Permainingose rungtynėse Madride „Žalgiris“ su varžovais koja kojon žengė daugiau nei tris kėlinius, tačiau lemiamu momentu Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai neatlaikė varžovų spaudimo.

Antroje mačo pusėje prabilusi toliašaudė „Real“ artilerija svečių krepšį tiksliai bombardavo ir susitikimo pabaigoje, „Žalgiriui“ sėkmingiau sužaisti Ispanijoje sutrukdė ir pražangų faktorius.

„Žalgiris“ Ispanijos sostinėje metė tik 9 baudas (pataikė 7), o „Real“ – net 30 (pataikė 25).

„Turime paminėti didžiulius baudos metimų skirtumus – tiek mestų, tiek sušvilptų prieš mus. Man nesvarbu, duos man baudą, ar neduos, bet reikia sakyti dalykus tokius, kokie yra, – pio mačo piktinosi Š. Jasikevičius. – Kaip tai galima paaiškinti? Į vieną pusę švilpė, o į kitą – ne. Kaip kitaip? Daug veržėmės“.

Tai buvo emocingo „Žalgirio“ stratego mintys, tačiau patys kauniečiai į situaciją reagavo kiek ramiau.

„Nežinau, kaip tai pakomentuoti. Lyg ir buvome agresyvūs puolime, tačiau galbūt žaidėme pernelyg švelniai. Noriu pasakyti, gal kad dėl to ir nebuvo tiek daug varžovų pražangų“, – pečiais gūžčiojo Paulius Jankūnas. – Vaikiškai klydome, lemiamu momentu atidavėme kamuolius į jų rankas. Buvo ir gynyboje nesusišnekėjimo. Kažkur puolam dviese, kažkur po krepšiu laisvas žmogus. Taip viskas ir susidėjo.“

„Gindamiesi stengėmės žaisti agresyviai: teisėjai įvertino, kad gal per agresyvūs buvome. Greitai prisirinkdavome pražangų, ir jie rinkdavo lengvus taškus, – apie didelį surinktų pražangų skaičių kalbėjo Artūras Milaknis. – Pritrūko geros gynybos, neįvykdėme plano iki pabaigos. Buvo ir nemažai nesusikalbėjimo, klaidų.“

„Tai buvo rungtynės, kurias galėjome laimėti. Tačiau esame kalti patys – išsiveržę į priekį imdavome daryti mentalines klaidas. Leisdavome varžovams veržtis iš jų stipriosios pusės, nors iš vaizdo įrašų puikiai žinojome, ką jie darys. Š. Jasikevičius buvo parengęs planą“, – apgailestavo ir slovėnas Beno Udrihas.

Po rungtynių Madride „Žalgirio“ kapitonas P. Jankūnas tapo visų laikų Eurolygos rekordininku pagal gynyboje atkovotus kamuolius. Puolėjo sąskaitoje šiuo metu yra 1167 po sava lenta sugriebti kamuoliai – žalgirietis pagal šį statistikos komponentą pralenkė graiką Ioannį Bourousį , turintį 1164 atkovotus kamuolius.

Visgi pats krepšininkas šio pasiekimo bandė nesureikšminti.

„Apie visokius rekordus galima galvoti po sezono, o jo metu tikrai nemąstau apie kažkokius asmeninius pasiekimus. Smagu, bet, kaip ir sakau, tą dieną pasidžiaugi ir viskas.

O svarbiausia, kad komanda laimėtų ir kuo toliau nueitų. Smagu būti aštuonete, bet kol yra šansas pakovoti dėl aukštesnių vietų, tol ir kovosime. Norisi pakilti kaip galima aukščiau“, – kuklus išliko žalgirietis.

Paklaustas, kaip jaučiasi pirmą kartą per karjerą su „Žalgiriu“ patekęs į ketvirtfinalį, P. Jankūnas atsikvėpė.

„Buvo ilgas ir sunkus kelias, buvo daug duobių, pakilimų, nuopuolių. Gerai, kad bent dabar patekome“, – ištarė veteranas.

A. Milaknis neslėpė, kad iš Tel Avivo pasiekusi žinia („Panathinaikos“ 76:75 palaužė „Maccabi“ ir garantavo vietą aštuntuke žalgiriečiams) buvo smagi, tačiau kartėlis po nesėkmės Madride išlieka.

„Smagu, tokie įvykiai būna ne kiekvieną dieną. Tačiau jeigu būtume kelialapį patys užsitvirtinę, nuotaika būtų kitokia. Bet kuriuo atveju, bandome sau į galvą įsikalti, kad dar niekas nesibaigė.
Dar liko dvejos rungtynės, kuriose galime pasigerinti poziciją – būtų nuodėmė tuo nepasinaudoti“, – teigė A. Milaknis.

Panašios nuomonės buvo ir B. Udrihas.

„Puiku, kad žengiame toliau, bet gaila, kad mes to nepadarėme patys, kad reikėjo kliautis „Maccabi“ pralaimėjimu. Dabar būtina nesustoti, nes tai tik pradžia. Reikia būti brandesniems – atkrintamosiose viskas prasidės iš naujo“, – tvirtino labiausiai patyręs „Žalgirio“ krepšininkas.

16 pergalių savo sąskaitoje turintis „Žalgiris“ Eurolygos turnyro lentelėje šiuo metu yra 7-as ir šioje pozicijoje liks po 28-ojo turo.

Eurolygos turnyro lentelė sužaidus pusę 28 turo rungtynių

Reguliariajame sezone „Žalgiriui“ liko sužaisti dvejas rungtynes – namie su Maskvos CSKA ir išvykoje su Pirėjo „Olympiakos“.

Vienos ar dviejų pergalių atveju turnyro lentelėje „Žalgiris“ dar gali palypėti aukščiau, jeigu kortų nesumaišys nepalankūs kitų susitikimų rezultatai.

Tačiau nesėkmių atveju žalgiriečiai rizikuoja nusmukti ir į aštuntąją poziciją, į kurią taikosi ir Vitorijos „Baskonia“ ekipa, savo 28-ojo turo rungtynes žaisianti penktadienio vakare.

Likę aštunti, ketvirtfinalyje „Žalgirio“ krepšininkai turėtų susiremti su turtingiausia turnyro komanda CSKA. Likę septinti, žalgiriečiai greičiausiai žaistų su Stambulo „Fenerbahče“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)