Antradienį paaiškėjo, kad Eurolygos rungtynėse su „Žalgiriu“ Vitorijos komanda turės verstis be gynėjo iš Brazilijos Marcelinho Huertaso, o mačo išvakarėse „Baskonia“ treniruojantis 56-erių P. Martinezas pareiškė nesąs tikras dėl dar viejų svarbių komandos žaidėjų sveikatos – gynėją Jaysoną Grangerį jau kurį laiką kamuoja Achilo sausgyslės bursitas, o puolėjas Tornikė Šengelija dėl neįvardijamų priežasčių nesitreniruoja visą savaitę.

Abu šie žaidėjai praleido savaitgalį vykusias Ispanijos čempionato rungtynes – buvo manoma, kad juos P. Martinezas tausoja būtent akistatai su „Žalgiriu“, tačiau dabar iš baskų klubo stovyklos atskriejo žinios apie jų sveikatos problemas.

„Huertaso tikrai nebus, Grangerio ir Toko situacija lieka neapibrėžta. Viliuosi, kad Šengelija galės dalyvauti rungtynėse, tačiau garantijos nėra. Jis nesitreniravo šiandien, nedalyvavo pasirengime rungtynėms, todėl situacija neaiški. Tikiuosi, kad Tornikė galės mums ištiesti ranką, tačiau žygdarbių iš abiejų nesitikime, nes sveikatos problemos kiša koją, – trečiadienį vykusioje spaudos konferencijoje kalbėjo „Baskonia“ ekipos treneris. – Tačiau vieniems iškritus iš rikiuotės, pasitempti privalo kiti.“

Pažymėtina, kad pirmose tarpusavio rungtynėse Kaune, kurias „Baskonia“ prieš „Žalgirį“ laimėjo 97:77, abu žaidėjai, dėl kurių sveikatos abejoja P. Martinezas, buvo vieni iš pergalės kalvių – gruzinas T. Šengelija pelnė 19 taškų, o urugvajietis J. Grangeris – 14.

Prieš skrydį į Vitoriją Š. Jasikevičius Kaune pareiškė, kad „Baskonia“ yra, komanda, kuri „realiai kovos dėl patekimo į finalo ketvertą“. Šie žodžiai netrukus pasiekė ir P. Martinezo ausis. Jų treneris sureikšminti nemato prasmės.

„Tokius dalykus mes, treneriai, visuomet sakome, kad prieš svarbias rungtynes motyvuotumėme savo žaidėjus. „Žalgiris“ – kandidatas būti geriausių ketvertuke. O mes visą sezoną nebuvome net tarp aštuonių geriausių, dar nesame ir dabar. Mes dantimis bandysime gaudyti septintąją vietą, tačiau laukia daug darbo“, – aiškino katalonas.

Strategas pabrėžė, kad Lietuvos krepšinio čempionas (LKL) yra kiek žemesnio lygio nei Ispanijos pirmenybės (ACB), todėl „Žalgirio“ žaidėjai šiuo sezono momentu yra sveikesni ir geresnės fizinės formos.

„Žalgirio“ komanda susikoncentravusi Eurolygos turnyrui, nes Lietuvos čempionatas nėra toks sekinantis, kokia yra Ispanijos ACB lyga. Tai „Žalgiriui“ leidžia gerai išanalizuoti kiekvieną būsimą varžovą, žaidėjai yra geros fizinės būklės.

Mums šiuo atveju yra šiek tiek sunkiau, tai matosi pažvelgus įžaidėjų sveikatos būklę. Tačiau aš nesiskundžiu. Dabar svarbiausia, kad po praėjusio Eurolygos turo pergalės Valensijoje nepradėtume galvoti, kad tikrai pateksi me į geriausių aštuonetą. Reikia būti atsargiems, ir tikėtis, kad iki paskutinio reguliariojo sezono turo patys išliksime savo likimo šeimininkai, nepriklausantys nuo kitų rungtynių rezultatų, – aiškino P. Martinezas. – Kelias iki atkrintamųjų ilgas, todėl būtų klaidinga galvoti, kad būtent rungtynės su „Žalgiriu“ yra lemiamos.

Taip, tai svarbus mačas, ir duok Dieve, kad jį gerai sužaistume, tačiau net ir po jų dar lieka daug susitikimų.“

Paklaustas apie Š. Jasikevičiaus darbą Kaune, P. Martinezas pareiškė, kad su juo lietuvis tvarkosi puikiai jau ne pirmą sezoną, tačiau lyginti Šaro kaip žaidėjo ir trenerio nepanoro.

„Profesionalo karjeros metais jis pats nebuvo labai patikimas gynyboje, tačiau jo treniruojamos komandos gindamosios žaidžia labai gerai“, – šyptelėjo jis.

„Apskritai „Žalgiriui“ sėkmingai žaisti padeda tai, kad klubas vykdo tęstinį planą. Jasikevičius jau pernai turėjo puikų sezoną, o pavyzdžiui Kevinas Pangosas, lyginant su pernai, šiemet žaidžia daug daug brandžiau. Prisideda ir komandos jaunimas, ir veteranai.

Normalu, kad būna duobių, kad kai kurie žaidėjai vienas rungtynes sužaidžia geriau, kitas prasčiau – tai priklauso ir nuo sportinės formos, ir nuo aplinkybių, ir nuo to, kaip leidžia pasirodyti varžovai. Pavyzdžiui, Axelis Toupane‘as dabar turi žymiai daugiau atsakomybių, nei sezono pradžioje“, – vardijo krepšinio specialistas.

„Tai mums bus labai rimtas egzaminas“, – būsimą dvikovą apibendrino jis.

„Žalgiris“ (15/10) Eurolygos turnyro lentelėje šiuo metu yra penktas. „Baskonia“ (12/13) ekipa – devinta. Pažymėtina, kad baskų per paskutinius likusius Eurolygos turus laukia kur kas parankesni varžovai, nei „Žalgirio“, kuriam teks žaisti su Madrido „Real“, Milano „AX Armani“, Pirėjo „Olympiakos“ ir Stambulo „Fenerbahče“.

„Baskonia“ ir „Žalgiris“ Vitorijoje ketvirtadienio vakarą susitiks 21.45 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)