Ivanas Martinezas į Eurolygos statistikos eilutes pateko mūšyje, kuriame „Baskonia“ nepaliko jokių šansų svečiams iš Lietuvos ir „Žalgirį“ sutriuškino 84:64.

Pergalė leido baskų klubui pakilti į taip trokštamą aštuntuką.

Tačiau po įspūdingo auklėtinių žaidimo „Baskonia“ strategas Pedro Martinezas nepuolė į euforiją ir galvojo apie kitos dienos treniruotes: paskutines 11 rungtynių iš 14-os laimėjusiai komandai džiaugtis pozicijomis Eurolygoje dar anksti.

„Žaidėme pasitikėdami savo jėgomis, ir ši pergalė mums leidžia išlikti optimistais. Turime būti kantrūs. Atsidūrėme geresnėje situacijoje, tačiau jeigu pralaimėsime kitą savaitę, visas darbas nueis veltui“, – po rungtynių žiniasklaidai kalbėjo „Baskonio“ vyriausiasis treneris.

Strategas pasveikino ir gyrė savo žaidėjus, kurie viso mačo metu išvengė gilių duobių ir nesuteikė jokių nuolaidų svečiams iš Lietuvos.

„Buvome labai agresyvūs gynyboje. Tai komandinė pergalė, prie kurios prisidėjo visi žaidėjai. Tam tikra prasme mūsų nuostoliai sutelkė mus, suteikė mums pranašumo ir mes šiandien tuo pasinaudojome“, – kalbėjo „Baskonia“ strategas, kuris rungtynėse prieš „Žalgirį“ vertėsi be lyderio Tornikės Šengelijos ir gynėjo Marcelinho Huertaso.

„Tvirtai žengiame pirmyn“, – džiaugiasi Vitorijos „El Correo“ laikraštis, taip pat konstatuojantis, kad daug vilčių ėmusi kelti baskų komanda sugebėjo visiškai užgniaužti „Žalgirio“ atakas ir galų gale įkopė į išsvajotąjį aštuntuką.

„Žalgiris“ didžiąją rungtynių dalį atrodė lyg būdamas šoko būsenos, o komandos atakos buvo neorganizuotos, tikrai neatitiko įprastinių kriterijų Eurolygoje.

Po petraukos, kai pranašumas „Baskonios“ naudai toliau sparčiai augo, „Žalgiris“ savyje nerado energijos nei pasipriešinti, nei pristabdyti šeimininkų žaidimą. Kauno komanda grimzdo vis giliau, o baskai savo sirgalius rungtynių pabaigoje apdovanojo ir keliais efektingais blokais.

Viskas, ką Jasikevičius buvo suplanavęs, neveikė ir buvo atliekama priešingai. Ir tai akivaizdžiai matėsi jau pirmojo ketvirčio pabaigoje. Pangosas nerado būdų atsilaikyti prieš Grangerį ir Vildozą, kurie jį visą laiką spaudė.

Kad „Žalgiris“ kapituliavo iš anksto, tapo aišku, kai Jasikevičius į aikštę išleido komandos jaunimą ir veteraną Beno Udrihą.

„Baskonia“ iškovojo svarbią pergalę, tačiau svarbiausia, kad tai efektingu stiliumi padarė žaisdama su vienu geriausių šio sezono Eurolygos kolektyvų, rašo Vavel.com žurnalistas Gorka Zaldivaras.

Dabartinė Eurolygos turnyro lentelė:

1. CSKA 20 5 (+272)
2. Olympiakos 18 8 (+19)
3. Fenerbahče 18 7 (+135)
4. Real 16 10 (+179)
5. Chimki 15 11 (+4)
6. Žalgiris 15 11 (+11)
7. Panathinaikos 14 11 (-8)
8. Maccabi 13 13 (-61)
––––––––––––––––––––––––
9. Baskonia 13 13 (+68)
10. Crvena Zvezda 11 15 (-131)
11. Unicaja 10 15 (-76)
12. Brose 10 16 (-93)
13. FC Barcelona 9 17 (+41)
14. Valencia 9 17 (-80)
15. Armani Olimpia 9 17 (-112)
16. Anadolu Efes 6 20 (-168)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)