„Mums tai buvo svarbi pergalė, ypač po to, kai pralaimėjome du mačus prieš tai. Privalėjome gerai sužaisti. Pradžioje nebuvo viskas taip sklandu, tačiau lemiamu metu susiėmėme. Džiaugiuosi už komandą, iki pabaigos likome kartu ir kovojome.

Pirmoje rungtynių pusėje žaidžiau tikrai prastai, turėjau per pertrauką susikaupti ir pasitempti, ypač gynyboje. Stengiausi tiesiog žaisti energingai. Komandos gynyba buvo nebloga, bet teisingus sprendimus priėmėme tik ketvirtajame kėlinyje. Ir tai padėjo perlaužti rungtynes“, – po rungtynių sakė A. White‘as.

Amerikietis buvo rezultatyviausias kauniečių gretose, iš viso pelnė 16 taškų ir atkovojo 8 kamuolius, iš kurių net 5 puolime. A. White‘as rungtynes baigė surinkęs 22 naudingumo balus.

„Manau pergalė pavyko iškovoti geros gynybos dėka. Pradžia buvo nervinga, nesumetėme metimų. Tačiau gerai stengėmės, kovojome ir laimėjome. Džiaugiuosi, nes Milanas pastaruoju metu gerai žaidė.

Ketvirtajame kėlinyje atsirado protingi sprendimai, atkovoti kamuoliai, prasiveržimai, lengvi taškai. Aaronas sužaidė puikią atkarpą, atkovotojo kamuolius, pakartojo metimus, dėjimai. Tos energijos mums reikėjo ir ji atėjo reikiamu metu. Šių rungtynių baigtis priklausė nuo mūsų“, – rungtynes apžvelgė Edgaras Ulanovas.

Puolėjas nors ir pelnė tik 3 taškus, tačiau puikiai gynyboje tvarkėsi su varžovų lyderiu Andrew Goudelocku. „AX Armani“ gynėjas taškų nepelnė ir surinko -9 naudingumo balų.

Pergalė sustiprino kauniečių pozicijas kovoje dėl vietos TOP8. Žaidėjai teigia, kad stengiasi nesiblaškyti skaičiuodami taškus ir trokšta grįžti į pergalių kelią

„Stengiuosi nekreipti dėmesio į turnyro lentelę. Sezono pabaigoje turime būti labiau susikaupę ir galvoti tik apie ateinantį susitikimą. Turime koncentruotis tik ties tuo“, – sakė A. White‘as.

„Po dviejų pralaimėjimų ir tikrai prastų rungtynių Vitorijoje norėjome reabilituotis ir džiaugiuosi, kad taip ir padarėme. Pergalė svarbi ne tik dėl aštuoneto, svarbu laimėti bet kokias rungtynes. Pastaruoju metu nežaidėme gerai. Psichologiškai svarbu laimėti, bet dar trys rungtynės prieš akis“, – kalbėjo E. Ulanovas.

Kauniečių puolėjas teigiamai įvertino Milano lietuvių pasirodymą. E. Ulanovas teigė, kad nors M. Kuzminskas ir A. Gudaitis buvo galvos skausmas rungtynėse, puolėjas džiaugiasi dėl lietuvių sėkmės.

„Artūras solidžiai sužaidė, tikrai smagu matyti jį tokį. Rungtynėse jis mus varė į neviltį savo žaidimu, tačiau pasibaigus rungtynėms labai smagu, kad jis taip gerai žaidžia, pasirašė kontraktą ateičiai. Mindaugas dar ieškojimų kelyje, naujokas komandoje. Viskas jiems prieš akis. Jų žaidimas padės ir rinktinėje“, – komandos draugus Lietuvos rinktinėje gyrė E. Ulanovas.

A. White‘as M. Kuzminskui pralaimėjo kelias mikrodvikovas rungtynių pradžioje, amerikietis pripažino, kad prieš lietuvį buvo sunku gintis.

„Prieš M. Kuzminską nebuvo lengvą gintis. Pradžioje jis pataikė sunkius metimus, tačiau aš vis tiek prastai prieš jį žaidžiau. Jis geras žaidėjas,“ – sakė A. White‘as.

Eurolygos turnyro lentelė (vieta, komanda, pergalės. pralaimėjimai):

1.CSKA215
2.Fenerbahce198
3.Olympiakos188
4.Real1611
5.Žalgiris1611
6.Panathinaikos1611
7.Chimki1511
8.Baskonia1313
9.Maccabi1314
10.Crvena Zvezda1116
11.Unicaja1016
12.Brose1016
13.Valencia Basket1017
14.FC Barcelona917
15.AX Armani918
16.Anadolu Efes620

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)