Tai – iš Niujorko į Milaną persikėlęs Mindaugas Kuzminskas ir Vilniaus „Lietuvos rytą“ palikęs Artūras Gudaitis.

Abu jie kartu su kitais „Armani Olimpia“ nariais, išskyrus madų sostinėje likusį trečią lietuvį – Mantą Kalnietį, pirmadienio vakarą lėktuvu nusileido Kaune.

„Kai žaidžiau Malagoje trejus metus, kiekvieną sezoną norėdavau patekti į tą pačią grupę (su „Žalgiriu“ – Krepšinis.lt) ar reguliariajame sezone, ar kai dar būdavo TOP-16 etapas, bet vis nepavykdavo. Dabar taip susiklostė aplinkybės, kad esu čia.

Manau, kad bet kokiu atveju bus smagu. Svarbiausia neperdegti, reikia ramiai pradėti, pabandyti atsiriboti nuo visų aplinkinių“, – viešnage į Lietuvą džiaugėsi M. Kuzminskas.

Paklaustas, koks „Armani Olimpia“ planas akistatai su „Žalgiriui“, kuriam pirmame rate namuose pralaimėjo net 62:94, Kuzia per daug detalių neišdavė.

„Žalgiriui“ yra labai svarbios rungtynės, nes jis beveik tikras, bet dar nėra garantuotas, kad pateks į TOP-8. Ir šita pergalė jiems daug ką duotų, todėl manau, jie žūtbūt stengsis laimėti, nes po to tvarkaraštis nėra iš lengvųjų.

O mes dabar kovojame dėl savęs, dėl garbės, ką ir parodė rungtynės su „Chimki“, kad mes nenusiteikę nusileisti, kad vis tiek norime laimėti. Mūsų komanda tikrai gera, po truputį įsibėgėja, nors dar ir labai banguotai žaidžia. Tikiuosi, kad einame geru keliu.

Kiek žinau, jeigu trejus metus iš eilės komanda yra paskutinė, yra galimybė prarasti tą licenciją, o to niekas nenori. Ir svarbu išsaugoti tą gerą vardą“, – teigė jis.

Pasiteiravus, kaip Milane laikosi Mantas Kalnietis, M. Kuzminskas šyptelėjo.

„Gerai laikosi. Dabar neskrido, nes kai išvažiuojame mes su komanda, jis sportuoja pagal individualų planą, o kai būname kartu, jis sportuoja su komanda. Situaciją patys žinote, yra kaip yra. Man, kaip draugui, gaila, kad ji tokia, nes manau, kad atrastume tą ryšį aikštelėje – vis tiek ne vienerius metus žaidėme kartu“, – tikino Mindaugas.

Paprašytas pakomentuoti, ar yra laimingas Milane ir nesigaili savo sprendimo ilgiau nebelaukti NBA klubų pasiūlymų, M. Kuzminskas atsakė filosofiškai.

„Gyvenime taip dažnai reikia priimti tuos sprendimus – kiekvieną dieną. Ar didelius, ar mažus. O jeigu dėl kiekvieno sprendimo gailėsiesi, tai čia bus tada labai sunku. Aš linkęs gyvenime dėl nieko nesigailėti.

Manau, kad aš ir pats dar nedemonstruoju to, ką norėčiau. Esu kalbėjęs ir su treneriu apie tai, kad dar nesu patenkintas tuo, jog rungtyniauju tik ketvirtoje pozicijoje, nes tikiu, kad trečioje turėčiau pranašumą. Bet jie bando ir mane labiau įvesti į žaidimą, ir aš pats priprasti prie tokios sistemos“, – kalbėjo M. Kuzminskas.

Puolėjas pridūrė, kad būtinai veršis į Lietuvos rinktinės sudėtį vasarą, jei tik leis sveikata.

„Net nėra kalbų. Jeigu viskas gerai, būsiu sveikas, tai tikrai jokių problemų ir žadu žaisti“, – tvirtino jis.

Tuo metu Artūras Gudaitis, kuris yra rimtas „AX Armani“ ginklas po krepšiu ir per rungtynes pelno po 9,5 taško, atkovoja po 6 kamuolius bei renka po 14,3 naudingumo balų, apie laukiančią dvikovą kalbėjo optimistiškai.

„Eurolygoje kiekvienos rungtynės yra svarbios. Mes žaisime dėl garbės, o „Žalgiris“ dėl patekimo į TOP-8. Akcentuojame, kad turime laimėti ir stengsimės tai padaryti.

Niekam ne paslaptis, kad „Žalgiris“ demonstruoja gerą žaidimą. Jie kiekvienose rungtynėse varžovą atakuoja vis kitaip ir ieško silpnų pusių kiekvienose mismatch situacijose. Pirmose rungtynės mus atakavo žaisdami nugara, todėl turėsime į tai atkreipti dėmesį“, – pastebėjo mūsiškis..

Per paskutines trejas rungtynes Eurolygoje Milano ekipa iškovojo dvi pergales, o Madrido „Real“ komandai buvo nusileista 11 taškų skirtumu. Pasak A. Gudaičio, komandos forma gerėja, tačiau ji tikrai nėra optimaliausia.

„Negalime sakyti, kad mūsų forma yra gera, bet ji gerėja. Aišku, jau kovo mėnuo, turėtume būti pasiekę optimalią formą, bet gaila, kad tik dabar pradedame suprasti vienas kitą“, – krimtosi aukštaūgis.

Šį sezoną A. Gudaitis pratęsė sutartį su madų sostinės ekipa iki 2021 metų. Pats krepšininkas tokį sprendimą motyvavo tuo, kad klubas ateityje kelia aukščiausius tikslus.

„Klubas turi gražius tikslus ateičiai, todėl bandysiu juos pasiekti“, – sakė lietuvis.

A. Gudaitis taip pat neseniai buvo sulaukęs NBA vadovų vizito.

„Jie sakė, kad laukia manęs vasarą, išsakė savo norus ir tiek. Žiūrėsime, kaip rinktinės reikalai, jeigu bus proga, vyksiu.

„Rinktinei vasara visada sakau „taip“, – užtikrintai pareiškė A. Gudaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)