Antradienio vakaras „Real“ susiklostė ne taip, kaip buvo tikėtasi – Valensijoje šalies sostinės komanda 88:96 pralaimėjo vietos „Valencia Basket“ krepšininkams, prarado traumą patyrusį vidurio puolėją Gustavo Ayoną, o pagal iškovotas pergales „Real“ pasivijo Kaune triumfavęs „Žalgiris“.

„Pralaimėtose rungtynėse turime vertinti tai, ką padarėme gerai, ir tai, ką darėme prastai. Tačiau ketvirtadienį jau laukia kita dvikova su kitu tikslu“, – trečiadienį realmadrid.com kalbėjo ispanų karališkojo klubo strategas.

Antradienį pergalę 77:65 namie prieš Milano „AX Armani Olimpia“ ekipą iškovojusį „Žalgirį“ P. Laso vertina kaip pavojingą varžovą, nors pirmose tarpusavio rungtynėse Kaune ir šventė įtikinamą pergalę 87:66.

Tose rungtynėse siautėjo jaunasis slovėnų talentas Luka Dončičius, pelnęs 28 taškus ir atlikęs 9 rezultatyvius perdavimus.

Pasak leidinio „Mundo Deportivo“, vienas iš komandos lyderių po traumos turėjo grįžti į aikštę dvikovoje su Valensijos ekipa, tačiau treneriui nutarus nespartinti įvykių, slovėnas veikiausiai pasirodys būtent dvikovoje su Lietuvos čempionais.

„Tai bus labai sudėtingos rungtynės prieš komandą, kuri viską daro labai gerai ir kovoja dėl aukštesnių vietų aštuonete. Jei laimėsime mes, tai mums leis galvoti apie savo galimą aikštės pranašumą atkrintamosiose varžybose. Turime kaip įmanoma greičiau persijungti iš vieno mačo į kitą – tarsi pakeisti atminties kortelę“, – kalbėjo P. Laso.

Nepaisant pralaimėjimo antradienį treneris nepamiršo pagirti savo auklėtinių dėl iš anksto užsitikrinto bilieto į Eurolygos ketvirtfinalį: „Tai nebuvo pasiekta antradienį. Tai viso mūsų darbo iki tol rezultatas. Komanda dirbo labai gerai ir padarė viską, kad patektų į aštuonetą geriausiųjų“.

„Mundo Deportivo“ rašo, kad Šarūnas Jasikevičius nuo pirmojo susidūrimo su „Real“ sugebėjo komandai įdiegti kovos jausmą ir nepasotinamą pergalių alkį.

„Fantastiškas darbas davė vaisių – viena iš mažiausią biudžetą Eurolygoje turinčių komandų iš visų jėgų kabinasi į atkrintamąsias varžybas. Madrido klubas stos į akistatą jau su visiškai kita komanda nei Kaune. Čia nepadės ir istorinis tarpusavio rungtynių pergalių ir pralaimėjimų santykis, kuris akivaizdžiai palankus Madrido ekipai – 16:1. Lietuvos komandos visuomet buvo techniškos, puikiai kovojo po krepšiu, tačiau joms nesisekė tuo pasinaudoti svarbiose dvikovose. Su Š. Jasikevičiaus faktoriumi viskas apsivertė aukštyn kojomis“, – rašo leidinys.

Eurolygos 28 turo rungtynės „Wizink Center“ arenoje tarp Madrido „Real“ ir „Žalgirio“ vyks ketvirtadienį 21.45 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)