Per šią savaitę „Žalgiriui“ teks sužaisti dvejas rungtynes. Antradienio vakarą Kaune – su Milano „AX Armani“ komanda, o ketvirtadienio vakarą Madride – su Madrido „Real“ krepšininkais.

Antradienio dvikovoje žalgiriečių varžovų gretose bus ir nemenkas lietuvių desantas – „AX Armani“ marškinėlius vilki Mindaugas Kuzminskas ir Artūras Gudaitis, tarp šios komandos rezervinių žaidėjų yra ir Mantas Kalnietis.

Mačo išvakarėse „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius tvirtino, kad jo auklėtinių laukia labai rimtas iššūkis, o tarp turnyro autsaiderių esančių varžovų nuvertinti negalima. Pavyzdžiui, į Kauną atvykstanti Italijos komanda laimėjo trejas iš paskutinių išvykos rungtynių Eurolygoje.

„Laukia labai svarbios rungtynės. Mums pergalė yra būtina, nepavadinčiau to kažkokiu superfinalu, bet pergalė yra tikrai labai reikalinga. Milano komandą reikia gerbti, eilę komandų jie nubaudė būtent už nepagarbą. Šiuo metu „AX Armani“ žaidžia kur kas geriau. Apskritai iš paskutinių vienuolikos rungtynių, pusėje iš jų italai pasiekė pergales.

Turime akcentuoti gynybą, nes Milano komanda bet kam gali įmesti 90 ir daugiau taškų. O jau nuo gynybos prasidės puolimas. Nesustabdžius tokios geros puolimo komandos kokia yra Milanas, būtų panašus vaizdas kaip Vitorijoje“, – perspėjo kauniečių strategas. Praėjusį ketvirtadienį išvykos rungtynėse su „Baskonia“ žalgiriečiai patyrė vieną skaudžiausių sezono nesėkmių – 64:84.

Pirmojo rato komandų mūšį su „dizaineriais“ Milane „Žalgiris“ laimėjo triuškinama persvara – 94:62.

Tiesa, tuo metu italų komandai dar neatstovavo M. Kuzminskas. Prieš Naujuosius metus prie Milano klubo prisijungęs lietuvis Eurolygoje pelno po kiek daugiau nei 11 taškų bei renka po 9,3 naudingumo balo.

„Mindaugas – geras žaidėjas, rungtyniavęs NBA, todėl manau, kad jis sustiprino komandą. Žinoma, Milanas ir toliau banguoja, o tai žino visi. Žiūrint iš kitos pusės, kaip ir minėjau, jie laimi 50 proc. žaidžiamų rungtynių. Todėl komanda – pavojinga“, – teigė Š. Jasikevičius.

Turime akcentuoti gynybą, nes Milano komanda bet kam gali įmesti 90 ir daugiau taškų. O jau nuo gynybos prasidės puolimas. Nesustabdžius tokios geros puolimo komandos kokia yra Milanas, būtų panašus vaizdas kaip Vitorijoje.
Šarūnas Jasikevičius

M. Kalnietis Milano ekipoje pastaruoju metu atlieka tik rezervinio krepšininko vaidmenį. Dažniausiai lietuvis nebepatenka net tarp komandos atsarginių, netyla kalbos, kad kauniečiui ieškoma nauja karjeros stotelė.

„Nežinau daug apie šią situaciją. Sunku pasakyti, kai nesi komandos viduje. Situacija tokia, kurią pats Milano klubas turi tai spręsti, mums yra sunku apie tai šnekėti“, – pažymėjo treneris.

Geriausiai Italijoje sekasi Artūrui Gudaičiui, kuris vidutiniškai per 20 minučių Eurolygoje pelno po 9,5 taško, atkovoja po 6 kamuolius bei renka po 14,3 naudingumo balo.

„Gudaičio žaidimas daugiau paremtas gynėjų indėliu – jis užbaigia tai, ką gynėjai sukuria. Taip pat gerai kovoja dėl kamuolių. Kuzminsko žaidimas taip pat panašus. Be to, jis dar gali pataikyti tritaškius, prasiveržti.

Vėlgi, kaip ir sakiau, jų žaidimas prasideda nuo gynėjų, todėl reikia suprasti iš kurių pozicijų jie gali skaudžiausiai smogti.

Milano žaidimas sukasi apie gynėjus – Curtisą Jerrellsą, Andrew Goudelocką, Dairį Bertanį, taip pat Vladimirą Micovą. Svarbiausia, kad iš jų kamuolys neatkeliautų iki Kuzminsko ar Gudaičio, o jei atkeliaus – kuo lėčiau“, – dėstė „Žalgirio“ vedlys.

Pastaruoju metu, turnyrinės lentelės dugne esančios komandos pradėjo skinti pergales, tačiau tai Š. Jasikevičiaus nestebina.

„Jos neatsilieka – niekam nėra naujiena, kad visos komandos , kurios nebeturi šansų patekti į aštuntuką, toliau stengiasi ir atiduota visą 100 proc. jegų. Tas pats buvo ir pernai, kai mes buvome jau iškritę, bet toliau kovojome ir buvo tikrai gerų rungtynių ir pergalių. Čia Eurolyja, čia visi pasiruošę ir nemanau, kad Milanas atvažiuos susitaikęs su pralaimėjimu“, – pažymėjo jis.

Oficiali Eurolygos svetainė skelbia, kad įveikęs „AX Armani“ (9/17) komandą, „Žalgiris“ (15/11) jau po 27 turo galėtų užsitikrinti vietą Eurolygos aštuntuke, tačiau reikia ir papildomų aplinkybių – savo rungtynes turi pralaimėti ir Vitorijos „Baskonia“ ir Tel Avivo „Maccabi“ (abi – 13/13).

„Baskonia“ namie žaidžia su Bambergo „Brose“, o „Maccabi“ išvykoje – su Stambulo „Fenerbahče“.

„Žalgirio“ ir „AX Armani“ rungtynių pradžia antradienio vakarą – 19.45 val.

Dabartinė Eurolygos turnyro lentelė:

1. CSKA 21 5 (+274)
2. Olympiakos 18 8 (+19)
3. Fenerbahče 18 8 (+133)
4. Real 16 10 (+179)
5. Chimki 15 11 (+4)
6. Panathinaikos 15 11 (+3)
7. Žalgiris 15 11 (+11)
8. Baskonia 13 13 (+68)
––––––––––––––––––––––––
9. Maccabi 13 13 (-61)
10. Crvena Zvezda 11 15 (-131)
11. Unicaja 10 16 (-87)
12. Brose 10 16 (-93)
13. FC Barcelona 9 17 (+41)
14. Valencia 9 17 (-80)
15. Armani Olimpia 9 17 (-112)
16. Anadolu Efes 6 20 (-168)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)