Stebint rungtynes Vitorijoje neapleido „Déjà vu“ jausmas.

Kaip ir lapkričio pabaigoje, taip ir kovui įpusėjus „Baskonios“ komanda „Žalgirį“ nubaudė tuo pačiu ginklu – krepšį tiesiog subombardavo tritaškiais metimais. Ir pralaimėta lygiai tokiu pačiu – 20 taškų skirtumu. Kaune – 77:97, Vitorijoje – 64:84. Lietuvoje varžovai „įsūdė“ 17, o Ispanijoje – 13 tritaškių.

Vitorijos arenos balkone įsikūręs orkestras, įvairiomis melodijomis „Baskonios“ komandą palaikęs visas rungtynes, jau trečiojo kėlinio viduryje ėmė groti pergalę simbolizuojantį Ispanijos himną.

„Nebus jokių komentarų“, – irzliai tarstelėjo įprastai vienas kalbiausių „Žalgirio“ žaidėjų Artūras Milaknis, ir tai puikiai iliustruoja nuotaiką tarp žaidėjų, patyrusių ne tik turnyro lentelėje žemyn bloškusį pralaimėjimą, bet ir išklausiusių dėl komandos itin sunerimusio Š. Jasikevičiaus priekaištų.

„Smulkmenų nepasakosiu, nes turime savo reikalus, dar laukia daug rungtynių. Mes žaidėme labai blogai, tai turbūt buvo prasčiausios sezono rungtynės.

Kartais būdavo įdedama daug pastangų, bet pritrūkdavo sprendimų, o šį kartą ir pastangų pritrūko. Net nežinau, per anksti nuleidome galvas, per anksti pasidavėme“, – kalbesnis už A. Milaknį buvo E. Ulanovas.

„Žalgiris“ Vitorijoje padarė 21 klaidą, o pagal bendrą komandos naudingumo koeficientą varžovams nusileido 64-96.

„Tai buvo į mačą Kaune panašios rungtynės, kur jie dominavo visą laiką. Šiandien neturėjome šansų laimėti, nebuvo nei agresyvumo, nei komandinio žaidimo. Kelių minučių atkarpa gal ir buvo geresnė, bet apibendrinant vaizdas buvo liūdnas. Baisu“, – konstatavo „Žalgirio“ kapitonas Paulius Jankūnas, šį kartą aikštę palikęs vos su 2 pelnytais taškais ir 2 atkovotais kamuoliais – net nepriartėjęs prie savo sezono vidurkių (11,5 tšk. ir 4,9 atk. kam.).

„O klaidos... Reikia atiduoti duoklę varžovų gynybai. Tačiau po to, kai jau atsilieki 20 taškų skirtumu, atsiranda ir perskubėjimai, ir abejonės. Tai ir išprovokuoja klaidas“, – pažymėjo veteranas.

Tuo metu E. Ulanovas įsitikinęs, kad iš vėžių komandą išmušė ne „Baskonia“.

„Mes neįžaisdavome kamuolio, buvo kažkoks išsimušimas iš pusiausvyros. Bet negaliu sakyti, kad mus sutrikdė „Baskonia“, mes patys klydome. Tada ir atsirado klaidos, skuboti veiksmai, dvejonės“, – pažymėjo jis.

Apskritai vertindamas komandos pasirodymą E. Ulanovas buvo negailestingas. Susikrimtęs puolėjas netgi užsiminė, kad toks žaidimas „Žalgirį“ turnyro lentelėje gali nublokšti už atkrintamųjų varžybų zonos.

„Pamoka tokia, kad dabar galime pamatyti tikrąjį savo veidą – kas mes esame. Jeigu taip žaisime, tuomet dėl aukštos vietos nekonkuruosime. Net sunku pasakyti, kas atsitiko – aikštėje vyko labai daug neatleistinų dalykų.

Pavyzdžiui, tritaškiai su pražanga. Tai ir mano paties problema. Negalime duoti lengvų taškų metikų komandai – tie kartai mums kirto labai skaudžiai“, – net tris atvejus per rungtynes, kai varžovai pataikė tritaškius su žalgiriečių pražanga, prisiminė E. Ulanovas.

Po šio pralaimėjimo „Žalgiris“ iš tikrųjų smunka žemyn turnyro lentelėje. Kadangi kitame susitikime Maskvos srities „Chimki“ įveikė Tel Avivo „Maccabi“, žalgiriečiai su 15 pergalių ir 11 pralaimėjimų turnyro lentelėje nukrito į šeštąją vietą.

Penktadienį pagal pergales „Žalgirį“ gali pasivyti ir Atėnų „Panathinaikos“, o „Baskonia“ (13/13) taip pat pradėjo alsuoti žalgiriečiams į nugarą ir palypėjo į aštuntąją lentelės vietą.

Baskams liko susitikimai su „Brose“, „Barcelona“, „Maccabi“ ir „Anadolu“, iš kurių – net trys namuose. Tuo metu lietuviams dar teks kautis su „AX Armani“, „Real“, CSKA ir „Olympiakos“.

Kitas Eurolygos rungtynes „Žalgiris“ ateinantį antradienį žais namuose su Milano ekipa. Pergalė žalgiriečiams šiame mače bus gyvybiškai svarbi – kitu atveju Š. Jasikevičiaus auklėtiniams kils labai reali grėsmė iškristi iš geriausių aštuntuko ir likti už atkrintamųjų varžybų borto.

Dabartinė Eurolygos turnyro lentelė:

1. CSKA 20 5 (+272)
2. Olympiakos 18 8 (+19)
3. Fenerbahče 18 7 (+135)
4. Real 16 10 (+179)
5. Chimki 15 11 (+4)
6. Žalgiris 15 11 (+11)
7. Panathinaikos 14 11 (-8)
8. Maccabi 13 13 (-61)
––––––––––––––––––––––––
9. Baskonia 13 13 (+68)
10. Crvena Zvezda 11 15 (-131)
11. Unicaja 10 15 (-76)
12. Brose 10 16 (-93)
13. FC Barcelona 9 17 (+41)
14. Valencia 9 17 (-80)
15. Armani Olimpia 9 17 (-112)
16. Anadolu Efes 6 20 (-168)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (127)