Tas žvėriukas – Donatas Sabeckis. Ir būtent tas lemiamas kėlinys, padėjęs Marijampolės „Sūduvai–Mantingai“ triumfuoti lygoje, atvėrė D. Sabeckiui kelią į LKL.

„Viskas per vieną kėlinį susiklostė taip, kad leido pakilti man į LKL“, – dabar sako „Šiauliams“ antrą sezoną atstovaujantis D. Sabeckis.

Dabar D. Sabeckis tapo vienu ryškiausių LKL gynėjų. Prieš 10 dienų jis žaisdamas su Utenos „Juventus“ atliko 14 rezultatyvių perdavimų, o praėjusį savaitgalį per rungtynes su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ asistavo komandos draugams net 16 kartų.

Tai – vos dviem perdavimais mažiau nei visų laikų LKL rekordas. Toks pasirodymas užtikrino D. Sabeckiui naudingiausio „Betsafe–LKL“ savaitės žaidėjo apdovanojimą.

25-erių D. Sabeckis pirmauja lygoje pagal rezultatyvius perdavimus, tačiau „Šiaulių“ treneris Antanas Sireika visuomet iš savo krepšininkų reikalauja daugiau.

„Nebūsi geras, jei neturėsi savo ego, – apie D. Sabeckį kalbėjo A. Sireika. – Gal kitas egoistas ir neina priversti jo dalintis. O jis kaip tik nenori to ego parodyti. Jis turi turėti ego, nes turi fizinių jėgų, supratimo, reikia džiaugtis, jei treneris sako: būk egoistas.“

Šiemet D. Sabeckis turi puikų partnerį Lauryną Birutį, kuriam nuolat asistuoja – aukštaūgis yra naudingiausias „Betsafe–LKL“ krepšininkas. Pernai pagrindiniu D. Sabeckio partneriu buvo Martynas Echodas.

D. Sabeckio ir L. Biručio epizodai nuolat patenka tarp „Betsafe–LKL“ savaitės gražiausiųjų.

„Laurynui taip gaunasi – kai žaisi, jam reikia aukštesnį perdavimą duoti ir jis viską užbaigia, – šypsojosi D. Sabeckis. – Su juo žaidžiant esi priverstas duoti tokius perdavimus, o jis daro, ką moka geriausiai.“

Visas reportažas apie D. Sabeckį – vaizdo reportaže:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)