Ne tik Eurolygos partnerį Eurohoops portalą, bet ir DELFI redakciją pasiekė D. Giannakopoulo laiškas, parengta analizė ir DVD diskas, – analize ir vaizdo įrašų rinkiniu „Panathinaikos“ savininkas bando įrodyti, kad Eurolygos organizacija yra korumpuota ir pataikauja dviems klubams.

DVD diske „Blogi teisėjų sprendimai 2017-2018 m. sezone“ D. Giannakopoulas surinko, jo nuomone, akis badančias teisėjų klaidas, prieš kurias Eurolyga eilinį kartą užmerkia akis.

„Olympiakos“ ir „Fenerbahče“ yra, be abejonės, dvi geriausiai besiginančios komandos Eurolygos turnyre. Tačiau šios abi komandos žaidžia labai arti ribos, kuomet arbitrai turi rinktis, ar ginantis buvo prasižengta, ar ne. Ir akivaizdu, kad padedant arbitrams šios komandos daugumoje rungtynių surenka labai mažai pražangų lyginant su jų varžovais“, – konstatuoja D. Giannakopoulas.

„Akivaizdžias pražangas Eurolyga netgi deda į oficialias savo vaizdo apžvalgas, pristatydama jas kaip „Nakties blokus“, – pabrėžia jis.

Anot graiko, Eurolyga yra atsidūrusi krizėje, ir sporto bendruomenė kuo greičiau turi reaguoti į susidariusią situaciją.

„Turi reaguoti ir žiniasklaida. Jeigu tylėsime, vienintelis laimėtojas bus ne sportas, o tam tikri finansų lobistai“, – dėsto graikų milijonierius.

Giannakopoulos laiškas

Primename, kad apie teisėjų klaidas šį sezoną griežtai pasisakęs yra ir Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius.

Tačiau Šaras piktinosi ne po rungtynių su „Olympiakos“ ar „Fenerbahče“, o būtent po Atėnuose vykusio mačo su „Panathinaikos“ klubu.

Teisėjavimas į vienus vartus“, – tuomet žodžio kišenėje neieškojo Š. Jasikevičius.

Už išsakytą viešą kritiką arbitrams Šaras netgi buvo nubaustas 2,5 tūkst. eurų bauda.

Prisiminti, kaip teisėjai klydo per „Žalgirio“ rungtynes Atėnuose, galima čia.

Savo ruožtu D. Giannakopoulas su Eurolyga konfliktuoja visą sezoną.

Dėl kontroversiškų pareiškimų Eurolyga D. Giannakopoului netgi buvo skyrusi vienų metų trukmės diskvalifikaciją nuo visų lygos rungtynių, tačiau 43-ejų metų graikas pateikė apeliaciją.

Ji buvo patenkinta – bausmė sušvelninta iki 5 mėnesių, tačiau papildomai graikui teko sumokėti 60 tūkst. eurų nuobaudą.

Eurolygos sprendimu D. Giannakopoulas rungtynėse negalės lankytis iki pat šio sezono pabaigos – birželio 30 dienos.

Graikų milijonierius buvo nubaustas dėl viešų jo veiksmų ir pasisakymų, kurie kurstė nesantaiką tarp klubų ir kenkė krepšinio įvaizdžiui. D. Giannakopoulas viešai kritikavo teisėjų darbą per „Panathinaikos“ rungtynes su „Fenerbahče“, šaipėsi iš varžovų trenerio Željko Obradovičiaus, provokavo turkų klubo fanus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)