1-2 vietas užėmusios komandos pateko tiesiai į pusfinalį, o 3-6 vietas užėmusios ekipos žais ketvirtfinalyje.

„Kibirkšties“ komandai koją pakišo baudų metimai, kuriuos vilnietės metė vos 54 proc. taiklumu (13/24), o amerikietė Shenita Landry įmetė tik 2 baudas iš 11.

Nors „Kibirkšties“ komanda geriau pradėjo mačą ir daugiausiai Lauros Juškaitės ir Gabijos Meškonytės pastangomis po pirmo kėlinio pirmavo 6 taškais, tačiau antrame ketvirtyje aikštės šeimininkės priartėjo ir sumažino atsilikimą iki 2 taškų.

Trečiame kėlinyje sąlygas jau diktavo „Sūduvos“ krepšininkės, kurios pasinaudojo vilniečių klaidomis gynyboje ir įgijo 5 taškų pranašumą. Viskas sprendėsi per paskutines 10 minučių, ir kai jau atrodė, kad marijampolietės iškovos pergalę, Vilniaus klubo lyderės pradėjo savo darbą.

Likus kiek daugiau nei 2 minutėms L. Juškaitė pataikė tritaškį, kuris sumažino atsilikimą iki 1 taško, o netrukus G. Meškonytė ir persvėrė rezultatą.

„Sūduvos“ komanda likus minutei dar kartą išsiveržė į priekį, tačiau „Kibirkšties“ legionierė Deanna Mayza leido įgyti pranašumą vilnietėms.

Baudas sėkmingai realizavusi „Sūduvos“ puolėja vėl sukūrė minimalų pranašumą šeimininkėms, o sostinės klubą galėjusios išgelbėti Shenitos Landry baudos ir L. Juškaitės dvitaškis skriejo pro šalį.

Rezultatyviausiai „Kibirkšties“ komandoje žaidė L. Juškaitė. Puolėja per 35 minutes pelnė 18 taškų (5/10 dvitaškiai, 2/6 tritaškiai, 2/3 baudos), atkovojo 11 kamuolių, atliko 8 rezultatyvius perdavimus ir surinko 26 naudingumo balus.

Gabija Meškonytė, Shenita Landry (4/13 dvitaškiai, 2/11 baudos, 6 atk. kam.) ir Deanna Mayza (7 rez. per., 5 per. kam.) pelnė po 10 taškų, Laurita Jurčiūtė – 9, Ieva Savickaitė – 8, Agnė Bobinaitė – 3, Urtė Slavickaitė – 1, o Dalia Donskichytė ir Irina Michailova taškų nepelnė.

„Sūduvos“ komandoje Lina Mikelkevičienė pelnė 27 taškus, Stephanie Garner surinko 13 taškų, o Danielle Marie Mc Cray įmetė 11 taškų.

„Kibirkšties“ LMKL ketvirtfinalio seriją pradės jau kovo 20 dieną, kai iki 2 pergalių kovos s Ukmergės „Vilkmergės“ komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)