Madrido „Real“ antradienį vakare svečiuose 88:96 nusileido Valensijos „Basket“ ekipai. Žalgiriečiai vakar vakare namuose 77:65 palaužė Milano „AX Armani“ ir priartėjo prie Eurolygos atkrintamųjų slenksčio.

„Žalgiris“ jau šįvakar gali sulaukti gerų naujienų iš Vitorijos: jei „Baskonia“ namuose pralaimėtų Bambergo „Brose“, Kauno klubui tai užtikrintų kelialapį į ketvirtfinalį – žalgiriečiai užsitikrintų mažiausiai aštuntąją vietą reguliariajame sezone.

„Real“ gretose netrūksta nuostolių: iš rikiuotės iškritęs Sergio Llullas, Ognjenas Kuzmičius, nuo traumų neatsigina ekipos superžvaigždė 19-metis Lukas Dončičius. Tiesa, jis greičiausiai jau galės padėti mūšyje su „Žalgiriu“. Tą „Real“ strategas Pablo Laso teigė dar prieš mačą su „Valencia“.

Tačiau ketvirtadienį nežais koją susižeidęs Gustavo Ayonas.

Kauno oro uoste mintimis apie būsimas rungtynes pasidalino ekipos vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius. Anot stratego, svarbiausia vengti klaidų, už kurias „Karališkasis klubas“ gali negailestingai bausti.

Žalgiriečiai pagal padarytas klaidas yra lyderiai Eurolygoje: per 27 rungtynes Kauno ekipa vidutiniškai padarė 13,30 klaidų.

– Kaip pavyko atsistatyti po antradienio mačo?

– Labai svarbu, kaip tu susidorosi su psichologiniu spaudimu. Nemanau, kad žaidėjai nežino, kaip tą padaryti. Reikės iš naujo pasiruošti, „užsikurti“ ir vėl kovoti. Varžovas tikrai grėsmingas, visi tą žinome, ir žaidžiantis puikų sezoną.

– Kokį krepšinį demonstruoja Madrido „Real“?

– Gerą krepšinį. Gal tik išaugo Jaysse Carrolo, Rudy Fernandezo vaidmuo. Facundo Campazzo nuo sezono pradžios yra aukščiausiame lygyje. Laukia puikus varžovas.

– Kokie priešininkų svarbiausi ginklai?

– Visada jie mėgsta bausti tritaškiais, be to, pavojingas greitas puolimas. Turime protingai žaisti puolime, neleisti sau klysti ir taip nesuteikti šansų varžovų greitam puolimui. Išnaudojusi klaidas ji labai gerai pasijaučia.

– Ar teko matyti „Real“ rungtynes su „Valencia“?

– Dar ne, dabar žiūrėsiu lėktuve.

Rungtynių Madride pradžia – 21:45 val. Pirmame rate Kaune „Žalgiris“ varžovams nusileido net 66:87.

Eurolygos turnyro lentelė (vieta, komanda, pergalės. pralaimėjimai):

1.CSKA *215
2.Fenerbahce *198
3.Olympiakos *188
4.Real *1611
5.Žalgiris1611
6.Panathinaikos *1611
7.Chimki1511
8.Baskonia1313
9.Maccabi1314
10.Crvena Zvezda1116
11.Unicaja1016
12.Brose1016
13.Valencia Basket1017
14.FC Barcelona917
15.AX Armani918
16.Anadolu Efes620

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)