Xaviero Pascualio auklėtiniai svečiuose po permainingos ir atkaklios kovos 76:75 (18:20, 17:21, 21:17, 20:17) palaužė Kauno klubo pavyti jau nebegalinčius Tel Avivo „Maccabi“ (13-15) krepšininkus.

Šis rezultatas reiškia, kad, net ir pralaimėjęs visas likusias reguliarojo sezono rungtynes, „Žalgiris“ sezoną baigs pirmajame aštuonete. Dėl paskutiniosios vietos šiame aštuonete „Maccabi“ dar kovos su Vitorijos „Baskonia“.

Likus žaisti 5 sekundes pergalingą dvitaškį pataikė Atėnų komandos gynėjas Mike'as Jamesas, o paskutinę sekundę atsakyti tuo pačiu mėginęs DeShaunas Thomasas tikslo nepasiekė.

„Panathinaikos“ atstovaujantis Lukas Lekavičius per 4 minutes prametė po dvitaškį ir tritaškį, 2 kartus suklydo, kartą prasižengė ir surinko -5 naudingumo balus.

Graikijos klubas sėkmingai pradėjo susitikimą ir pirmajame kėlinyje pirmavo 18:11, bet „Maccabi“ sugebėjo spurtuoti 22:6 bei išsiveržti į priekį 33:24.

Nors antrojo ketvirčio pabaigoje „Panathinaikos“ krepšinininkai turėjo ir dviženklį deficitą 38:27, jiems pavyko atsitiesti ir sugrįžti į rungtynes.

Po didžiosios pertraukos pagreitį įgavusi Atėnų ekipa persvėrė rezultatą savo naudai 47:46, o nuo tada Tel Avive vyko atkakli kova taškas į tašką.

Šiame mače siautėjęs M. Jamesas prasidėjus paskutinei minutei išvedė graikus į priekį 74:72, bet likus žaisti 25 sekundes tritaškiu „Maccabi“ gelbėjo Michaelas Rollas.

Vis dėlto galutinį žodį tarė 27 taškus iš viso pelnęs M. Jamesas. Amerikietis pergudravo Izraelio ekipos gynėjus ir lemiamos atakos metu pelnė pergalingus taškus.

„Maccabi“: DeAndre Kane'as 19 (9 atk. kam..), Norrisas Cole'as 14, Alexas Tyusas 10, Michaelas Rollas ir DeShaunas Thomasas po 8.

„Panathinaikos“: Mike'as Jamesas 27, Ianas Vougioukas 16, Nickas Calathesas 10, Chrisas Singletonas 9 (10 atk. kam.).

Kitose ketvirtadienio rungtynėse Stambulo „Fenerbahče“ išvykoje 80:63 nepaliko vilčių Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipai. Nugalėtojų gretose rezultatyviausias buvo 25 taškus įmetęs Ali Muhammadas. Pralaimėtojams 18 taškų surinko Dejanas Davidovacas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)