Kiekvieną savaitę LKL svetainė žvelgs į daugiausia diskusijų sukėlusius epizodus ir pateiks ekspertų komentarus, kurie išaiškins, ar teisėjų sprendimai buvo teisingi ir kodėl priimti būtent tokie sprendimai.

Kiekvieną antradienį-trečiadienį LKL paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ pateiksime epizodų įrašus ir sirgaliams suteiksime galimybę išsakyti savo nuomonę. Ketvirtadieniais vaizdo epizodai su ekspertų komentarais bus publikuojami LKL.LT svetainėje.

Šios rubrikos ekspertai – LKL teisėjų direktorius Algimantas Pavilonis ir krepšinio teisėjų asociacijos prezidentas Kęstutis Pilipauskas.

Pirmame „Teisėjo švilpuko“ epizode siūlome sugrįžti į svarbiausias praėjusios savaitės rungtynes Vilniuje tarp „Lietuvos ryto“ ir Klaipėdos „Neptūno“ ir paanalizuoti du epizodus.

1 momentas: nesportinė V. Šulskio pražanga.

„Neptūno“ komanda valdo kamuolį savo komandos puolimo zonoje. „Lietuvos ryto“ žaidėjas Nr. 31 (R. Giedraitis), bandydamas perimti kamuolį, pamuša jį savo komandos puolimo zonos link. Čia jį sugauna „Neptūno“ komandos žaidėjas Nr. 88 (V. Šulskis), stovėdamas abiem kojomis savo komandos gynybos zonoje. Vidurio linijos pažeidimo nėra, nes kamuolys į „Neptūno“ gynybos zoną pateko nuo „Lietuvos ryto“ žaidėjo R. Giedraičio rankos. Geras teisėjo sprendimas.

Po dar vieno kamuolio perėmimo „Lietuvos ryto“ žaidėjas Nr. 3 (Ch. Krameris) pamuša kamuolį į priekį ir kamuolio link nuskuba V. Šulskis ir Nr. 14 (M. Echodas). M. Echodas pasimuša kamuolį į priekį, o V. Šulskis, stabdydamas greitą ataką, pirmiausia kaire ranka sugriebia M. Echodą už dešinės rankos ir užlaiko ją, o kita ranka bando siekti kamuolį. Nesportinė pražanga. Geras teisėjo sprendimas.

2 momentas: E. Želionio žingsniai.

Žaidėjas Nr. 11 (E. Želionis), baigęs „driblingą“, paima kamuolį į rankas kaire koja liesdamas grindis. Pagal naują „Žingsnių taisyklę“, jis gali padaryti dar du žingsnius su kamuoliu rankose, tačiau negali du kartus iš eilės liesti grindis ta pačia koja. Šiame epizode žaidėjas pažeidė taisyklę – du kartus paeiliui lietė grindis kaire koja. Geras teisėjo sprendimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)