobinaitė, Ieva Savickaitė ir Urtė Slavickaitė po 3, Dalia Donskichytė – 2.

„Sūduvos“ komandoje Sidney Cook pelnė 17 taškų ir atkovojo 9 kamuolius, Lina Mikelevičienė pridėjo 16 taškų, o Stephanie Garner – 15.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)