Kaip pranešė Krepšinis.net, įtariama, kad Edvino Justos treniruojama komanda tyčia pralaimėjo Tauragės „Fortūnos-Agavos“ krepšininkams ir iškrito iš turnyro.

Pirmose aštuntfinalio rungtynėse varžovams išvykoje pralaimėję 71:112, antrame mače namie vilniečiai turėjo visas galimybes išlyginti serijos iki dviejų pergalių rezultatą, tačiau paskutinę minutę, manoma specialiai, kelialapį į kitą etapą padovanojo oponentams.

Vaizdo įraše matyti, kaip mačo pabaigoje vilniečiai nesigina ir leidžia pelnyti rezultatą persveriančius taškus varžovams (84:85), o paskutinės savo atakos nerengia ir baigia pasirodymą turnyre, seriją pralaimėję 0-2.

Anot portalo Krepšinis.net publikacijos, nesiginti nuo varžovų antpuolio ir nerengti lemiamos atakos savo žaidėjams liepė treneris E. Justa.

Tokios žinios pasiekė ir RKL direktorių Saulių Samulevičių, tačiau iš pastarojo komentaro sunku suprasti, ar incidentui bus skiriamas dėmesys.

„Neįrodysiu, kad tyčia jie pralošė tas rungtynes. Aš irgi girdėjau atsiliepimų. Nemačiau to mačo ir neturiu įrodymų. Nežinau, ar pavyks pamatyti įrašą, nes B divizione neprivaloma filmuoti. Atvirai pasakius, aš iš teisėjų girdėjau, kad vilniečiai nesistengė surengti paskutinės atakos, – aiškino S. Samulevičius. – Kiek suprantu, problema yra tame, kad pas mus moksleivių komandos sutelkusios visą dėmesį į moksleivių čempionatus, jiems ten svarbesnės kovos. Ne viena yra moksleivių komanda, bet tokia situacija pirmą kartą iškyla“.

Tuo metu „Lietuvos rytas-2“ komandos vadovas Vytenis Tupčiauskas nepripažino, kad buvo pralaimėta tyčia, bet leido suprasti, kad moksleivių lygos kovos ekipai yra svarbesnės už RKL pirmenybes.

O būtent moksleivių lygos įvairiose amžiaus grupėse žaidžia dauguma „Lietuvos ryto-2“ komandos žaidėjų.

„Mes buvome priversti žaisti ir vaikai sekmadienį žaidė dvejas rungtynes – po moksleivių lygos mačo praėjus valandai, rungtyniavo RKL susitikime. Negali būti kalbų apie tyčinį pralaimėjimą.

Kitas klausimas, ar mums reikėtų ten tų pergalių. Dabar prasidėjo moksleivių lygos atkrintamosios varžybos ir mes neturime pilnų sudėčių, nes prasideda 2000 ir 2001 metais gimusių vaikų kovos. Į Tauragę važiavome aštuoniese, nes 2000 m. gimusių pirmenybių mačas buvo tuo pat metu. Šią savaitę mūsų 2001 m. berniukai žaidė trejas rungtynes moksleivių lygoje.

Kadangi mes iki 20 dienos turėjome baigti, spaudėmės iki paskutiniųjų, jog sužaistume tas rungtynes RKL pirmenybėse. Klausimas kitas, kas mums buvo svarbiau – RKL ar moksleivių lyga. Mes pasirinkome moksleivių lygos kovas. Tai buvo mūsų prioritetas“, – miglotai situaciją aiškino V. Tupčiauskas.

Netrukus paaiškėjo, kad „Lietuvos ryto“ klubas į susidariusią situaciją sureagavo itin griežtai.

„Tokių dalykų mūsų organizacija netoleruoja, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ pareiškė „Lietuvos ryto“ direktoriaus pavaduotojas Martynas Purlys. Matome, kaip absoliučiai yra paminti visi sportiniai principai, kuriuos klubas visuomet skiepija jaunimui. Juk turėsime ir savo jaunimo komandą pagrindiniame Eurolygos turnyre. Tokie dalykai mūsų klube yra netoleruotini. Bus priimti atitinkami sprendimai.“

Martynas Purlys

Kaip praneša „BasketNews.lt“, darbo „Lietuvos ryte“ neteks ne tik jaunimo komandos treneris E. Justa, bet ir jos vadovas V. Tupčiauskas.

„Mūsų aplinkoje apskritai niekada net nebuvo kalbos, kuris turnyras gali būti reikšmingesnis. Mūsų vertybės yra tokios, kad visos rungtynės yra svarbios, o ypač tokios, kuriose jaunimas gali susidurti su vyrais“, – griežtai kalbėjo M. Purlys.

Į trenerį E. Justą „Lietuvos rytas“ dėjo daug vilčių, specialistas turėjo padėti Arvydui Gronskiui pavasarį Belgrade vyksiančiame Eurolygos jaunimo turnyre.

Dėl šio incidento „Lietuvos rytas“ rengia klubo valdybos posėdį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)